Helvedes Køkken – sulten og småstiv på Amager

Helvedes Køkken – sulten og småstiv på Amager

Jeg var gæst i Helvedes Køkken på åbningsdagen og en af de stakkels mennesker, der måtte gå sulten derfra, da Wassim efter 2 timer lukkede køkkenet. Ikke én tallerken havde fået lov at forlade køkkenet!

I går var der præmiere på Helvedes Køkken – TV2’s udgave af det amerikanske Hell’s Kitchen. I USA er det Gordon Ramsay, der står og kalder alle ludere, i Danmark er det Wassim Hallal, der på meget nuttet østjydsk skælder sine deltagere ud.

Tasty menu – men ingen mad
Vi var ellers positivt overraskede over den lækre menu, vi kunne vælge ud fra. Jeg bestilte jomfruhummere og tournedos rossini og var selvfølgelig lykkeligt ophidset ved tanken om snart at sætte tænderne i nogle af mine yndlingsråvarer (jomfruhummer og foie gras).
Mit selskab sad rigtig godt ved et bord lige foran det åbne køkken og kunne følge med i alt hvad der skete derinde. Wassim kasserede den ene færdige ret efter den anden. Deltagerne løb rundt med røde, svedige kinder og der herskede kaos derude blandt gryderne. Jeg var rigtig glad for, at mine dage i reality-køkkener var ovre, for det så virkelig hektisk ud. Samtidig sad jeg og mine venner og var sikre på, at vi sagtens ville kunne spise nogle af de kasserede tallerkner – hvor slemt kan det være?! (Måske ret slemt, hvis det er en af de mere dorske deltagere, der har pillet ved maden).

Stiv på Amager
Imens var de søde tjenere flittige til at fylde brødkurven og vores glas op, så jeg fik nok bældet omkring 1 flaske (moderne og fuldfed) chardonnay – lige ned i min ellers halvtomme mave.
Vi hørte Wassim lukke køkkenet og kort efter kom Paul Cullura med de smarte briller over til vores bord og beklagede, at vi desværre måtte forlade stedet sultne (og små-stive). Ud i kulden på Amager – sne overalt og langt fra det, jeg kalder civilisationen (programmet er optaget i Madeleines Madteater, ad helvede til langt væk, efter min mening). På det tidspunkt var jeg så sulten og skuffet, at jeg nægtede at tage hjem og lave mad. Peter og jeg var heldige at fange en taxa, som kørte os ind på Madklubben i Store Kongensgade, hvor vi delte en flaske champagne og spiste en enorm bøf, så på den måde endte det jo godt nok.

Og Benjamin?
Med hensyn til hvem der blev sendt hjem, var jeg faktisk lidt skuffet over at det var Benjamin der røg ud i går. Manden har selvfølgelig et attitudeproblem – han virkede simpelthen ikke som om han tog det seriøst overhovedet. Men den ret, han præsenterede (for sent) i starten af programmet, var en af de smukkeste.
Hvad synes I?

2 Comments

Post A Comment

  • Louilicious
    Posted at 23:14h, 13 juli Svar

    Nu var jeg jo selv deltager i programmet, og rigtig mange af de tallerkener der røg i skraldespanden var glimrende! Men der skal jo helst være lidt af et show over det…!

  • Madblogs.dk :: Helvedes køkken – det skrev bloggerne « Madbloggen på madblogs.dk
    Posted at 21:03h, 22 marts Svar

    […] at fokusere på den lækre mad vi kunne læse om i menu kortet, men som dog må erkende at man bliver noget fuld af den mængde vin man kan nå at hælde ned imens man venter på den mad der aldrig […]