Hindbærsyltetøj… og så går jeg på sommerferie

Hindbærsyltetøj… og så går jeg på sommerferie

I går plukkede jeg en stor skål hindbær fra vores køkkenhave, hvor sommerhindbærrene efterhånden er blevet ret store og i år har masser af bær på.

Jeg var helt i chok over rent faktisk at kunne høste så mange, at der var nok til at lave syltetøj!

I morges lavede jeg så syltetøj og der blev tre fyldte glas af herlighederne. I forhold til en købt hindbærsyltetøj er der masser af friskhed og syre i den her. Jeg koger den ikke så længe, da jeg gerne vil bevare bærrenes friske smag – mange af de syltetøj, man køber, har en lidt for kogt smag, synes jeg (og Peter, som er den største syltetøjsspiser her i huset).

Friskheden har jeg givet et boost ved at tilsætte lidt revet citronskal. Ikke så det smager af citron, men bare så citronsmagen fremhæver syren og friskheden fra hindbærrene.

Nu vil jeg holde sommerferie fra bloggen i et par uger. Du kan følge med på instagram i mellemtiden på @miraarkin – så kan du kigge med på vores ferie.

Hindbærsyltetøj

3 glas

650 g hindbær
1 dl vand
350 g sukker (dvs. lidt over halvdelen af mængden af bær)
1 tsk fintrevet cironskal
2½ tsk geleringpulver til marmelade/syltetøj (brug 3 tsk hvis du vil have en mere fast konsistens) + 1 spsk sukker
evt. 1 tsk atamon

Kom hindbærrene i en gryde med vand og kog det op, til hindbærrene begynder at smide saft. Kom så sukker og citronskal i og kog det i 5 min.

Bland geleringspulver med 1 spsk sukker. Sluk for varmen og drys blandingen over syltetøjet, mens du rører grundigt. Varm syltetøjet op igen og lad det koge et halvt minut. Sluk så for varmen og tilsæt evt. atamon, hvis du vil bruge det. Du kan også skylle de skoldede glas med vand med atamon i. Eller leve med kort holdbarbed, hvis du ikke vil bruge konserveringsmidler. Så skal syltetøjet bare opbevares i køleskab.

Hæld det varme syltetøj på rene, skoldede glas og kom låg på med det samme. Syltetøjet holder sig et halvt års tid ved kældertemperatur.

No Comments

Post A Comment