Grøntsagssuppe med kødboller, tortellini og gremolata

Grøntsagssuppe med kødboller, tortellini og gremolata

_1340298s

Det er nok en barselsting, men jeg synes jeg altid sidder på en café i regnvejr og skriver blogindlæg for tiden. Det gør jeg i hvert fald nu. 

I weekenden har jeg fejret min 40 års fødselsdag. Det var en utroligt dejlig aften med gamle venner, god mad og ufatteligt meget vin. Og faktisk var dagen efter med tømmermænd også mega hyggeligt, fordi nogle af de gamle venner kom over til os og var bagstive, mens jeg bryggede kaffe til dem og vi fik udryddet resterne af en fødselsdagskage.

Nu er det tilbage til hverdagen og mit MIDALDRENDE liv. Og hvad er mere hverdagsagtigt end en trøstende suppe på sådan en grå mandag i fyrrerne? Endnu en gang har jeg brugt mit elskede snyde-kødbolletrick. Her med en rigtig god medisterpølse, som er en top hurtig måde at knipse kødboller direkte ned i sin suppe på.

Denne opskrift er en del af et efterårssamarbejde mellem mig og Eva Solo, som har lavet en ny flot serie af køkkentøj, der hedder Nordic Kitchen. Her har jeg brugt en af de fine sorte gryder til suppen.

Grøntsagssuppe med kødboller, tortellini og gremolata

4 pers.

1 løg
150 g persillerod
150 g gulerod
1 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 spsk olivenolie
1 dåse cherrytomater
1½ l hønsebouillon
salt og peber
400 g rå medisterpølse
250 g tortellini, fx med ricotta og spinat

Gremolata
1 lille bundt bredbladet persille
revet skal af 1 citron
1 fed hvidløg

Skær løg i små tern. Skræl persillerødder og gulerødder og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint og skær bladselleri i skiver.

Varm olien i en gryde og kom løg, persillerødder, gulerødder og bladselleri i. Steg det et par minutter og tilsæt så hvidløget. Kom cherrytomater og hønsebouillon i gryden. Smag til med salt og peber. Lad suppen simre i 10 min. Tag så medisterpølsen og klem farsen ud i små kødboller direkte i suppen. Kog videre i 5-10 min. Kom så tortellini i og kog suppen færdig i 5 min.

Til gremolata hakket persillen groft og blandes med citronskal og knust hvidløg. Kom gremolataen på suppen når den spises.

5 Comments

Post A Comment

 • Rikke
  Posted at 13:11h, 01 marts Svar

  Virkelig lækker og meget nem opskrift!! Kæmpe succes i mit lille hjem 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 22:24h, 05 marts Svar

   Tusind tak, Rikke 🙂

 • Børge
  Posted at 00:51h, 11 oktober Svar

  en suppeprøve, evt. med okse- eller kyllingepølser.

 • Stine Andersen
  Posted at 10:49h, 10 oktober Svar

  Har du et tip til et sted at købe gode tortellinier? Synes desværre de fleste købte smager lidt kedeligt.

  Stine

  • Mira Arkin
   Posted at 09:42h, 18 oktober Svar

   Jeg plejer at købe tortellini og ravioli fra Irma.