Havregrynskugler med kokos

Havregrynskugler med kokos

havregrynskugler
Foto: Line Thit Klein

I dag snakkede jeg med en veninde om konfekt og hvilke slags, vi bedst kunne lide. Der var rimelig bred enighed om, at marcipan lagt sammen med nougat var ret kedeligt og at sager med sprut i var ret godt. Og så var vi i øvrigt rørende enige om at nogle oldschoolsager, som egentlig var lidt en slags børnekonfekt, var noget af det bedste. F.eks. cornflakestoppe med chokolade. Eller havregrynskugler. 

Min svigerinde (som as we speak ligger og føder barn nummer tre – held og lykke, Mette!) er vildt sej til at hvad der har med konditorkunst at gøre (og til at være mor). Det var hende med den imponerende børnefødselsdag. Og det er også hende, som hver jul går amok i køkkenet og laver tonsvis af småkager og konfekt – alt sammen enormt lækkert og meget pænere end det, jeg selv kan producere, desværre.

Nu ligger hun jo så og føder, så jeg har lovet at supplere lidt med juleknas til i år, men jeg er ikke glad for at skulle have mine sager sammenlignet med hendes!

Dette er hendes opskrift på havregrynskugler, som jeg så triller i ristede kokosflager fremfor den almindelige revne kokos. Det smager bare af mere når det er ristet, og så er flagerne så flotte. Hvis du ikke synes, du har set flagerne i dit supermarked, så prøv at se efter i en helsekostbutik. Der køber jeg mine.

 

Havrekugler med kokos

ca. 40 stk.

225 g marcipan
150 g blødt smør
4 spsk kakao
125 g havregryn
100 g ristede kokosflager

 

1. Ælt marcipan og smør sammen og tilsæt kakao og havregryn. Det gøres let i en røremaskine.

2. Trilles til små kugler, som rulles i kokosflager. Opbevar kuglerne på køl.

 

Tip

Prøv at komme 1-2 spsk whisky eller rom i for en voksen udgave.

 

7 Comments

Post A Comment

  • Ane
    Posted at 10:06h, 15 december Svar

    Det ser vel nok let og lækkert ud

  • Julie
    Posted at 11:27h, 04 september Svar

    Sad og ledte efter inspiration til noget andet her på din blog, og faldt over disse. Resultat: er nu i julehumør her i starten af september. Måske lidt tidligt at begynde produktionen af julegodter, men tænker de også godt kan være et hit på kolde efterårsdage (25 gr i weekenden, men altså, det bliver jo nok koldt – snart) 😉

    Tak for altid skøn inspiration!

  • Charlotte G
    Posted at 18:21h, 16 december Svar

    -nu er de lavet og spist. Hold da op hvor er de gode. 🙂
    Vh Charlotte G

    • Mira Arkin
      Posted at 19:17h, 16 december Svar

      Hvor dejligt! Ja, de har det med at forsvinde hurtigt 🙂

  • Josefine
    Posted at 16:50h, 16 december Svar

    Det lyder lækkert skal klart prøves! Rigtig gode billeder 🙂

  • Agnethe
    Posted at 14:56h, 16 december Svar

    Lyder utroligt lækkert! – Det må prøves i juleferien!

  • Charlotte G
    Posted at 23:39h, 15 december Svar

    Det må jeg lave!
    Jeg ikke før set Havregrynskugler med marcipan. Jeg elsker marcipan så denne udgave vil jeg elske. Tak for opskriften.
    Vh Charlotte G