Hasselback søde kartofler med syrnet fløde, sennep og hvidløgschips

Hasselback søde kartofler med syrnet fløde, sennep og hvidløgschips


Foto: Chris Tonnesen

Jeg lavede de her mega lækre søde kartofler til en gæstemiddag til Gastro sidste år. Det er sådan en god måde at jazze søde kartofler op på og gæsterne var vilde med dem. Spis dem som tilbehør eller som hovedret som de er – måske med en grøn salat til.

Hasselback søde kartofler med syrnet fløde og sennep

750 g søde kartofler
3 spsk olivenolie+ekstra til hvidløg
salt og sort peber
100 g creme fraiche 38% eller flødefraiche
1 tsk dijonsennep
1 tsk grov sennep
3 fed hvidløg
2 spsk frisk estragon, hakket
2 spsk frisk kørvel, hakket

Skrub de søde kartofler rene og skær dem halvt igennem i tynde skiver. Pensl med olie og krydr med salt og peber. Læg dem med skæresiden op ad i et fad og bag i ca. 1 time. Pensl undervejs med mere olie.

Rør creme fraiche sammen med begge slags sennep. Fortynd det evt. med lidt vand til en cremet dressingkonsistens. Skær hvidløg i tynde skiver og steg dem kort tid i olie i en middelvarm pande. Pas på de ikke branker – så smager de ikke godt. De skal have max 30 sekunder.

Server de bagte søde kartofler med dressingen, stegte hvidløg og drys med estragon og kørvel.

No Comments

Post A Comment