Grillet squash med mynte og chili

Grillet squash med mynte og chili

Squash

Squash, courgette eller zucchini – der findes flere slags; de mørkegrønne, som vi nok ser oftest, de gule og de lysegrønne, som er mere sjældne og ofte er lækrere og mindre vandige (og mange andre slags derudover).
Vi bliver i det grønne hjørne med dette indlæg og min opskrift på salat af grillet squash. Squash smager ikke af så meget i sig selv og jeg er stor modstander af at spise dem råt, hvor jeg synes de er monster kedelige og rengøringssvamp-agtige (jeg har det på samme måde med rå champignon). Til gengæld tager de rigtig godt imod smag og jeg kan især godt lide at grille dem. Prøv f.eks. denne dejlige salat, der passer perfekt til grillet kød eller fisk, eller spis den som anti pasti eller server den som del af en sommerbuffet eller picnic. Kig ud af vinduet: vejret vil gerne have at du griller!

Grillet squash

Grillet squash salat
3 squash
1 rød chili
1 citron, ikke overfladebehandlet
1 håndfuld frisk mynte
½ dl. olivenolie til pensling
Salt og sort peber

1. Vask squashen og skær enderne af. Skær dem i tynde skiver på langs med en ostehøvl med streng.

2. Pensl squashen med olie og grill på hver side til der kommer striber på; ca. 1 minut pr side. Læg dem over i et serveringsfad efterhånden som de bliver færdige; det tager lidt tid at komme igennem alle skiverne.

3. Del chilien, fjern kernerne og hak den fint. Drys det over de grillede squash sammen med finthakket mynte og reven skal af 1 citron. Del citronen og pres saften af den ene halve over. Drys til sidst med salt og peber.

Se her, hvordan jeg bruger ostehøvlen til at lave tynde skiver:

Bonus-info: Rester af denne salat smager supergodt som de er eller som fyld i sandwich – evt. sammen med andre grillrester.

No Comments

Post A Comment