Håkonskager – lækre specier med marcipan

Håkonskager – lækre specier med marcipan

håkonskager

Foto: Line Thit Klein

Jeg elsker småkager, som man laver som en dejpølse og derefter skærer i skiver og bager. Det er SÅ meget nemmere end at rulle en dej ud og stikke kager ud og man kan lave en ekstra dejpølse og komme i fryseren, så man har til en omgang friskbagte småkager en anden god gang.

Denne opskrift giver en lang pølse, og du kan roligt fordoble portionen, for de er optur-lækre og de forsvinder hurtigt. Prøv det med en pølse i fryseren – altså en dejpølse 🙂

 

Håkonskager
ca. 40 stk.

200 g blødt smør
90 g flormelis
100 g marcipan
kornene fra 1 stang vanilje
250 g hvedemel
1 æggehvide
1 dl perlesukker

1. Ælt smør, flormelis, marcipan, vanilje og hvedemel sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine. Saml dejen til en tyk pølse med en diameter på 6 cm. Lad dejen køle i køleskabet mindst 30 minutter – gerne natten over.

2. Tænd ovnen på 200 gr. Pensl dejpølsen med æggehvide og rul den i perlesukker. Skær pølsen ud i skiver ca. 8 mm tykkelse og læg kagerne på bageplader med bagepapir. Bag kagerne ca. 8 minutter til de begynder at blive gyldne i kanten.

3. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden de pakkes i lufttæt beholder.

5 Comments

Post A Comment

  • Tina Hellegaard
    Posted at 13:00h, 01 december Svar

    Hej
    Skal man bruge hele vaniljestangen? Eller kun kornene?

    • Mira Arkin
      Posted at 11:21h, 10 december Svar

      Kun kornene.

  • Anne au Chocolat
    Posted at 00:02h, 21 december Svar

    Julens bedste småkage 🙂

  • Livsmod
    Posted at 02:05h, 11 december Svar

    Jeg har netop fyldt en stor kagedåse med disse kager, for blot et par timer siden. Det har været min specie mødom, for jeg har faktisk aldrig før i dag lavet disse ultra lækre småkager, der smelter på tungen. De kan snildt laves uden røremaskine (satser på at jeg slipper dog, næste jul).

  • Camilla (Himmelske kager)
    Posted at 22:55h, 08 december Svar

    Dette er klart min ynglings-julesmåkage og jeg laver dem hvert eneste år.