Grøn muslingesuppe med croutoner

Grøn muslingesuppe med croutoner

P1230013s

Hele februar måned er der madfestival i Københaven – Copenhagen Cooking. En af de mange ting, der sker i den forbindelse, er blåmuslingefestivalen Blåt Guld. Her fejrer man havets kartoffel med en masse events, som du kan læse mere om her.

Vi skal huske at spise blåmuslinger. Det er helt vildt hurtig mad, det er vildt sundt og det er vildt lækkert. Prøv denne flotte, grønne suppe med saftige muslinger og sprøde hvidløgscroutoner.

Suppen er fin som forret. Du kan lave det hele i forvejen og vente med at varme muslingerne i suppen til lige før servering.

 

Grøn muslingesuppe med croutoner
Forret til 4 personer

1 gulerod
2 stængler bladselleri
1 medium løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 kg blåmuslinger, renset og gået efter
3 dl hvidvin
5 dl vand
1 dl piskefløde
1 lille bdt kruspersille
1-2 spsk hvidvinseddike
salt og hvid peber

Croutoner
4 tykke skiver daggammelt hvedebrød
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
½ tsk groft salt

1. Til croutonerne varmes ovnen op til 200 grader. Riv brødet i grove, mundrette stykker og kom det i en bradepande med bagepapir. Vend brødet med olie, knust hvidløg og salt og rist croutonerne sprøde i ovnen i ca 10 min.

2. Skræl guleroden og hak den, bladselleri og løg groft. Skær hvidløg i skiver. Varm olien i en gryde og kom gulerod, bladselleri og løg i. Svits det i et par minutter ved middel varme og tilsæt hvidløg og muslinger. Vend det hurtigt rundt og kom hvidvin og vand ved.

3. Kom låg på og lad muslingerne simre ved svag varme i 5 minutter. Fisk muslingerne op med en hulske og gem til servering. Lad suppen koge op, tilsæt fløde og grofthakket persille. Når suppen næsten koger igen, slukkes for varmen. Brug en stavblender til at blende suppen grundigt til den bliver flot og lysegrøn. Sigt herefter suppen og kom den tilbage i en ren gryde.

4. Varm suppen op og smag den til med eddike, salt og godt med hvid peber. Den skal have lidt syrlighed – prøv dig frem med eddiken. Kom muslingerne tilbage i suppen og varm dem igennem. Server med drys af sprøde croutoner over.

Suppen er også fin som forret. Du kan lave det hele i forvejen og vente med at varme muslingerne i suppen til lige før servering.

 

Sådan går du muslingerne efter

Tjek at åbne muslinger lukker sig, når du banker skallen mod vasken. Forbliver de åbne er de døde og skal kasseres. Dem som ikke åbner sig under tilberedning, skal også kasseres. Mens du skyller dem river du skægget af og skrubber dem. Det er det hele.

2 Comments

Post A Comment

 • Mettch
  Posted at 11:19h, 18 februar Svar

  Sikke en skøn opskrift – den er sat på menuen til næste weekend! Et lille spørgsmål dog, hvad vil du anbefale af vin til retten? Jeg forestiller mig, at den godt kunne trække en hvidvin med saft og kraft i?

  • Mira Arkin
   Posted at 10:14h, 19 februar Svar

   Den er virkelig lækker – og nem! Jeg vil nu holde mig til noget ret let og sprødt til retten. F.eks. en Sancerre, Pouilly-Fumé eller en let Chablis.