Hurtig og fabulous forret fra en tøseweekend – kan også spises af mænd

Hurtig og fabulous forret fra en tøseweekend – kan også spises af mænd

laksemad

Jeg havde rigtig tøse-weekend med to veninder sidste weekend, hvor vi om fredagen var ude (drinks på Salon 39, bruschette og pizza på Mother og sjusser på Paté Paté), om lørdagen spiste vi brunch på Nimb Brasserie efterfulgt af en biograftur (Facebook-filmen The Social Network – som var ret fed – jeg synes i øvrigt den ene hovedperson, Edouardo, lignede en helt ung udgave af Kiin Kiin’s Henrik Yde!). Jeg var ret baldret hele dagen. Nu hvor jeg er blevet halvgammel, kan jeg virkelig mærke det, når jeg ikke får sovet nok efter en tur i byen. Alligevel ville jeg gerne byde mine gode veninder på en dejlig middag lørdag aften, så jeg valgte nogle nemme løsninger. Vi startede med denne lakseret, som er lavet på ingen tid. Opskriften kommer nedenfor.

Til hovedret spiste vi en lys osso buco, som jeg braiserede i en bradepande i ovnen. Sådan en ret tager 20 minutter at forberede og derefter passer den sig selv i ovnen i et par timer. Vi fik polenta med estragon til. Desserten var en super nem hvid chokolade mousse med granatæble.

I dag har jeg brugt det meste af dagen på at sætte mig ind i mit nye, ekstremt kedelige og ikke særligt brugervenlige regnskabsprogram; der følger en del voksen-kedelige detaljer med at være selvstændig erhvervsdrivende!! Men jeg havde så dårlig samvittihed over manglende blogging, så nu får I lige forretten her og så skal jeg nok videregive opskrifter og billeder af hovedret og dessert på et senere tidspunkt.

Rigtig god weekend.

Røget laks med fennikel remoulade og croutoner
Til 4 personer

175 g. filet royal af røget laks
½ fennikel
4 spsk. creme fraiche
1 tsk. dijon sennep
1 rigtig tyk skive hvedebrød
1 spsk. olie
salt
sort peber
1 bundt dild

1. Tænd ovnen på 200 gr. Riv brødet i mundrette bider, vend det med olie og lidt salt og bag det sprødt i ovnen på bagepapir i 5-10 minutter. Kom croutonerne over i en skål foret med køkkenrulle.

2. Rens og snit fennikel i helt tynde skiver. Det er nemmest med et mandolinjern (jeg kan ikke undvære mit japanske mandolinjern!). Vend med creme fraiche og sennep og smag til med salt og peber.

3. Skær laksen i skiver med en rigtig skarp kniv og anret på 4 tallerkner eller et fad. Lige inden servering vendes plukket dild i fennikel remouladen (den falder hurtigt sammen, så vent til sidste øjeblik). Anret fennikel remouladen ovenpå laksen, drys med croutoner og kværn lidt sort peber over.

Vintip
Røget laks er notorisk svær at sætte vin til, fordi den fede røgede smag får en metallisk smag frem i mange vine. En rigtig fed, træfadslagret chardonnay som f.eks. en Meursault eller en tysk riesling, f.eks. fra Mosel, med lidt restsukker i kan klare den kraftige fisk. Pinot Gris og en ikke alt for blomstret Gewürtztraminer fra Alsace kan også bruges.

7 Comments

Post A Comment

 • Yvonne Læbel
  Posted at 13:12h, 05 januar Svar

  Hej.
  Ved godt det er en “gammel” opskrift, men jeg er SÅ vild med den👏👍 kh Yvonne

  • Mira Arkin
   Posted at 19:13h, 05 januar Svar

   Århh taaak, Yvonne! Jeg er så enig 🙂 Dejligt du bruger den 👍

 • Malene
  Posted at 14:01h, 19 maj Svar

  Kære Mira,

  I går havde jeg nogle veninder til middag og fandt derfor denne opskrift frem i mine bogmærker. Og den er virkelig lækker og nem. Absolut ikke sidste gang den kommer i brug.

  Tak for altid god inspiration.

  Vh Malene

 • Newyorkerbyheart
  Posted at 01:55h, 13 november Svar

  Ejjjj, hvor ser det lækkert ud! Det skal laves ved først komne lejlighed 🙂

  Glæder mig til at se din opskrift på osso buco og ikke mindst chokolademousse’en….

  Mange hilsner
  Birthe

 • Line
  Posted at 01:55h, 13 november Svar

  Det ser virkelig lækkert ud 🙂 Og en rigtig fin blog du har, med nogle lækre billeder. Glæder mig til at følge med!

 • Trine
  Posted at 18:30h, 12 november Svar

  Hej Mira,

  Tak for den lækre opskrift, jeg er også virkelig interesseret i at høre opskriften på din osso buco i ovn. Er det én du vil løfte sløret for her eller kommer den måske senere på bloggen? God weekend og må maden bekomme dig vel:-)

  Mvh Trine

  • Mira Arkin
   Posted at 18:32h, 12 november Svar

   Den kommer senere 🙂