Grillet butterflied kylling med provençalsk marinade
Den ligger så koket og ser damet ud, den franske kylling her, som er blevet butterflied og grillet.
Jeg butterfliede den for at den bliver grillet hurtigere og for at al skindet op ad, så det har nemmere ved at blive lækkert og sprødt i grillen. Du kan selvfølgelig også lave kyllingen i ovnen, men jeg lavede den her i min kuglegrill. Og i det her alufad, så juicen fra kyllingen ikke forsvandt ned i bunden af grillen.
Det er nemt at skære den ud – du skal bare fjerne rygbenet, enten med en tung kniv eller en fjerkræsaks.
Måske noget, I kunne lave en sommeraften? Vi skal have besøg af min veninde i aften og jeg tror vi skal spise crudo af kuller med grønne tomater, så lidt burrata og courgetteblomster og så en lille grillet cote de boeuf med kryddersmør og tomater fra haven. Og en masse vin! Hvad mon I skal lave i weeenden?
Grillet butterflied kylling med provençalsk marinade
Til 4 pers.
1 flot kylling (jeg bruger ofte franske frilandskyllinger)
Marinade:
saft fra ½ citron
3 spsk olivenolie
1 spsk flagesalt
1 fed hvidløg, knust eller revet
1 lille håndfuld frisk rosmarin
3-4 store blade salvie
sort peber
- Fjern rygbenet fra kyllingen ved at lægge den med brystet ned ad og med en tung kniv eller en fjerkræsaks klipper du ned langs ryggen fra bunden til halsen. Skær den fri i den anden siden også og fjern den (du kan gemme den til fond – jeg gemmer alle rester i poser i fryseren og koger dem, når der er nok). Læg kyllingen i en bradpande og “fold” den ud, så den ligger med brystet i midten og vingerne ud til siden. Sørg for at brysstykkerne vender nogenlunde opad.
- Til mariande blandes citronssaft med olivenolie, salt og hvidløg. Hak rosmarin og salvie fint og kom det i marinaden sammen med godt med friskkværnet sort peber. Pensl kyllingen på begge sider med marianden og lad den gerne stå på køl med marinaden i et par timer.
- Grill kyllingen i kuglegrill ved indirekte varme i ca. 45 min. Jeg kan godt lige at servere stærk Dijonsennep til og så fx. grønne bønner med persillade eller grillede courgetter til.
No Comments