Græskarsuppe med bacondrys
Jeg har igen været i gang med en butternut squash. Her er det en rimelig klassisk græskarsuppe, jeg lavede med sprødstegt bacon og græskarkerner stegt i baconfedtet. Behøver jeg sige, det var lækkert?
Hvis du bruger butternut squash, så kan du ikke så godt bruge dens kerner til drys, for de har en ret hård skal, man ikke kan spise. I stedet kan du bare købe nogle græskarkerner for sig og bruge dem. Det gjorde jeg.
Du kan sagtens bruge hokkaido i stedet for butternut squash til denne nemme suppe. Eller prøv med gulerødder i stedet. Suppen er hurtigt lavet, for græskar koger hurtigt mørt, så hvis du bare har en stavblender, er det ingen sag.
Græskarsuppe med bacondrys
Til 4 personer
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
800 g græskar uden skal og kerner
½ tsk spidskommen
1 tsk revet ingefær
½-1 rød chili uden kerner
1½ l hønsesuppe – gerne færdiglavet
salt
Tilbehør
75 g græskarkerner
150 g bacon i skiver eller tern
salt
græsk yoghurt 10% eller crème fraiche
evt. olivenolie og rugbrød
1. Hak løg og hvidløg groft. Skær græskarret i store tern. Varm olien i en suppegryde og svits løgene ved medium varme til de bliver klare, men uden at de tager farve. Kom hvidløg, spidskommen, ingefær og grofthakket chili i. Kom græskarternene i gryden og hæld suppen over. Sænk varmen og lad suppen stå og simre under låg i 30 minutter til græskarret er helt mørt.
2. Steg imens bacon sprød i en pande. Hvis du bruger bacon i skiver, kan du bare hakke det efter det er stegt. Tag baconen op af panden (læg den på et par skiver køkkenrulle) og kom græskarkernerne i og steg dem i 1 minut i baconfedtet. Krydr med lidt salt, tage kernerne op af fedtet og bland dem med den stegte bacon.
3. Blend suppen med en stavblender til den er helt cremet. Smag suppen til med salt og server med en klat yoghurt og bacon-græskarkernedrys og evt. et dryp god olivenolie. Smager også godt med ristet rugbrød til.
Jos
Posted at 18:19h, 16 oktoberDet er lidt mærkeligt – jeg lavede en tredobbelt portion af suppen, nu da jeg alligevel var igang. Og jeg har fulgt opskriften – men den blev det tyndeste plask. Endda på trods af at jeg måtte bruge en en hel liter suppe mindre, da min gryde ikke var stor nok :-/ Smagen var god – men det var nærmest vand…
kirsten kari
Posted at 13:40h, 24 oktoberEn super lækker og velsmagende suppe….tak for det
Mvh. Kirsten Kari
Sofie
Posted at 12:43h, 04 oktoberMmm… ser godt ud. Den suppe tror jeg skal prøves på freda, hvor de lover suppevejr 😉
Charlotte G
Posted at 18:56h, 03 oktoberMmneee, den suppe passer lige til vejret. Har en halv hokkaido liggende i køleskabet, den skal bruges til denne suppe. Plejer at lave en anden udgave så tak for inspirationen!
Vh Charlotte G