Grillet laks med peber og hvidløg

Grillet laks med peber og hvidløg

Jeg er tilbage fra min Danmarksferie og siden det nu er grillvejr i dag, så får I her

min opskrift på grillet laks med peber og hvidløg.

Når jeg laver grillet laks, tænker jeg sjovt nok altid på Peters far, Jan, som desværre døde for 5 år siden. Om sommeren grillede han ofte laks med en (købe-) krydderiblanding på, som jeg tror var noget med hvidløg og peber.

Så stod han ude i deres have. Gerne i bar overkrop (for det var jo varmt) og med et lille bord ved siden af grillen, hvor Peters mor altid lige lagde en lille dug, så det så fint ud, selv om det var til at lægge grillværktøj og den slags på.

Man skulle ikke forstyrre ham for meget, mens han grillede, for så blev det ALT for stresset. Han kunne vist godt lide bare at stå der og have lidt fred, mens vi andre pilede rundt og dækkede bord og gjorde resten af maden klar.

Sådan har jeg det sådan set også selv, når jeg griller. At være grillmester er en god undskyldning for at stå lidt for sig selv ved grillen. Gerne med et glas vin og lidt fred.

Denne opskrift på grillet laks er med en krydret blanding af knust sort peber og godt med hvidløg. Laksen er jo kraftig i smagen, så den kan sagtens klare det. Det var Jans grillede laks, jeg tænkte på, da jeg lavede opskriften.

Grillet laks med peber og hvidløg

Til 4 pers.

1 stor tsk hele sorte peberkorn
2 fed hvidløg
1 tsk revet citronskal
1 tsk flagesalt
3 spsk olivenolie
4 flotte laksefileter

  1. Kom peberkorn i en morter og knus dem groft. Hak hvidløg meget fint (du kan også rive eller knuse det) og bland begge dele med citronskal, salt og olivenolie. Smør blandingen på laksens kødsider – ikke på skindet.
  2. Grill laksen med skindet nedad først i 3-4 min. over direkte varme. Vend den så og grill videre i 3-4 min. så der kommer grillstriber på kødet. Sæt så fisken væk fra kullene, så den steger færdig ved indirekte varme og under låg i 5-10 min., afhængig af, hvor meget knald der er på din grill og hvor gennemstegt, du vil have din laks.
  3. Servér laksen med fx. lidt creme fraiche, nye kartofler og en stor grøn salat.


No Comments

Post A Comment