Grill Royal – en ny slags fastfood på Kgs. Nytorv
Nyeste skud på Madklubbenrestauranternes efterhånden store stamme er Grill Royal i de gamle B&O lokaler på Kgs. Nytorv. Restauranten har officiel åbningsdag på tirsdag d. 15. april, men jeg var inviteret til prøvemiddag inden, så jeg nu kan vise jer et smugkig på den nye, store restaurant.
Faktisk er der her tale om en slags fastfoodrestaurant, bare uden nederen, masseproduceret skodmad og pomfritsovs. Et reelt alternativ til et hurtigt måltid på en café eller lignende. Der kan ikke reserveres bord og det er ikke meningen man skal blive hængende hele aftenen. Det går hurtigt og det er billigt, men der er bordbetjening og du sidder i lækre omgivelser – ligesom på de øvrige Madklubbenrestauranter. Det her er stedet, man popper ind til frokost eller aftensmad en dag, hvor det ikke er selve måltidet, der er formålet med turen i byen, men hvor man alligevel gerne vil have noget ordenligt at spise i en hyggelig, ung og urban atmosfære. Som de skriver i pressemeddelelsen, så er det ikke her, man fejrer mormors fødselsdag. Skal man gøre lidt mere ud af et måltid ude i byen, så er det Madklubbens andre spisesteder, man skal vælge. I øvrigt er Madklubben i Tivoli også omdannet til samme koncept og har samme navn, Grill Royal.
Alle gæster får som det første serveret en salat med klassisk vinaigrette. Man kan så vælge, om man vil spise den med det samme som en forret, eller om man vil gemme den som tilbehør til hovedretten. Der er tre hovedretter at vælge imellem: burger, steg og muslinger. Alle kommer med sprøde, hjemmelavede fritter og en dyppelse til hver ret.
På dessertsiden er der til gengæld hele ti forskellige at vælge imellem – alle klassikere, som alle kan lide. Der er faktisk også ost, som jeg ikke fik prøvet. Vinkortet er kort og koncist med lidt af hvert alt efter pengepung og humør.
Jeg guflede salaten i mig som forret. En fin, farverig sag med tynde skiver af skalotteløg og lige til pas med dressing. Der var også en kurv med lidt flutes, som dog ikke så så ophidsende ud, så jeg sprang over.
Det var så også fordi, at jeg skulle prøve alle tre hovedretter, så jeg havde brug for pladsen 🙂 Her er det en kæmpe grydefuld moules marinières. Helt klassisk med urter og masser af friske krydderurter. Der var en velsmagende, tyk aioli til, som jeg både dyppede muslinger og fritter i. Fritterne er helt som jeg synes de skal være. Sprøde uden på og bløde indvendigt. Tjeneren kunne fortælle mig, at de først forkoger kartoflerne og derefter friterer dem ad to omgange. De var også helt perfekt saltede.
Nu må jeg hellere indrømme, at jeg delte mine tre hovedretter med min medspiser, Peter. Ellers havde jeg virkelig været klar til indlæggelse. Her er det den vidunderlige burger, som var akkurat lige så dejlig, som den, jeg var i ekstase over på Madklubben Bellevue. Blød briochebolle med sesam, stor rosastegt bøf med masser af smag og masser af stegeskorpe. Bløde løg, tomatrelish, cheddar, sennep og ketchup. Jeg får helt ærligt mundvand lige nu, når jeg skriver om det. Jeg er også bare meget vild med gode burgere, men de hænger altså ikke på træerne herhjemme. Godt gået på burgerfronten, Grill Royal! Det er rystende og meget un-ladylike, hvor hurtigt jeg kan indhalere sådan en halv burger. Man så det næsten ikke ske.
Sammen med burgeren og dens fritter var der en hjemmelavet burger-dressing, som jeg brugte som fritte-dyppelse.
Og endnu mindre ladylike var jeg, da jeg sekundet efter at have slugt den sidste burgerbid kastede mig over stegen. Og med steg menes der et ret stort stykke cuvette – jeg vil gætte på, der kom ca. halvdelen af en cuvette. Og det er altså til én person! Den var perfekt medium rare med lækkert, sprødt krølfedt (det er jo næsten det bedste – uh, nu kommer mundvandet igen!). Stegen kommer på et skærebræt med stegegaffel og forskærerkniv, og så trancherer man ellers selv derudaf. Stegen kom med en velsmagende steaksauce, der smagte som en blanding af en kalve-demiglace og A1 steaksauce – altså sådan en sauce, som fremhæver kødets umamismag. Dejligt.
Nu skulle man tro, at jeg var døden nær, men næh nej. Der var plads til dessert. Peter og jeg delte tre forskellige – det var svært at vælge, for det var klassikere, som man aldrig bliver træt af. Og til en 50’er stykket kan man jo sagtens splurge og spise mere end én hver.
Vi valgte citronfromage (forrest), som kom med lakridsmarengs. Bagerst til venstre er det en meget tasty salty caramel sundae med vaniljeis, chokolade fudge og salt karamel og endelig var der en æble trifli, med en ret mørk, koncentreret og grov æblemos, flødeskum og makroner. Ikke et øje var tørt og der var ikke plads til noget som helst mere i min mave den aften!
Grill Royal på Kongens Nytorv har åbent både til frokost og aften non stop. Tak for mad.
Astrid Hansen
Posted at 21:55h, 23 januarEt super sted at have børn med.
Dejlig kort ventetid på maden, smagen er super, de ansatte er meget venlige og man føler sig velkommen. “Selvt om de har meget travlt.
jeg vil anbefalle stedet og vil besøge det igen 🙂
et stort smiley fra mig. 🙂
La Cucina Nada
Posted at 10:35h, 14 aprilDet ser sgu godt ud – fedt koncept!
Og dejligt at dessert serveringerne ikke er vulgært store.
Ved du noget om, om de vægter økologi/frilands kødprodukter?
Mira Arkin
Posted at 11:31h, 16 aprilHej Nada
Det er ikke noget, de skilter med, så det gør de nok ikke.
KH Mira