Gratineret gnocchi med squash og porre
Til Aarstidernes fine høstmarked på Krogerup for nylig, købte jeg en pakke lækre øko gnocchi i gårdbutikken. De blev til en lækker, cremet gratin sammen med endnu en af havens squash og et par porrer. Smager alt ikke bare ekstra godt, hvis det er gratineret med bèchamel?
Retten er fin som ret i sig selv – evt. med en frisk grøn salat. Eller som tilbehør til fx. kylling eller gris.
Gratineret gnocchi med sqaush og porre
4 pers
Bèchamelsauce:
1 spsk smør
1½ spsk hvedemel
4 dl sødmælk
salt, hvid peber og muskat
1 courgette
2 porrer
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og sort peber
1 pakke (500 g) fersk gnocchi lavet af kartofler
25 g fintrevet parmesan
2 spsk rasp
- Til bèchamelsauce smeltes smørret i en gryde. Pisk melet i og hæld mælk over, mens du pisker grundigt, så der ikke kommer klumper. Krydr med salt, masser af hvid peber og lidt revet muskat. Lad saucen koge op, så den tykner, og lad en boble et par minutter så melfølelsen forsvinder. Sluk for varmen.
- Skær courgette i grove tern og porrerne i tykke skiver på 1½ cm. Hak hvidløget fint. Varm olien i en pande og sauter courgette og porrer et par minutter, så de bliver blanke, men ikke tager farve. Tilsæt hvidløg og vend det sammen over varmen i et minuts tid. Krydr med salt og peber.
- Kom gnocchi i et ovnfast fad og vend det sammen med det sauterede grøntsager. Hæld bèchamelsaucen over og drys med ost og rasp. Gratinér retten ved 200°C i 15-20 min. til toppen er gylden og boblende.
Helle Søborg Alsludn
Posted at 11:12h, 26 septemberHej Mira – koger du ikke gnocchien først – eller bliver det færdig i saucen i ovnen?
Mira Arkin
Posted at 11:34h, 26 septemberHej Helle,
Nej, de skal ikke koges først, så det er simpelthen så nemt 🙂