Grillet havbrasen

Grillet havbrasen

Hernede i Sydfrankrig, hvor jeg holder ferie, er der nogle fisk, man ikke ser hjemme i Dannmark, bl.a. disse Marbrés, som er en fætter til Doraden, der svømmer rundt i Middelhavet. Doraden har jeg set ofte i Danmark. Begge fisk er typisk på størrelse med en stor forel og er en type havbrasen. Der findes rigtig mange typer havbrasen, som fiskes i hele verden.

Denne måde at grille fisk på kan bruges til alle mulige slags fisk. Du kan bruge både hele fisk eller tykke fileter – gerne med skind, men også uden. Som du kan se på billedet nedenfor, lægger jeg fisken på en grillbakke med huller i, som jeg placerer i en grill med låg (vi bruger en Weber). På den måde fungerer grillen som en ovn, hvor gløderne ligger i siden af grillen, fisken ligger i midten og luften cirkulerer så omkring derinde, præcis som i en varmluftsovn – bare med dejlig grill-smag og ekstra knald på varmen. Derfor kan du også bruge denne metode i din ovn –  bare skru godt op for varmen – omkring 250 grader.
Du kan også lave fisken direkte over gløderne. Til det er det godt at have et fiske-grill-net (jeg ved ikke hvad de hedder), som er sådan et net, man lægger fisken ind i, som holder på fisken så den er nem at vende, uden den går i stykker på grillen.

Hvis du bruger hele fisk, så få din fiskehandler til at rengøre bugen på fisken og evt .skrabe skællene, hvis det er en fisk, der har brug for det.

Grillet havbrasen
Til 4 portioner (4 kan dele 2 fisk til en let aftensmad, men meget sultne mennesker kan godt spise 1 fisk hver)

2 havbrasen eller anden fisk
1 citron i skiver – ikke overfladebehandlet
4 store rosmarinkviste
Salt
Olivenolie
Køkkensnor

1. Dup fiskene tørre og gnid dem i olie og salt over det hele.

2. Læg til hver fisk 1 kvist rosmarin og derpå 2 skiver citron hvorpå fisken placeres ovenpå. På fiskens øverste side lægges så igen 2 skiver citron og en kvist rosmarin og der bindes 2 stykker snor om hver fisk for at holde på citron og rosmarin.

3. Læg fiskene i en grillbakke eller i et fiske-grill-net og tilbered i lukket grill som beskrevet ovenfor i ca. 15 minutter (de skal ikke vendes). Hvis du bruger en åben grill steges fisken direkte over gløderne og vendes så efter 10 minutter pr. side.

4. Filetér fisken og servér med f.eks. salat og brød.

Vintip
Drik hvidvin til, f.eks. en blød pinot grigio eller en mere fyldig viognier.

2 Comments

Post A Comment

  • Elsi FUCHS - Vence
    Posted at 17:34h, 04 august Svar

    Kaere Mira,

    Kan du huske vores besoeg med din mor hos Bio-marché i Colle sur Loup?

    Tillykke med din MABLOG, jeg har forskellige gang aabnet den for at finde
    gode opskrifter.Tusind tak skal du have, alt er meget spaendene.

    Jeg haaber at vi ses igen her i Sydfrankrig.
    Kaerlige hilsener, elsi

    • Mira Haaning Arkin
      Posted at 21:35h, 04 august Svar

      Kære Elsi

      Ja, det var en hyggelig udflugt – dejligt sted og dejligt at drøne rundt i din åbne bil.

      Tak for dine søde ord – jeg håber vi snart ses igen dernede!

      Kærlig hilsen
      Mira