Hellmann’s mayonnaise – test af nye og gamle produkter

Hellmann’s mayonnaise – test af nye og gamle produkter

Hellmanns mayonnaise

Jeg fik tilsendt en pakke med produkter fra Hellmann’s. Der er kommet 3 nye produkter fra den amerikanske mayonnaise-gigant og så fik jeg også et glas af den klassiske mayonnaise og deres light mayonnaise.

Hellmann’s fortæller stolt, at de bruger frilandsæg til deres produktion og det er jo ganske dejligt. Jeg holdt for et års tid siden helt op med at købe skod-æg og skod-kyllinger og nøjes nu med friland og øko. Jeg kan simpelthen ikke bære den måde kyllingerne behandles på i storindustrien – faktisk begyndte jeg at græde over et program, jeg så om sagen. Derefter har det været slut med den slags i vores husholdning. 

Men tilbage til mayonnaisen.
Nu er jeg jo halvt amerikaner, så jeg kendte godt Hellmann’s inden den begyndte at dukke op i de danske butikker. Både min mor og jeg var meget ophidsede, da den så kom på hylderne, og det har været fast inventar i begge vores kolonialskabe og køleskabe siden. Jeg er lidt et mayonnaise-svin i forvejen, så Hellmann’s er faktisk en af de ting, jeg altid har i mit køkken. Altid. Sådan er det også hos mine forældre. Min far kan blive helt panisk i blikket, hvis han begynder at nå bunden af et glas, uden at vide med sikkerhed, at der står et nyt glas klar på kolonialhylden.

Hellmanns mayonnaise

Hellmann’s smager ikke af hjemmerørt mayo. Den er lysere end en hjemmerørt, men den smager godt at både syre, salt og sødme. Den passer godt til det meste og jeg bruger den på mine kartoffelmadder, æggemadder, tomatmadder, i BLTs og andre sandwich, i fiske rillettes og alt muligt andet.

Til gengæld så er jeg aldrig faldet for light udgaven. Det bliver for kunstigt et produkt for mig. Mayonnaise – lige som smør og fløde – er sin natur fede. Det er ligesom det, de kan. Og tager man fedmen ud af dem, så virker de ikke. Creme Fine virker heller ikke og Kærgaarden light virker absolut heller ikke. Så den er jeg ikke til.

Da jeg så prøvede de nye produkter fra Hellmann’s, hvor de har blandet forskellige smagstoffer i deres mayonnaiser og kommet dem på tuber, så startede jeg med sennepsudgaven. Den kan minde lidt om en spinkel udgave af Maille’s Dijonnaise, men det var netop spinkelheden, der slog mig. Og så fandt jeg ud af hvorfor. Mayonnaisen var light! Oh ve! Fedthindholdet i alle 3 nye varianter er langt lavere end originalen og svarer til fedtindholdet i light-udgaven. Øv, tænkte jeg. Jeg tror det havde fungeret bedre med den fuldfede mayo rørt op med en grov sennep. Jeg spiste den på en kartoffelmad og den var udmærket, men jeg havde foretrukket den klassiske Hellmann’s eller Dijonnaisen, hvis det skulle være med sennep.

Hellmanns mayonnaise kartoffelmad

Derefter har jeg prøvet hvidløgsudgaven, som desværre var som jeg havde forestillet mig. Der sker noget med hvidløg, når det anvendes industrielt. Det er, som om hvidløgssmagen bliver todimensionel og – igen – spinkel. Sådan synes jeg det er i alle færdigprodukter med hvidløgssmag – dressinger f.eks. Den brød jeg mig faktisk slet ikke om

Til gengæld virkede chili-varianten udemærket, dog stadig på den spinkle side pga. light-grundlaget. Den havde et fint chilispark uden at være overvældende og vil fungere fint i sandwich og burgere. Men igen: personligt ville jeg langt hellere blande en skefuld original Hellmann’s med en skefuld chili for at få de rene enkle smage frem.

Så alt i alt: Jeg var ikke tosset med de nye produkter, men til gengæld ville jeg ikke undvære den klassiske Hellmann’s. Og ja ja, det er nemt at lave mayonnaise selv. Det er det. Men det gider jeg altså ikke stå og gøre hver gang jeg skal smøre mig en hurtig mad. Så det gælder om at finde et godt færdig alternativ.

11 Comments

Post A Comment

 • katja
  Posted at 10:50h, 14 september Svar

  Du kan også købe en del amerikanske og engelske produkter fra wiya. http://wiya.dk

 • Knud Smørum
  Posted at 16:20h, 03 maj Svar

  Hvor kan købe mayonaisen “with a pinch of mustard”

  Jeg har købt flere af denne pragtfulde type i IRMA, Skovlunde afd. – men nu kan man ikke få den mere !!!!!!

  Mvh
  Knud Smørum
  Bueparken 10, DK-2750 Ballerup
  Telefon 4497 5666

  • Mira Arkin
   Posted at 10:55h, 06 maj Svar

   Hej Knud,

   Måske kan du få dem i Superbest? Jeg var lige i Superbest på Borups Allé, Frederiksberg i går. De har i hvert fald nogle af de sjove Hellmanns variationer. Kan dog ikke præcis huske, om de også havde den med sennep… Jeg vender tilbage, hvis jeg får mere info om det 🙂

 • Birgitte
  Posted at 11:26h, 11 december Svar

  Hej Mira. Når du rører en chili Mayo med en købe Mayo hvad tilsætter du så? Frisk chili, sød chili sovs, stødt chili? Og tilsætter du yderligere? Mvh birgitte

  • Mira Arkin
   Posted at 21:54h, 11 december Svar

   Det er sådan lidt forskelligt. For det meste tilsætter jeg sambal oelek,som jeg elsker, fordi det er salt. Nogle gange ønsker jeg en lidt sødere version og så bruger jeg sød chilisovs – helst Linghams. Man kan også give den ekstra gas med lidt hvidløg, hvilket er fantastisk i en tømmermandsburger 🙂

 • Nina
  Posted at 21:50h, 03 december Svar

  Hej! (:

  Hvor er jeg glad for at høre, at du går op i hvilke “kyllingeprodukter”, du køber. Men nu ikke for at ødelægge din gode samvittighed – så er frilandshøns ofte ikke noget at prale af, friland betyder blot, at de ikke står i bur. Langt størstedelen af frilandshøns befinder sig i en lukket stald hele deres liv.
  Men trods det, så er det dog bedre med friland end bur. Du skal bare ikke regne med, at det er høns, der render rundt og nipper i jorden.
  Man kan kun købe økologi, for at være helt sikker på, at det er høns, der har haft det godt.

 • Liza
  Posted at 14:14h, 14 maj Svar

  Hellmans er best:)
  Dessverre så selges den ikke mer der hvor jeg pleier å kjøpe majonesen. Norge så er det billigmatkjedene som herjer og utvaleget blir dårligere og dårligere 🙁

  Har jeg sagt hvor heldig du er som har det meste innen rekkevidde i Danmark:)

  Klem
  Liza

  • Mira Arkin
   Posted at 14:15h, 14 maj Svar

   Hvor er det ærgerligt at høre, Liza. Man kan godt føle sig lidt hjælpeløs som forbruger af og til. Husk at efterspørge det i din butik, så de ved, at der er folk som savner produktet.

   • Liza
    Posted at 08:05h, 15 maj Svar

    Jeg har etterspurt men de har byttet eiere og majonesen har gått ut av assortementet:(

    • Peter
     Posted at 15:56h, 22 maj Svar

     Hej Liza.

     Er ikke mills ekte majo bra ?

     Peter

 • Karen Engell Dalsgaard
  Posted at 10:06h, 11 maj Svar

  Jeg kunne ikke være mere enig – intet køleskab uden Hellmann’s – hvordan skulle man så nogen sinde kunne lave rejesalat?? Eller kartoffelmad? Eller???

  Bedste hilsener, Karen