Gulerødder med rygeost
Rygeost er den eneste ost der er en 100% dansk opfindelse. Jeg forbinder meget smagen af rygeost med sommer, selv om der måske ikke er nogen speciel grund til det – man kan jo få rygeost året rundt. Måske er det fordi, røgsmagen minder mig om grill-aftener på terrassen eller fordi rygeost ofte spises sammen med sommergrøntsagerne radiser og agurk (i sommersalat). Jeg elsker rygeost i en kartoffelsalat med masser af purløg eller på en hapser med røget makrel og dild, eller som her med søde, bløde, bagte gulerødder, hvor den danske muld (gulerødder) og sommer (rygeost) kombineres med sydlige solstrejf (spidskommen) og græssmag fra bredbladet persille. Så kom vi vist hele vejen rundt.
Gulerødder med rygeost
(til 4 personer som tilbehør)
1 kg. gulerødder (her har jeg brugt både orange, gule og lilla)
1 tsk. stødt spidskommen
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
Salt og peber
½ citron
100 g. rygeost (lavet af sødmælk, uden kommen)
1 håndfuld bredbladet persille
Tænd ovnen på 220 gr.
Vask og skrub gulerødderne og flæk dem på langs i halve eller kvarte, afhængig af tykkelse. Læg dem i en bradepande med bagepapir i. Vend med olie, sukker og spidskommen, krydr med salt og peber og fordel dem i et jævnt lag i bradepanden. Bag dem i 20 minutter til de begynder at få gyldne kanter. Tag ud af ovnen og lad køle lidt ned.
Anret på et fad og klem citronsaft over. Smuldr rygeost over og drys med grofthakket persillle.
Smager fantastisk for sig selv eller som tilbehør til f.eks. grillet fisk, frikadeller, bøf, kotelet – hvad som helst.
Hvis du er ekstra overskuds-agtig kan du lave din egen rygeost. Se hvordan her. Jeg skal dog være den første til at indrømme, at det ikke er noget der passer til mit storby-liv. Jeg går glad ned i supermarkedet og køber det – Løgismose laver en, der smager rigtig godt.
Gina
Posted at 04:38h, 16 novemberJeg elsker din blog helt vildt meget! Inspirerende!
Mira Arkin
Posted at 10:23h, 16 novemberTusind tak, Gina! Dejligt at se dine søde kommentarer rundt omkring herinde 🙂
Mira Haaning Arkin
Posted at 08:57h, 20 aprilTusind tak Johanne.
Det er sødt af dig 🙂
KH. Mira
Johanne
Posted at 20:25h, 19 aprilSikke en inspirerende madblog du har….uhhmmm elsker mad og gode opskrifter. Du må straks linkes til min blog : )