Grillet hummer med tomatsmør og piment d’Espelette
Hov, nu ved jeg godt, at jeg allerede har sagt tak for i år, men jeg glemte jo helt denne lækre og nemme opskrift på grillet hummer, som jeg jo faktisk har lavet til lige præcis en idé til nytårsmenu 2019. Så den får I også lige med.
I denne opskrift på grillet hummer laver jeg den under grillen i ovnen, men du kan sagtens lave den i en kuglegrill.
Hvis du ikke lige har piment d’Espelette, kan du bruge en mild tørret chili eller evt. blande paprika med en smule cayennepeber. Piment d’Espelette er ikke super stærkt.
Grillet hummer med tomatsmør og piment d’Espelette
2 pers.
1 lille tomat
2 spsk hakket frisk estragon
1 fed hvidløg
25 g blødt smør
½ tsk piment d’Espelette
salt og sort peber
1 levende hummer
citronbåde
- Halvér tomaten og skrab kernerne ud. Hak den fint. Bland tomaten med estragon, knust hvidløg, smør, piment d’Espelette, salt og sort peber.
- Læg din levende hummer på et skærebræt med ryggen op ad. Tag en stor, tung kokkekniv og læg spidsen lige mellem øjnene på hummeren. Skær et snit ned igennem hovedet og før kniven hele vejen ned gennem ryggen af hummeren, så den bliver flækket i to. Den kan godt spjætte lidt stadig væk, men det er bare nerver. Den ér død! Brug ryggen af kniven til at banke på kløerne, så de flækker et par steder.
- Læg hummeren i et ovnfast fad med skærefladen op ad. Fordel smørret på kødet og lidt på de flækkede kløer. Grill hummeren tæt under grillelementerne i 8-10 min. Spis med det samme.
No Comments