Hurtig æbletærte af Kanzi æbler
– SPONSORERET INDLÆG –
Der kom en kasse med æbler i til mig her den anden dag. Det var en ny sort af æbler, der hedder Kanzi, som er lavet af en blanding af sorterne Gala og Braeburn. Det dyrkes vist ikke endnu i Danmark, men det kommer de måske til?
Kanzi æblerne er saftige, meget sprøde og har en god syre, som jeg synes gør dem velegnede til både de salte og det søde køkken. De holder også formen ret godt under tilberedning, især hvis du lader skallen sidde på. De er faktisk også ret pæne med en lysende rød farve og lidt gult.
Jeg lavede en super hurtig æbletærte af dem – det man i Frankrig kalder en tarte fine aux pommes. Det bliver næsten ikke nemmere: færdiglavet butterdej, et lag super tynde skiver æble og så et par smørklatter og drys af sukker. En halv time i ovnen og voila: tarte fine aux pommes.
I aften skal jeg bruge Kanzi æblerne i en variant af min kokoskarry med svinekød. Jeg elsker æbler i karryretter. De tilføjer en fantastisk syre og sødme til retten, der klæder karryen utroligt godt. Jeg smider også en rest savoykål i og lidt butterbeans, jeg kogte i går. Mums!
Her kommer den simple opskrift på æbletærten:
Tarte fine aux pommes
4 små tærter
2 plader frossen butterdej
2 æbler
20 g smør
2 spsk rørsukker
flormelis til drys
1. Varm ovnen op til 180 grader (175 grader i varmluftovn). Tag butterdejen ud af pakken og læg den på et skærebræt. Del hvert stykke i to ,så du har 4 kvadratiske plader. Læg dem over på en bageplade med bagepapir på. Prik butterdejen med en gaffel – så kan den lettere hæve op og blive luftig.
2. Vask og tør æblerne. Det dem i halve og fjern kernehuset med en urtekniv. Skær æblerne i meget tynde skiver – du kan med fordel bruge et mandolinjern. Fordel æblerne taglagt på hvert stykke butterdej. Fordel smørret i små klatter over æblerne og drys sukker henover. Bag tærterne i ca. 30 minutter.
3. Spis kagerne varme – evt. med et drys flormelis henover. Og måske endda en kugle vaniljeis eller som jeg med lidt af det bedste i verden: creme fraiche 38%.
No Comments