Græskarsuppe med sprød parmaskinke
Når jeg kigger ud af vinduet, er der helt gult og orange ude i gården bag den ejendom, jeg bor i. Lige nu har de sidste blade på træerne samme farve, som de smukke orange græskar.
Græskar er en taknemmelig råvare at arbejde med, fordi den har en medfødt cremethed og en utroligt flot farve, og dens fine, søde smag behøver ikke ret meget hjælp med på vejen.
Dette er en lynhurtig måde at bikse en meget tilfredsstillende og smuk suppe sammen.
Her har jeg smagt suppen til med lidt spidskommen, der understreger græskarrets varme smag og giver en ekstra krydret dimension. Det er vigtigt at spidskommen får lov at svitse i fedtstoffet, for at dens smag kan udfolde sig.
Græskarsuppe med spidskommen og sprød parmaskinke
1 hokkaido græsker eller butternut squash
1 løg
1 stængel bladselleri
1 fed hvidløg
½ tsk. spidskommen
1 spsk. olie
1 liter hønsesuppe eller bouillon
½ dl. fløde
Salt og peber
6 skiver parmaskinke
Græsk yoghurt
Forårsløg
Halver græskaret, fjern kernerne og skrællen. Skær det ud i grove stykker.
Skræl løget og hak det groft sammen med bladselleri og hvidløg.
I en suppegryde steges løg, bladselleri og hvidløg i olie i ca .4 minutter. Det må ikke brune. Tilsæt spidskommen og lad det steget med 1 minut. Tilsæt græskarstykkerne og suppen og lad det simre i ca. 30 minutter til det hele er mørt. Blend suppen helt glat med en stavblender. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Til parmaskinken tændes ovnen på 220 gr. Læg hver skive skinke på en bageplade med bagepapir og bag det i 5 minutter til det er sprødt.
Servér suppen med græsk yoghurt, snittede forårsløg og sprød parmaskinke.
Mira Haaning Arkin
Posted at 10:00h, 30 decemberHej Martin
Som forret er den fin til 4-6 personer. Som aftensmad er den til 2 sultne voksne.
God fornøjelse med det og godt nytår!
Kærlig hilsen
Mira
Martin Ø.V.
Posted at 19:31h, 29 decemberPs. Tænker at bruge den som forret..
Martin Ø.V.
Posted at 19:28h, 29 decemberMums… Lyder lækkert… Men hvor mange personer er opskriften til?