Halloween edderkoppecupcakes med græskar

Halloween edderkoppecupcakes med græskar


Foto: Line Klein

Hvis man nu er typen, der synes det er hyggeligt at spasse lidt ud til Halloween(eller du er kommet til at sige ja til at have et eller andet med til en Halloweenaften, men så er gået kold over, hvad det skal være), så er her en nem opskrift på cupcakes, som du kan lave sammen med ungerne og som er lige til at guffe i sig – hvis altså ikke man synes man har fået nok i de kilovis af slik, der også skal spises torsdag aften… Edderkoppespindet er nemt at lave og så smager det godt, fordi det der frosting og chokoladeganache.

God Halloween derude!

Halloween græskar cupcakes

12 stk.

125 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk kanel
½ tsk ingefær
50 g blødt smør
75 g sukker
75 g brun farin
2 æg
200 g græskarmos*
1½ dl mælk

Frosting
250 g flormelis
80 g blødt smør
¼ dl mælk
orange frugtfarve (eller en blanding af rød og gul)

Chokolade ganache
50 g mørk chokolade
½ dl piskefløde

*Græskarmos: Skræl hokkaido græskar eller anden type græskar med en skarp urtekniv. Skær det i grove tern og kom det i en gryde med lidt vand i bunden. Damp græskarret under låg i 20 min, til det er helt mørt. Hæld vandet fra og mos græskarret med en gaffel. Lad det køle af før brug.

1. Bland mel, bagepulver, kanel og ingefær. Rør smør og sukker blødt og pisk æggene i. Bland græskarmos og mælk i. Kom melblandingen i og pisk dejen godt sammen. Kom papir-cupcakeforme i en 12 stk muffinform. Fordel dejen i formene – de skal være ca. 2/3 fyldt op. Bag kagerne ca. 20 min ved 175 gr. Lad kagerne køle helt ned.

2. Til frosting røres flormelis sammen med smør og mælk. Pisk det godt sammen, så der ingen klumper er og farv med et par dråber frugtfarve til det har en flot orange farve.

3. Til chokolade ganache hakkes chokoladen fint og kommes i en lille skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør rundt, så chokoladen smelter. Lad ganachen stå og køle ned, så den tykner. Når den har konsistens som tyk glasur, kan du bruge den.

4. Smør frostingen på toppen af cupcakesene i et jævnt lag. Kom chokoladeganachen i en engangssprøjtepose eller en lille frostpose. Skær et meget lille hul i spidsen og lav tre cirkler på toppen af hver cupcake. Brug en tandstikker til at trække linjer fra midten og ud, så det ligner edderkoppespind.

No Comments

Post A Comment