Håkonskager – lækre specier med marcipan
Jeg elsker småkager, som man laver som en dejpølse og derefter skærer i skiver og bager. Det er SÅ meget nemmere end at rulle en dej ud og stikke kager ud og man kan lave en ekstra dejpølse og komme i fryseren, så man har til en omgang friskbagte småkager en anden god gang.
Denne opskrift giver en lang pølse, og du kan roligt fordoble portionen, for de er optur-lækre og de forsvinder hurtigt. Prøv det med en pølse i fryseren – altså en dejpølse 🙂
Håkonskager
ca. 40 stk.
200 g blødt smør
90 g flormelis
100 g marcipan
kornene fra 1 stang vanilje
250 g hvedemel
1 æggehvide
1 dl perlesukker
1. Ælt smør, flormelis, marcipan, vanilje og hvedemel sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine. Saml dejen til en tyk pølse med en diameter på 6 cm. Lad dejen køle i køleskabet mindst 30 minutter – gerne natten over.
2. Tænd ovnen på 200 gr. Pensl dejpølsen med æggehvide og rul den i perlesukker. Skær pølsen ud i skiver ca. 8 mm tykkelse og læg kagerne på bageplader med bagepapir. Bag kagerne ca. 8 minutter til de begynder at blive gyldne i kanten.
3. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden de pakkes i lufttæt beholder.
Tina Hellegaard
Posted at 13:00h, 01 decemberHej
Skal man bruge hele vaniljestangen? Eller kun kornene?
Mira Arkin
Posted at 11:21h, 10 decemberKun kornene.
Anne au Chocolat
Posted at 00:02h, 21 decemberJulens bedste småkage 🙂
Livsmod
Posted at 02:05h, 11 decemberJeg har netop fyldt en stor kagedåse med disse kager, for blot et par timer siden. Det har været min specie mødom, for jeg har faktisk aldrig før i dag lavet disse ultra lækre småkager, der smelter på tungen. De kan snildt laves uden røremaskine (satser på at jeg slipper dog, næste jul).
Camilla (Himmelske kager)
Posted at 22:55h, 08 decemberDette er klart min ynglings-julesmåkage og jeg laver dem hvert eneste år.