Godmorgen 2014 – Vind den nye Palæobog

Godmorgen 2014 – Vind den nye Palæobog

pal_o

Godmorgen, kære læsere og velkommen til 2014. Klokken er 06.40 og jeg har været oppe siden kl. 5, hvor Otto synes det var en fed idé at stå op. En skål havregrød (til Otto – jeg kan ikke spise så tidligt) og en kop stærk sort te (til mig, for at jeg kan virke) senere sidder vi nu ved spisebordet og leger med hver vores gadget. Otto ser Pingu på iPad’en og jeg blogger. 

Havde I en god nytårsaften? Det havde jeg – den var godt nok lidt stille og rolig, da vi jo ved, at Otto står tidligt op. Når det bliver lyst (om 100 år) vil vi gå en tur ud og se på den stadigt sovende by. Jeg elsker at gå tur i byen efter en stor festaften, hvor folk stadig sover eller er bagstive på vej hjem fra byen. Eller måske ser man et par walks of shame…?

Mange starter det nye år med forsætter og store planer om ny og sund livstil. Hvor længe det så holder, det er en anden sag. Selv bruger jeg ikke rigtig nytårsforsæt, men jeg vil meget gerne høre, hvad jeres er. Måske er det at blive sundere? I så fald er det måske sagen at vinde denne giveaway med den nye bog fra Thomas Rode Andersen og hans hustru Thilde Maarbjerg, hvor de følger op på det store Stenalderkost-hit med denne bog, Palæo – Stenalderkost og Træning.

Så når du har spist alle pomfritterne, burgerne, pizzaerne og shawarmaerne i dag, så er det måske sagen med noget stenalderkost?

Sådan deltager du

For at deltage i giveaway’en skal du nedenfor i kommentarfeltet fortælle mig om dine nytårsforsætter  – har du nogen? Hvad går de ud på? Plejer du at overholde dem? Jeg trækker lod blandt deltagerne på mandag d. 6. januar kl. 10. Du kan kun deltage en gang og du skal have dansk postadresse. Jeg glæder mig til læse jeres kommentarer!

50 Comments

Post A Comment

 • Reza Ismaili
  Posted at 22:21h, 05 januar Svar

  At blive et bedre mennesk og hjælpe dem der har brug for. 🙂

 • Aske Højer
  Posted at 16:59h, 05 januar Svar

  Mit nytårsfortsæt var at stoppe at ryge. Dette holder indtil videre, og planen er at holde det. Dette er anden gang at netop dette er mit nytårsfortsæt. Sidste gang holdte det i 8 måneder. Sidste gang tog jeg dog 10 kg på i forsøget, så har denne gang lagt en sund livsstil ind i nytårsfortsættet, hvilket inkluderer sund mad og masser af motion. Det går fint med diæten, men mangler desværre stadig at komme ordentligt i gang med motionen.

 • Britta
  Posted at 13:33h, 05 januar Svar

  Portvin og Arla Unika Havarti skal simpelthen fylde mere i min mave i 2014 end det gjorde i 2013!

 • Rikke
  Posted at 12:27h, 05 januar Svar

  Jeg har givet mig selv to nytårsløfter: I 2014 vil jeg lære at pifte – og jeg vil lære at jonglere med tre bolde. Er sikker på, at det er mindst lige så realistisk som de forgangne års ambitioner om vægttab og motion – og så vil det helt sikkert give langt flere smil hos både mig selv og omgivelserne. 😉

 • Dorte
  Posted at 10:07h, 05 januar Svar

  Mit nytårsforsæt er at fortsætte på min vej mod et minimalistisk liv, for det er da utrolig velgørende og “less is more” er virkelig rigtigt!

 • Anette Sidor
  Posted at 21:50h, 04 januar Svar

  Jeg har naturligvis gentagne gange haft det næsten obligatoriske nytårsforsæt – at tabe mig og/eller blive fit. I år har jeg bare lovet mig selv ikke at være så ulykkelig, som jeg var sidste år. Det er der rigelig udfordring i.

 • Stine Sørensen
  Posted at 20:47h, 04 januar Svar

  Drikke mere champagne, spise mere ude og være mere nærværende.

  Kh Stine

 • Charlotte
  Posted at 16:27h, 04 januar Svar

  Nytårsforsæt
  Sidste år var planen at finde en livsstil der kunne få vægten til at snige sig nedad.
  Valget faldt på LCHF/stenalder.. og jeg blev 11 kg mindre
  Planen for i år er at fortsætter LCHF/Stenalder livsstilen og også få proppet noget træning ind i programmet og gerne blive yderligere mange kilo mindre

 • Vibeke Holk
  Posted at 10:16h, 04 januar Svar

  Mit nytårsforsæt er at være åben for en stor forandring. Uh så mystisk. 🙂

 • Marianne Bæklund
  Posted at 10:04h, 04 januar Svar

  Mit nytårsforsæt er at være mere ærlig over for mig selv og blive bedre til at rose andre.

  Det er ikke alle mine nytårsforsæt der plejere at blive overholdt, men i år vil jeg prøve endnu engang, Måske lykkes det i år.

  MVH Marianne

 • Julie
  Posted at 02:51h, 04 januar Svar

  Mit vigtigste nytårsfortsæt i år må være at sige fra. I ens liv lader man tit andre bestemme og føjer folk for familiefreden, alt imens man selv føler sig kørt over af andres meninger.
  Jeg håber at året 2014 kan blive året hvor jeg lærer af føle ansvar nok for mig selv til at sige fra når min grænse bliver krydset.

  Godt nytår herfra 🙂

 • Dea
  Posted at 17:02h, 03 januar Svar

  Er i dag blevet opereret i skulderen for 3. Gang på et år, så mit nytårsforsæt er at gøre alt for at det var sidste operation.

 • Charlotte
  Posted at 17:02h, 03 januar Svar

  Nytårsfortsæt for familien og jeg, er at gøre vores kost mere spændende. Vi laver tit de samme retter og mangler inspiration til noget nyt. Der skal laves madplaner, og kigges efter nye opskrifter. Har lige fundet din side, og den ser meget indbydende ud 🙂

 • Charlotte
  Posted at 15:36h, 03 januar Svar

  Jeg vil gerne blive bedre til bagning og chokoladedesserter i det nye år!

 • Mette
  Posted at 08:23h, 03 januar Svar

  Mit nytårsforsæt er at spise godt ude mindst én gang om måneden i hele 2014 🙂
  kh Mette

 • Annette
  Posted at 00:13h, 03 januar Svar

  Istedet for elevatoren vil jeg tage trappen HVER gang,jeg bor på 2.sal.
  Plejer ikke at have nytårsforsætter,men dette skal holdes!

  Hilsen Annette

 • Bente
  Posted at 22:07h, 02 januar Svar

  Jeg går ikke så meget ind for nytårsfortsæt, og den klassiske med at tabe et par kilo er vist utopi, eftersom lillebror vokser i min mave… Måske der kan blive tid til at læse i barslen? 🙂

  Godt nytår!

 • Mie Andersen
  Posted at 20:34h, 02 januar Svar

  Godt nytår til jer 🙂

  Jeg har intet nytårsforsæt, januar er iforvejen en lang træls måned, så ingen grund til at gøre den værre

 • Anne-Marie Andersen
  Posted at 20:08h, 02 januar Svar

  Jeg plejer ikke at have nytårsfortsætter, andet end når jeg har noget jeg gerne vil ændre. I år vil jeg gøre lidt mere, af det jeg synes er sjovt i køkkenet, hjemmelavet slik f.eks.
  Jeg har tidligere “indfriet” at tabe overflødige efterbarsels-kg, det blev til 12 stk. Indført at cykle frem og tilbage til arbejde ialt 12 km, hvilket jeg desværre ikke kan nu pga. sygdom, men hey det kan jo være det bliver muligt senere. Indtil da vil jeg have lidt mere fokus på det der gør mig glad:-)
  Godt nytår

 • Wendy
  Posted at 15:17h, 02 januar Svar

  Mit nytårsfortsæt for 2014, er at jeg skal gøre alt hvad jeg kan for at 2014 bliver bedre end 2013.

 • Jimmi Jensen
  Posted at 15:16h, 02 januar Svar

  I år vil jeg gerne give alt hvad jeg gør og har med at gøre, en ekstra skalle, istedet for blot at glide med hvor det er lettest 🙂

 • Susanne Nielsen
  Posted at 13:52h, 02 januar Svar

  Hej. Jeg hopper med på træningsbølgen. Jeg fik en lille forsmag på det i november og det var ganske rart, men så nåede vi til julemåneden og så gik det i fløjten.
  Og så vil jeg til at lave nogle lækre sunde frokostpakker til min skønne mand og skønne datter, det har de fortjent og jeg ved at der bliver sat pris på lækkert frokost.
  Godt nytår

 • Leila Jensen
  Posted at 13:37h, 02 januar Svar

  Jeg har 2 fantastiske fortsætter – det første kan jeg ikke huske, hvor jeg har snuppet det fra, det andet kan jeg tydelig huske, hvorfor jeg holder fast i det!

  1) jeg vil ikke køre på ski på eet ben i Norge
  2) jeg vil ikke drikke Baileys

  Godt nytår – og tak for en god blog.

 • Kirsten
  Posted at 12:54h, 02 januar Svar

  Mit nytårsforsæt er:

  Fokuser på de positive oplevelser og lev livet.

  Jeg vil sige, at 2013 er nu overstået og det er tid til at kigge fremad. Derfor vil jeg gøre alt for at fylde min hverdag med skønne oplevelser sammen med de mennesker jeg kan lide.
  Så man kan vel sige, at mit nytårsforsæt er, at jeg vil være glad igen.

  Under det ligger en masse del-mål, som blandt andet også indebærer kosten, etc. 🙂

  Tak for en god blog.

 • Frederik
  Posted at 12:50h, 02 januar Svar

  Skal til at smide nogle kilo, og har skulle det længe. Synes bare det er bedre at starte I januar end December så har udskudt det.
  Kan godt bruge en kogebog til det, da jeg ikke vil undvære god mad.

 • Natasja
  Posted at 11:45h, 02 januar Svar

  Mit nytårsforsæt er at starte op med min løbetræning efter et års pause.

 • Jesper Jarlskov
  Posted at 10:31h, 02 januar Svar

  Jeg har nogle mål om at få skåret ned på min rygning, og så fortsætte de positive ændringer jeg har haft i min generelle livsstil over det sidste år.

 • Mette
  Posted at 03:11h, 02 januar Svar

  Jeg plejer ikke, at have nytårsfortsæt. Men i år er mine store børn, 20 og 16 år, med på…mere af det gode til os. Dette indbefatter tilmelding i motionscenter for os alle og sund kost “palæo-style”. Senere på året vil vi gerne stifte bekendskab til crossfit. Vi hilser 2014 velkommen og glæder os til det gode liv 🙂

 • Camilla H
  Posted at 23:36h, 01 januar Svar

  I år har jeg besluttet mig til at det skal være realistiske nytårsfortsæt 🙂

  Så her kommer de:
  Jeg vil gerne tabe (ikke noget mål da det er det der frustrere)
  Jeg vil gerne i gang med at træne igen (bare en gang om ugen – alt andet er bonus)
  Jeg vil gerne være mere nærværende i hverdagen (ikke arbejde så meget, ikke kigge telefon eller computer!)

  Det må være mine og jeg håber virkelig at jeg kan overholde mig 🙂

 • Pernille B
  Posted at 21:40h, 01 januar Svar

  Så at en astrolog havde forudsagt min fødselsdag og 7 andres som rædselsfødselsdatoer. Så måske fortsætter bare skal være at få det bedste ud af 2014 🙂 Kh Pernille

 • LunaBærmonster
  Posted at 21:04h, 01 januar Svar

  Jeg plejer egentlig ikke at gå så meget op i nytårsforsætter, fordi man for mig at se lige så godt kan starte dem med det samme – når man har brug for dem. Men alligevel har jeg lavet et – eller faktisk to – nytårsforsæt for i år. Og jeg har tænkt mig at holde dem. Det er: “Elsk mere. Dans mere”. De kan både gøre mig og min omverden lidt gladere, håber jeg på. 🙂
  Godt nytår!

 • Mette Knudsen Grønnegaard
  Posted at 20:47h, 01 januar Svar

  Godt nytår! Mit nytårsfortsæt er at spise mere kvalitetschokolade – så det burde være til at overkomme! 🙂

 • DNI
  Posted at 19:49h, 01 januar Svar

  1)
  Tilbage på sporet med Palæo

  2)
  Opstart fysisk træning (crossfit, bodypump e.l.)

  Ovenstående kan udover alm. bedre velvære forhåbentligt bidrage til at mindske mit psoriasis som alm. medicinsk behandling ikke har fået styr på i 2013.

 • Signe
  Posted at 17:30h, 01 januar Svar

  Deciderede nytårsforsætter har jeg aldrig været den store tilhænger af.. Men faktum er, at jeg er vel rigeligt nuttet-buttet, og da 2014 muligvis byder på en større operation, må jeg i gang med at komme af med noget af det buttede.. Overvejer at hoppe på 5:2, men lidt stenalderkost-inspiration kunne da være dejligt også 🙂
  Godt nytår til dig. Nyder at læse med herinde 🙂

 • Caroline Lund
  Posted at 17:08h, 01 januar Svar

  Nytårsfortsætter er egentlig heller ikke noget vi gør os så meget i, i vores hjem.. Men noget der nærmer sig er at give lillebror den bedste start på livet, ligesom vi gjorde for hans storesøster, når lillebror kommer ud til os 🙂 Cecilie har aldrig fået forarbejdet grød/mos osv, og det regner jeg med bliver det samme for lillebror, selvom han er nummer to 🙂
  Og ellers skal vi bare, til februar, alle sammen nyde at vi er blevet en familie på 4 <3

 • Josephine F
  Posted at 16:39h, 01 januar Svar

  Jeg har svømmet rigtig meget tidligere og er begyndt at savne det en smule, så jeg har som mål i 2014 at få meldt mig på et hold, så jeg får svømmet i hvert fald en gang om ugen. 🙂

 • Pia H
  Posted at 15:10h, 01 januar Svar

  Nytårsfortsætter har jeg som sådan ikke… men der er alligevel en del ting, jeg gerne vil forsøge at ændre f.eks. min vægt. Hovsa 1 nytårsfortsæt har jeg så alligevel: “Ingen køb af hurtige januar-slankekure” – de virker alligevel aldrig i længden.

 • Camilla
  Posted at 14:28h, 01 januar Svar

  Godt nytår Mira!

  Jeg vil gerne ned i vægt + have fast arbejde.

  Jeg plejer at have blandet succes med mine nytårsforsætter.

  Jeg er meget interesseret i madlavning og produktudvikling, og jeg har et ry for at være lykken i et køkken.

 • Liv H.
  Posted at 14:07h, 01 januar Svar

  Godt nytår Mira!

  Jeg gør mig ikke rigtig i nytårsforsætter, men derfor kan man jo godt tænke over, hvad man kan “forbedre” 🙂 Mit mål er ganske corny: at være et åbent og venligt menneske over for mine medmennesker. …og forskønne mit eget og andres liv med lækker mad!

 • Låvise
  Posted at 13:51h, 01 januar Svar

  Mine nytårsforsætter er at jeg gerne vil spise en del sundere end jeg har gjort i 2013.

  Jeg vil gerne tabe de sidste 20 – 25 kg, som allerede er blevet skudt godt i gang med et til dels ufrivillig vægttab på 7 kg. efter et akut mavesår.
  MEN jeg prøver at se det positive i tingene og være glad for de ting der ER kommet ud af det. Og ser det derved som vejen frem.

  Knus Låvise

 • Wim Nielsen
  Posted at 13:41h, 01 januar Svar

  Huske at tage på undervandsjagt så tit det er muligt!

 • Mette
  Posted at 13:32h, 01 januar Svar

  Altid det samme nytårsfortsæt: at rejse meget. Plejer heldigvis at overholde det.

 • Maria
  Posted at 12:57h, 01 januar Svar

  Næh. Altså jooo.. Selvfølgelig gad jeg godt at være sådan en der elsker at løbe, få alle med i et fællesskab, arrangere fester, score rene 12-taller når der bliver delt karakterer ud og ellers bare være et dejligt menneske – men jeg tror, jeg dropper det.
  Jeg vil ændre små ting fra dag til dag i stedet (:

 • Alice Ovig
  Posted at 12:52h, 01 januar Svar

  Mit nytårsforsæt er, at leve mere i nuet!

 • Ann Demant
  Posted at 11:13h, 01 januar Svar

  Hmm nytårsfortsætter er sådan en sær ting…. De fleste har et eller to, men kun de færreste får begyndt og endnu færre får fuldendt. Netop derfor er mit eneste nytårsfortsæt (igen i år), at fortsætte 2014 på samme fantastiske måde som jeg levede i 2013 – gøre de ting jeg brænder for når tiden er den rette og nyde de mange smukke øjeblikke som livet bringer 🙂

  Rigtig godt nytår til dig Mira og keep up the good work!

 • Margit Bøgesvang
  Posted at 10:32h, 01 januar Svar

  Efter for mange år med strenge nytårsfortsæt med slankekure osv, vil jeg kun love mig selv i år at leve livet bedst muligt med så meget smil og glæde som muligt. Håber at det er i år at mit nytårsfortsæt vil holde alle 12 måneder.
  Men derfor vil jeg gerne stadig vinde kogebogen, da de laver så meget lækkert mad og jeg vil elske at få nye lækre opskrifter.
  Godt nytår

 • Line Mali Retsloff
  Posted at 09:23h, 01 januar Svar

  Mine nytårsfortsætter plejer altid at være en mindre ændring af feks kost, motion eller generelt livsstil. Jeg formår altid at sætte mig for at starte på en frisk og tage en dag af gangen selvom det nogen gange er svært. Godt Nytår 2014

 • Yvonne i
  Posted at 09:01h, 01 januar Svar

  Nytårsfortsæt er ikke noget jeg bruger min tid på 😉
  Lev dog livet lige nu og her, skal noget ændres, ja så ændrer jeg det med det samme.
  Glædeligt 2014

 • Maria
  Posted at 09:00h, 01 januar Svar

  Jeg bruger heller ikke rigtigt det der med nytårsfortsætter…Mere noget med at sætte sig nogle forskellige mål igennem året, som jeg gerne vil arbejde hen mod. Det er sådan meget lavpraktisk noget med at forsøge at finde et job, få hverdagen til at glide bedre uden stress, og begynde med motion fordi det skulle være godt til at bekæmpe panikangst som desværre har været min følgesvend de sidste 3 år. Nu prøver jeg det af – og så bliver jeg jo sund samtidig med 😀 Stenalderkost har jeg on and off levet af siden ca. 2003. Jeg kunne ikke drømme om at leve kun efter det ene eller det andet princip – det er jeg for stor madelsker til…jeg supplerer tingene med hinanden og mærker efter hvad min krop har brug for og det fungerer fint. Jeg har aldrig læst Thomas Rodes bøger om stenalderkost så det kunne jeg godt tænke mig…Jeg krydser fingre 🙂

  Rigtig godt nytår og tak for alle de skønne sager på din blog – jeg nyder at følge med 🙂

 • Jenny
  Posted at 08:43h, 01 januar Svar

  Jeg har aldrig nytåes forsætter. Hvis jeg skal ændre vaner, er det bare med at gøre det 🙂