Grillede asiatiske kødboller med hoisinsauce og forårsløg

Grillede asiatiske kødboller med hoisinsauce og forårsløg

Jeg lavede de her kødboller på grillen og de smagte SÅ godt! En virkelig god måde at variere konceptet frikadelle – når du er ved at gå lidt kold i kedelig fars uden smag. Og ungerne vil vilde med dem (dog uden drys af chili).

De her blev lavet i kuglegrill, men de kan selvfølgelig sagtens også laves i en pande indendørs.

Asiatiske kødboller med hoisinsauce og forårsløg

4 pers.

500 g hakket svinekød (eller hakket kalv og flæsk)
2-3 forårsløg
3 spsk soja
1 spsk sesamfrø
1 spsk revet ingefær
½ tsk salt

Marinade
4 spsk hoisinsauce
3 spsk soja
2 spsk neutral olie
1 spsk sesamolie
1 fed hvidløg
evt. 1 chili

  1. Kom det hakkede kød i en skål. Skær forårsløg i tynde skiver. Gem en lille håndfuld til pynt og hak resten lidt mere. Bland det i kødet sammen med soja, sesamfrø og ingefær samt salt. Husk at sojaen også er salt – derfor skal der ikke for meget salt i udover det. Lad farsen trække i 10 min. og form den så til små, flade kødboller, ca. 6-8 stk.
  2. Til marinaden blandes hoisinsauce med soja, olie, sesamolie og knust eller revet hvidløg. Tag 1/3 af marinaden fra og gem i en anden skål til servering (så der ikke kommer rå kødsaft i). Pensl resten på begge sider af kødbollerne og grill dem 5 min pr. side ved ikke for hidsig varme. Jeg brunede dem først direkte over kullene og flyttede dem så væk og grillede dem færdig under låg ved indirekte varme. Pensl til sidst med den gemte marinade og drys med resten af forårsløg og evt. lidt hakket chili. De lilla blomster på billederne er purløgsblomster fra haven.
1Comment

Post A Comment

  • Jenny
    Posted at 17:52h, 21 juni Svar

    Lady & vagabonden gos to the east 😋