Godt nytår!

Godt nytår!

Velkommen til et nyt år her på min blog og tak fordi I kiggede med i 2009. Jeg er så glad for, at jeg besluttede at begynde at skrive om mad. Selv om det på nuværende tidspunkt er en sidebeskæftigelse for mig, elsker jeg det. Tiden flyver afsted, mens jeg sidder og skriver, og det er noget jeg altid ser frem til. Og så hænger det selvfølgelig sammen med selve det at lave mad, hvilket er det allerbedste jeg ved!

Da jeg først startede med at skrive på bloggen var det lidt abstrakt at forholde sig til, at alle mulige ville kunne læse det jeg skrev. Jeg tror faktisk ikke jeg tænkte så meget over det. Men det har vist sig, at der faktisk er nogen der følger med. Jeg får jævnligt kommentarer, og på min Spørg om Mad funktion får jeg en masse spændende spørgsmål, som jeg virkelig nyder at svare på. Jeg håber, I vil blive ved med at være aktive med spørgsmål og kommentarer til mine indlæg.

Svagheder
Da jeg i november blev interviewet i Gastro blev jeg spurgt om, hvad mine svage punkter (i mad-sammenhæng) var. Jeg måtte indrømme, at jeg ikke er specielt god til at bage brød. Jeg kan godt bage, men jeg har aldrig haft succes med at få sej krumme, sprød skorpe og store gode lufthuller og det har ærget mig!

Et Ordentligt Brød
Det har jeg besluttet mig at gøre noget ved nu. I julegave fik jeg Camilla Plums bog Et Ordentligt Brød, og nu har jeg kastet mig ud i brødbagningens kunst! Jeg håber Camilla Plums råd, sammen med tips fra min meget brød-kyndige mor kan hjælpe mig til at blive en bedre brødbager.
Jeg har været i Irma og helsekostbutik og købte en masse stenmalet økologisk mel fra bl.a. Skærtoft Mølle og Aurion. I søndags startede jeg noget, der skal blive til en surdej, som står og bobler i en skål på køkkenbordet. Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver at bage brød med det. Den skulle gerne være klar i weekenden.

I går startede jeg en biga, hvilket er en slags fordej, som man kan bruge i stedet for en surdej. Den har stået og hævet natten over, og i dag da jeg kom hjem fra arbejde startede jeg en hvedebrødsdej med bigaen som base. Nu har jeg formet brødene og de står lige nu og efterhæver i køkkenet. Jeg er SÅ spændt på, om denne tilgang giver mig et prof-udseende brød. Jeg skal nok tage billeder og vise resultatet!

Udover brødbagning skal 2010 gå med fortsat at lave en masse dejlig mad og skrive indlæg om det her på bloggen. Jeg håber også på at dukke op med artikler om mad i forskellige blade, og så skal jeg for første gang afholde en køkken-workshop, hvor jeg skal ud og hjælpe nogle folk med at lave mad og vise dem lidt tricks.

I marts tager jeg til New York og skal selvfølgelig spise en masse spændende mad derovre. Mon ikke der også kommer et indlæg i den forbindelse? Der bliver forhåbentlig også tid til et smut til Frankrig i påsken og/eller til sommer. Måske enda både til Bourgogne, Champagne og Sydfrankrig.  

Vi ses herinde!

Godt nytår!

1Comment

Post A Comment

  • Anne
    Posted at 11:15h, 07 januar Svar

    Jeg glæder mig til, at du dukker op i flere artikler i år 🙂
    Kh Anne