Hummer med konfiteret tomat og nye kartofler
Dette er en ret, som er vildt luksuriøs, selv om den egentlig er ret enkel. Til gengæld skal man lige bruge lidt penge på hummer og ikke være sart i forhold til store mængder af smør, men åhhh, hvor smager det dog vidunderligt!
Hummer med konfiteret tomat og nye kartofler
Til 6 personer
400 g tomater
150 g klaret smør
4 rå hummerhaler eller haler og kløer fra 2 hele hummere
400 g nye kartofler, skrubbede
salt og sort peber
sherryeddike
krydderurter til pynt, fx estragon og oxalis
1. Del tomaterne i kvarte og fjern blomsten. Kom dem i en gryde sammen med det klarede smør og lad dem stå og simre i en times tid, til tomaterne er kogt helt ud. Rør i det undervejs. Smag til med salt, peber og et stænk sherryeddike – ca. 2 teskeer.
2. Kog kartoflerne så de akkurat er møre – de må gerne have en smule bid. Lad dem dampe af med gryden halvt på, indtil de skal bruges.
3. Del hummerkødet i mindre stykker, men ikke for små. Kom hummeren i gryden med tomatkonfit og pocher hummeren i 1 minuts tid, så den bliver fast i kødet, men ikke gummiagtig. Del kartoflerne i halve og anret i varme dybe tallerkener med hummerkød og tomatkonfit. Pynt med krydderurter.
Steffen
Posted at 17:36h, 30 decemberHej Mira
Kan man lave tomat konfiten dagen forinden? Uden at retten mister noget?
Mira Arkin
Posted at 20:20h, 30 decemberHej Steffen. Det kan du sagtens.
Godt nytår!
Charlotte
Posted at 21:49h, 04 martsKan man evt. udskifte hummer med kammuslinger? Kan man bruge rigtig sherry fremfor sherryeddike? Evt. blande sherry og eddike?
Mira Arkin
Posted at 22:24h, 05 martsDu kan godt bruge kammuslinger som alternativ. Men ikke sherry. Det skal være en eddike, men det behøver ikke lige være sherryeddike. Rødvins- eller hvidvinseddike går også fint. Jeg ville ikke bruge balsamico, da den er for mørk i smagen.