Havetour – endelig kom bønnerne! Og dinosaurerne!

Havetour – endelig kom bønnerne! Og dinosaurerne!

Nu begynder jeg at kunne høste courgetter fra haven – jeg kan næsten ikke beskrive, hvilken fryd det er for mig at kunne gå ud i haven og finde NOGET MAN KAN SPISE!!! Som jeg selv har dyrket! Det er simpelthen så fedt. Tænkt at jeg skulle blive sådan en havemoster. Vildt nok.

De skide besværlige bønner er nu endelig begyndt at gro. Det er tredie omgang, jeg sår bønner, så det manglede ligesom også bare. Her er det Bon-bon buskbønner, der fint er på vej op. De skal måske have sig nogle pinde og snore at gro op ad snart. Jeg lagde bønnerne i blød natten over og såede dem direkte i jorden, nu hvor jorden er blevet godt varmet op.

Jeg såede også en ny omgang klatrebønner – Lord Nelson. Så nu har jeg en blanding af to sorter (jeg kan ikke huske første sort), som nu begge er begyndt at klatre op ad den bambus-tipi, de har fået.

 Jeg læste, at det var en god idé at have tallerkensmækkere stående i nærheden af bønner, da de farverige blomster kan lokke nogle uønskede biller væk fra bønnerne. Jeg havde en potte tilovers, som var blevet brugt til foodstyling. Bare sådaen en fra et supermarked. Den satte jeg ud i køkkenhaven, og nu blomstrer den så fint. Jeg gjorde det sammen med en oxalis (lilla skovsyre), som jeg havde brugt lidt blade fra til at pynte en ret – også en fra supermarkedet. Den kom ud foran huset, hvor der er halvskygge og den har det super godt og blomstrer lige nu med fine (også spiselige) gule blomster.

Mine to slags courgetter vokser helt vildt lige nu. I går høstede jeg de første to (af de lyse), som kom på lækre crostini med gedefriskost). I dag høster jeg nogle flere, som skal serveres med frisk bøffelmozzarella og skagenskinke. Og måske et par af de hjemmegroede tomater, hvis der er nok modne.

De smager fortryllende! Næste år vil jeg have mindst 4 tomatplanter. Og måske også prøve at så dem fra frø. Jeg havde en ven på besøg i går, som sagde det var mega nemt at spire tomatfrø.

Første omgang ærter er spist og ved at visne. Her er det anden omgang, der er godt på vej til at have modne ærter klar. Det går utroligt hurtigt.

Og så tog jeg lige dette billede til sidst, hvis I nu gik og troede min have var helt perfekt og velfriseret. Det er den overhovedet ikke. Der er tonsvis af ukrudt og utjekkede ting. Jeg har også lige opdaget, at den klematis, jeg satte i foråret, vist har givet op, på trods af at den er blevet vandet jævnligt.
Og lige nu er blomsterkummen nærmest terrassen, hvor jeg har oregano, timian, rosmarin og lavendel (og som er meningen skal se helt vildt pæn ud), blevet lavet om til Jurassic Park, som Otto leger med og som det er FORBUDT at ændre på. Så jeg lever med at en spinosaurus er i gang med at æde oreganoblomsterne lige for tiden. Mega øjebæ, men ret sødt alligevel…

No Comments

Post A Comment