Gulerodssuppe med bacon og æbler
Jeg elsker septembervejr, når det er sprøde, solrige dage som i går og i dag, der er tale om. Så kan man nemlig spise comfort food som fx. denne cremede gulerodssuppe.
Faktisk går vi for tiden og høster af de forskellige gulerødder, jeg såede i år. De fleste er korte og tykke – nogle er lidt knortede, men alle dufter og smager fantastisk, fordi de bare er helt friske. Selv Peter er oppe at køre over glæden ved at kunne høste egne grøntsager. Han var nærmest ikke til at stoppe ude i køkkenhaven i går!
Nu behøver man selvfølgelig ikke bruge friskhøstede gulerødder fra egen have til suppen her. Ofte ligger jeg selv inde med knap så friske gulerødder (og andre rodfrugter) i bunden af køleskabet – de er lige til at bruge i sådan en suppe her. Deres sødme sammen med karryen og så røg og salt fra bacon og selvfølgelig syre og sødme fra æbler er en skøn kombination. Du kan også fyre rester af pastinak, selleri, persillerod, kartofler eller blomkål i suppen her. Bare bland løs.
Gulerodssuppe med bacon og æbler
4 pers.
1 kg gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller olie
1 tsk karry
1 l vand eller grøntsags- eller hønsebouillon
salt
150 g bacon i tern
2 æbler
sort peber
blandede krydderurter – fx. kørvel og dild
crème fraiche
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skær løg i grove tern og hak hvidløget groft. Varm fedtstoffet i en gryde og steg løgene ved middel varme, til de begynder at blive blanke og klare, uden at brune. Tilsæt hvidløg og karry og steg videre. Kom gulerødder i og hæld vand eller bouillon over. Lad suppen simrekoge i 30 min. til gulerødderne er helt møre.
- Blend suppen med en stavblender. Tilsæt vand eller lidt mælk, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt.
- Steg bacon sprødt i en tør pande og tilsæt til allersidst æbler i tern (jeg lader skrællen sidde på – det er pænt), så de bare bliver varmet igennem, men stadig er sprøde. Krydr med sort peber og server suppen med en klat crème fraiche, æbler og bacon og drys af krydderurter.
No Comments