På rov i helsekostbutikken: hjemmelavet müesli med ingefær og kokos
En aktivitet, jeg elsker, er at stå og glane i helsekostbutikker. I nærheden af hvor jeg bor, ligger der flere gode, store helsekostbutikker med et kæmpe udvalg af sunde øko-produkter. Men af og til kan man gå lidt kold i, hvad man egentlig skal stille op med tørret ananas og speltflager. Det har jeg svaret på: lav din egen müesli!
Der er stort set ingen grænser for, hvad du kan proppe i en müesli – prøv dig frem alt efter smag og behag. F.eks. kunne man være syndig og putte hakket mørk chokolade eller knust Dajm i den her, men jeg valgte en mere from udgave, dog med fede, sprøde kokosflager, bananchips og tørret frugt – og så ikke mindst den syltede ingefær, som giver müeslien her en helt særlig smag.
Gylden müesli med ingefær og kokos
75 g grovvalsede havregryn
75 g speltflager
100 mandler
3 spsk ahornsirup eller flydende honning
50 g kokosflager
150 g fintvalsede havregryn
40 g tørret ananas
50 g bananchips
75 g syltet eller kandiseret ingefær
100 g tørrede abrikoser
1. Varm ovnen op til 200 gr. Hak mandlerne groft og bland med havregryn, speltflager og kokos. Kom det hele i en bradepande med bagepapir i og dryp ahornsirup eller honning over. Vend det godt sammen og rist i ovnen i 10-15 minutter til det er blevet gyldent. Tag det ud af ovnen og lad det køle helt af.
2. Hak imens den tørrede ananas og abrikoser groft. Kom bananchips i en pose og knus dem groft med bagsiden af en grydeske. Hak ingefæren fint. Vend det hele sammen med de fintvalsede havregryn.
3. Vend til sidst de ristede ingredienser sammen med havregryn og frugt. Opbevar müeslien i en lufttæt beholder.
Müesli er ikke kun til at drysse på tykmælk eller ymer. Prøv at spise den med mælk. Eller lav klassisk schwezisk müesli, hvor du lader müeslien trække med mælk og tilsætter tern af æbler. Eller brug müsli som drys i en lyndessert: æblegrød med en klat creme fraiche, is eller flødeskum og et drys müesli. Eller brug det som fyld i cookies, brød eller muffins. Mums.
No Comments