Græsk bøf på grillen
Disse græske bøffer er perfekte til grillen, selv om de selvfølgelig også sagtens kan steges i en pande.
Og så er det en god måde at få jazzet hakket kød op, så det ikke bare er en hakketbøf. Hvis du har lyst, kan du lave dem med halvt okse- halvt lammekød.
Som tilbehør spiste vi fetacreme med agurker til – den opskrift kommer også på bloggen.
Græsk bøf
Til 4 pers.
500 g hakket oksekød med ca. 10-12% fedt
1 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket rosmarin
½ spsk finthakket salvie
1 tsk fennikelfrø, knuste
1 tsk korianderfrø, knuste
1/4 tsk stødt kanel
salt og sort peber
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
- Bland det hakkede oksekød med hakkede krydderurter, knuste fennikel- og korianderfrø og kanel. Krydr med salt og godt med sort peber.
- Riv løget groft og hak hvidløget meget fint. Bland det i farsen. Del farsen i 4 dele og form dem til hakkebøffer. Gnid dem ind i olie og grill dem ved medium varme (direkte over gløderne, men ikke for tæt på) i 5-6 min. pr. side.
No Comments