Hidden Dimsum – kinesiske lækkerier midt i København
Vi er midt i skoldkoppehelvede hos os for tiden. Først ramte det Otto og 2 uger senere Frederik, som nu er ved at være færdig med dem. Så det er i hvert fald ét argument for, at jeg ikke har fået blogget den sidste uge. Sorry. Jeg nåede ellers midt mellem de to omgange at besøge Hidden Dimsum i København med min mor, hvor vi spiste en dejlig frokost med udsigt til Nytorv og den smukke retsbygning, som faktisk har præcis samme flotte pudderfarve, som væggen på vores gæstetoilet! Den hedder også “setting plaster”, så det giver god mening (det er fra Farrow & Ball). Men det skal jo ikke handle om gæstetoiletter. Sorry.
Jeg har længe haft lyst til at besøge Hidden Dimsum, efter jeg begyndte at følge deres instagram, som er seriøst mundvandsfremkaldende. Vi valgte en masse forskellige retter – man kan også lade køkkenet bestemme, så man kommer lidt rundt. Ved siden af os sad en kinesisk-dansk kvinde, som bad om et menukort på kinesisk, som hun sad og krydsede af på, som en dansk smørrebrødsseddel. Vi fik det danske kort, hvor tjeneren hjalp os med lidt forklaringer på de mange retter.
Først kom lynsyltede agurker. De var faste, sprøde og søde og marineret i blandt andet soja og en shitload rå hvidløg og chili. Min mor fik et hosteanfald, men jeg var vild med det. Vi brugte det som frisk tilbehør til de øvrige retter.
Rejetoast var mega sprød og med godt med søde rejer, som var hakket så tilpas groft, at man fik et godt bid og det ikke var mushy. Jeg elsker rejetoast! Ikke mindst pga. de sprøde sesamfrø på toppen.
Dampede dimsum med rejer og masser af koriander var så fine. Jeg kunne ikke have en hel i munden, så det blev lidt messy, da jeg forsøgte at bide den over. Den dampede rismeldej er slippery og svær at håndtere med pinde. De smagte dejligt af frisk koriander og igen var rejerne i så tilpas store stykker, at man havde noget god konsistens at tygge på.
Der var hjemmelavede brede risnudler med helt møre stykker tyndskåret oksekød i en hoisin-smagende sovs. Masser af næsten rå forårsløg, løg og bønnespirer. Rigtig lækkert og kraftigt smagende, men også ret fed af olie.
De dampede, fluffy bao med sødt bbq svinekødsfyld, var jeg ikke vild med. Dejen er meget sød og tyk og fyldet lige så, så det blev simpelthen for mærkeligt for mig.
Sprøde cantonesiske pandekager var tynde hvedepandekager, som var friteret og med enkelte sport af purløg (der måtte gerne have været flere) og lidt sort sesam. Lækre snacks, som mine børn også ville have vold-elsket. Tingene kommer lidt efterhånden som de bliver færdige – de her havde jeg nok serveret i starten som snack, men de kom sammen med wokretten.
Vi havde forkøbt os lidt, så der var ikke rigtig så meget plads i maverne til disse små grisegodbidder, som kom til sidst. Små stykker griseribben, som var hakket over på tværs, dyppet i en dej og friteret helt sprøde. Jeg dyppede dem i den hjemmelavede sojasovs, som havde en dejligt dyb, mørk smag. Der var også en rigtig god mørk chili-olie, som jeg spiste til det hele.
Hidden Dimsum er det bedste dimsum, jeg har fået i København (har så også kun prøvet Royal Garden). Det er pænt, enkelt og moderne indrettet, så det ligner ikke din gennemsnitlige kinesiske restaurant; det føles ligesom mere ungt. Retterne er vellavede og man smager gode ingredienser. Tingene er hjemmelavet og det gik rimelig hurtigt. Det er et super sted at poppe ind til få eller mange småretter og en utroligt hyggelig måde at spise på.
No Comments