Grove scones med hvid chokolade

Grove scones med hvid chokolade

– SPONSORERET INDLÆG –

_1040983s

Jeg har fået en masse spændende mel, mysli med mere fra Irmas nye Livø produktion. Som I husker, var jeg et smut oppe på Livø (det ligger i Limfjorden) for at se markerne med de gamle kornsorter, som man dyrker på den fuldstændigt økologiske ø. I efteråret blev de første produkter fra Livø sat til salg i Irmas butikker, og nu har jeg fået lov til at prøve de forskellige sager.

Det kom der bl.a. disse lækre og semi-sunde scones ud af

, der er lavet med hallandsk hvede. Det hjælper altid på samvittigheden at sige at der er fuldkorn i det, man spiser, så værsgo’: en omgang totalt sunde scones med bare en lille smule hvid chokolade i 🙂

Du kan købe melet i Irma og på Irmas webbutik Irmatorvet.

 

_1040978s

Grove scones med hvid chokolade

12 stk.

225 g Irmas groft hallandsk hvede, Livø Økologisk Balance
1½ tsk bagepulver
2 spsk sukker
¼ tsk fint salt
50 g koldt smør
100 g creme fraiche 15-18%
1 stort æg
100 g grofthakket hvid chokolade eller chokoladeknapper (jeg brugte dem fra toscanske Amedei)

1. Varm ovnen op til 225 gr. (200 gr. i varmluftsovn). Bland i en stor skål mel med bagepulver, sukker og salt.

2. Skær smørret i tern og smuldr det ud i melet. Der må gerne være små klumper med smør på størrelse med en ært. Pisk i en kop creme fraiche sammen med æg. Lav en fordybning i melblandingen og kom æggeblandingen og chokolade der i.

3. Rør dejen meget lidt sammen med en gaffel. Det er vigtigt ikke at røre for meget, da det vil give tunge scones. Dejen skal bare akkurat røres sammen og det gør ikke noget, hvis der er lidt melklumper i. Det forsvinder under bagning.

4. Saml og form dejen på et meldrysset bord til en aflang plade på ca. 3-4 cm tykkelse og skær det ud i 12 stykker. Læg stykkerne over på en bageplade med bagepapir på. Bages i ca. 10 minutter til sconesene er hævet flot op og er gyldne.
Spises helst samme dag.

2 Comments

Post A Comment

 • Anne-Katrine
  Posted at 12:13h, 15 april Svar

  Hej,
  Hvis man ikke lige har mulighed for at smutte i Irma, er der så et alternativ til Irmas mel?

  • Mira Arkin
   Posted at 12:21h, 15 april Svar

   Du kan sagtens bruge alle mulige slags mel. Den meltype, jeg brugte, er lidt grov, så prøv dig frem med f.eks. stenformalet mel (Meyer laver nogle gode slags) eller du kan blande 50/50 almindeligt hvedemel med fuldkornsmel (f.eks. spelt, emmer eller anden gammel kornsort), grahamsmel eller bruge ren hvidhvedemel, hvis du kan få det.