Grydestegt kylling med æble, byg og bacon

Grydestegt kylling med æble, byg og bacon


Foto: Line Klein

Jeg har allerede fortalt om det her, men da jeg var barn, tog min mor og jeg hvert år til USA for at besøge familien. Først et par dage på Manhattan hos min oldemor og derefter en god uges tid hos min mormor i Washington DC. Min oldemor var en fin dame, som boede i en stor smuk lejlighed på Upper East Side. Hun havde en japansk kok/housekeeper/maid, som hed Haneishi, som lavede den lækreste fyldte kylling med klassisk amerikansk brødfyld. Og den opskrift har jeg allerede delt med jer her, men idéen om at fylde kyllingen og spise fyldet, den er god. Og hvem siger, det kun er til jul, man må fylde en fugl?

Selvfølgelig er der ikke lige så god plads inden i en kylling som i en gås eller and, men det giver alligevel god mening at udnytte hulrummet, hvor alt hvad man kommer der ind giver smag til kyllingen og kyllingen giver smag til fyldet. Måske skal du så lige supplere med en salat eller noget, så der er nok tilbehør til 4 personer. Under alle omstændigheder skal du købe en ordentlig kylling. Jeg køber selv franske frilandskyllinger, som har spist masser af (franske) regnorme. Ja, den koster 99 kr., men så bruger jeg også skroget til at koge en god fond på, så dyret rækker til mere end ét måltid.

Grydestegt kylling med æble, byg og bacon

4 pers.

75 g perlebyg
100 g bacon
1 æble
1 håndfuld frisk merian
salt og sort peber
1 dejlig kylling
smør og olivenolie til stegning
1 dl vand

1. Kog perlebyggen i saltet vand i 15 min. Sigt vandet fra. Skær bacon i tern og steg det sprødt på en tør pande. Bland bacon i byggen sammen med æble i små tern og merianblade. Krydr med salt og peber og stop fyldet i kyllingen. Klem det godt sammen og luk fuglen sammen med et par kødnåle og snor. Krydr kyllingen udvendigt med salt og peber.

2. Brun kyllingen grundigt på alle sider i en gryde med halvt smør halv olie. Sænk varmen, tilsæt 1 dl vand og kom låg på og lad kyllingen stege i 1½ time. Tjek undervejs at der er væde i bunden, så kyllingen ikke brænder fast. Du kan også bruge andre slags væde end vand, hvis du vil variere lidt – fx tør cider, øl eller hvidvin. Kyllingen dampsteger stille og roligt i gryden og bliver super saftig. Spis kyllingen med det lækre fyld til og hæld skyen fra bunden af gryden over.

No Comments

Post A Comment