Grillet spidskål med kryddersmør
Jeg besvimede næsten over hvor vellykket den her opskrift på grillet spidskål var. Det er så godt for kål at blive ristet eller branket en smule.
Så karamelliserer det lidt og giver kålens sødme noget modspil. Kålen var blød og snasket indvendigt og så fik det et par klatter ramsløgssmør – som også kunne være en anden kryddersmør – og så var det altså bare himlen! Vi spiste det til grillet flæskesteg med rosmarin, citron og hvidløg.
Man kunne også supplere kålen med lidt burrata og hjemmelavede croutoner og så havde man en grøn hovedret.
Grillet spidskål med kryddersmør
Antal: 4 pers.
1 stort eller 2 små spidskål (du kan også bruge sommerkål)
1 lille sjat olivenolie
salt og sort peber
25 g kryddersmør – jeg bruge ramsløgssmør, det kunne også være persillesmør, hvidløgssmør eller en hvilken som helst andet slags smør.
En kvart citron
- Flæk spidskålen og gnid den med lidt olie på begge sider. Krydr med salt og peber.
- Grill kålen direkte over gløderne med skærefladen nedad, så den bliver godt grillet, ca. 5-8 min. Vend den og flyt den væk fra gløderne. Kom låg på grillen og steg kålen færdig ved indirekte varme i 15-20 min.
- Flæk hvert stykke kål og læg det i et fad. Kom klatter af krydersmør over den varme kål, så det smelter ned i alle lagene. Giv det lidt citronsaft til sidst.
Cejanah Vijayakanthan
Posted at 09:49h, 13 majEj hvor er det virkeligt lækker med kryddersmør på spidskål! Det må jeg prøve, muums 😀
Cejanah // Karrysmovseren.dk