Grillet steak med avocado-tomat topping
Uhm, store saftige bøffer. Det er så godt med godt kød. Jeg stegte denne store kalvekotelet og dressede den op med en saftig salsa af tomat, avocado og masser af god olivenolie. Så simpelt og så lækker og meget sommerlig en måde at spise bøf. Prøv salsaen til både kød og fisk – ikke mindst når det er på grill.
Hvis den skal smage mere af mexico, kan du erstatte basilikum med koriander og evt. tilsætte lidt stødte korianderfrø. Citronsaften kan også udskiftes med limesaft.
Avocado-tomat topping
Til 4 pers. – passer til en côte de boeuf (eller veau), til gris, kylling eller til fisk
1 avocado
150 g cherrytomater
½ rød chili
1 forårsløg
saft og revet skal fra ½ økocitron
1 håndfuld basilikumblade
½ dl god olivenolie
salt og sort peber
Skær avocado og tomater i små tern. Hak chili fint og snit forårsløg fint. Bland det hele sammen med citronsaft- og skal. Riv basilikumblade i stykker og vend sammen med resten sammen med olien. Smag til med salt og peber. Server over fx en grillet steak.
No Comments