Hummer med konfiteret tomat og nye kartofler

Hummer med konfiteret tomat og nye kartofler

_1290206s

Dette er en ret, som er vildt luksuriøs, selv om den egentlig er ret enkel. Til gengæld skal man lige bruge lidt penge på hummer og ikke være sart i forhold til store mængder af smør, men åhhh, hvor smager det dog vidunderligt!

Hummer med konfiteret tomat og nye kartofler

Til 6 personer

400 g tomater
150 g klaret smør
4 rå hummerhaler eller haler og kløer fra 2 hele hummere
400 g nye kartofler, skrubbede
salt og sort peber
sherryeddike
krydderurter til pynt, fx estragon og oxalis

1. Del tomaterne i kvarte og fjern blomsten. Kom dem i en gryde sammen med det klarede smør og lad dem stå og simre i en times tid, til tomaterne er kogt helt ud. Rør i det undervejs. Smag til med salt, peber og et stænk sherryeddike – ca. 2 teskeer.

2. Kog kartoflerne så de akkurat er møre – de må gerne have en smule bid. Lad dem dampe af med gryden halvt på, indtil de skal bruges.

3. Del hummerkødet i mindre stykker, men ikke for små. Kom hummeren i gryden med tomatkonfit og pocher hummeren i 1 minuts tid, så den bliver fast i kødet, men ikke gummiagtig. Del kartoflerne i halve og anret i varme dybe tallerkener med hummerkød og tomatkonfit. Pynt med krydderurter.

4 Comments

Post A Comment

  • Steffen
    Posted at 17:36h, 30 december Svar

    Hej Mira

    Kan man lave tomat konfiten dagen forinden? Uden at retten mister noget?

    • Mira Arkin
      Posted at 20:20h, 30 december Svar

      Hej Steffen. Det kan du sagtens.
      Godt nytår!

  • Charlotte
    Posted at 21:49h, 04 marts Svar

    Kan man evt. udskifte hummer med kammuslinger? Kan man bruge rigtig sherry fremfor sherryeddike? Evt. blande sherry og eddike?

    • Mira Arkin
      Posted at 22:24h, 05 marts Svar

      Du kan godt bruge kammuslinger som alternativ. Men ikke sherry. Det skal være en eddike, men det behøver ikke lige være sherryeddike. Rødvins- eller hvidvinseddike går også fint. Jeg ville ikke bruge balsamico, da den er for mørk i smagen.