Hjemmelavet shawarma

Hjemmelavet shawarma

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

I sådan noget mørkt regnvejr, som der er i dag – og faktisk fra nu af og til det bliver forår – har jeg ekstra meget lyst til mad med masser af krydderier i. Det frisker lige op og giver et eksotisk pift midt i alt det grå.

Jeg elsker arabisk mad og det er vildt nemt at lave en ret god efterligning af ægte shawarma derhjemme. Tricket ligger i krydringen af kødet, og jeg synes denne version her rammer det super godt. Det er hurtigt mad – især hvis du har marineret kødet dagen før – og smager vildt godt, både med og uden tømmermænd!

Hjemmelavet shawarma

3-4 personer

Shawarmakød
500 g lammekød, f.eks. tyksteg eller culotte
1½ tsk stødt korianderfrø
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk knust sort peber
1 fed hvidløg, knust
1 tsk knust tørret chili
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie

Hummus
1 dåse kikærter
3 spsk græsk yoghurt
3 tsk tahin
½ tsk spidskommen
saft af ¼ citron
salt

½ romainesalat
3 tomater
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
4-6 tyrkiske fladbrød eller hvedetortillas

1. Skær kødet i strimler og kom det i en plastikpose sammen med krydderierne og hvidløg. Vent med salt og olie. Kødet må gerne marinere natten over, men 1 time er også fint .

2.  Brug en stavblender til at blende ingredienserne til hummus sammen til en grov puré. Smag til med salt.

3. Varm olien i en pande og steg det marinerede kød ved høj varme. Snit imens salaten og hak tomater, løg og persille. Bland salaten sammen.

4. Rul fladbrødene sammen med hummus, salat og shawarmakød.

6 Comments

Post A Comment

  • Peter
    Posted at 19:12h, 21 november Svar

    Hej Mira

    Jeg tænkte på hvorfor jeg skal vente med salt og olie iforhold til marineringen af køddet ?

    Peter

  • Simon Nielsen
    Posted at 09:30h, 23 oktober Svar

    Hva søren .. ingen hjemmelavede fladbrød? 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 09:37h, 23 oktober Svar

      Det skulle jo være fastfood 😉

      • Simon Nielsen
        Posted at 10:37h, 24 oktober Svar

        godt ord igen … men de er nu ret lette at lave og smager GIGA godt 🙂

  • Andreas Linde
    Posted at 16:46h, 22 oktober Svar

    Jeg er simpelthen så vild med sharwama, så det er jo kun godt at du har lavet en meget sundere udgave 🙂

    • Mira Arkin
      Posted at 07:53h, 23 oktober Svar

      Mange tak, Andreas. Ja, det er jo faktisk helt sundt 🙂