Giveaway: Vind kogebogen Køkkenfest

Giveaway: Vind kogebogen Køkkenfest

køkkenfest

De to unge kvinder, Louise Beck Brønnum og Sabine Schade Jacobsen, har sammen udgivet denne festlige kogebog med udgangspunkt i køkkenfester. I ved, det med at festen altid ender i køkkenet eller på en eller anden måde altid er basen i de gode, sociale oplevelser.

Bogen er fyldt med opskrifter til forskellige fester – om det så er en højtidsfest, en hverdagsfest en natmadsfest eller en dessertfest m.v. Der er masser af brugbare opskrifter i den søde bog, der udstråler ungdom og godt humør og mad, alle kan lave.

Hvad for en slags mad, kan du lide at servere eller spise til en fest? Fortæl mig om det i kommentarfeltet nedenfor og deltag i lodtrækningen om bogen.
Jeg trækker lod bland kommentarerne på onsdag d. 25. februar kl. 10. Vinderen får direkte besked. Du kan kun deltage én gang og kun hvis du har postadresse i Danmark.

PS. Du kan møde de to forfattere til deres bogreception på Famo Metro, Østersøgade 114, Kbh. Ø. d. 27. februar kl. 15.30-17.30.

42 Comments

Post A Comment

 • Ditte
  Posted at 15:03h, 02 marts Svar

  Af en eller anden årsag skal der altid snige sig noget med butterdej ind til mine fester. Meget utrendy – men dog et sikkert hit.

 • Ulla Salling Petersen
  Posted at 09:14h, 02 marts Svar

  Synes man skal prøve at holde det simpelt – det virker mere delikat og overskueligt end en masse rodede småretter. Har haft god succes med hjemmefanget- og varmrøget laks fra et lille røgeri i Reersø “Kongeålen & Sildens røgeri” med urtecreme og hjemmebagt flutes. I sommerhalvåret er alt med friske bær godt til dessert – i en klassisk tærte eller på marengsbund – i vinterhalvåret er der ikke meget der slår de danske aromatiske æbler, der kan blive til vidunderlige tærter, crumblekage m.v. Føler mig helt inspireret til straks at invitere en masse gæster – og husk at det gode selskab selvfølgelig er det allervigtigste

 • Pernille Juul
  Posted at 19:09h, 25 februar Svar

  Hapsemas så som tapas, italiensk eller tvistet. Bare så vi kan sidde ved bordet sammen ig jeg ikke skal løbe ud i køkkenet hele tide. Kh Pernille

 • Michael Teller Aas
  Posted at 15:35h, 25 februar Svar

  Simremad til hovedret samt tærte til dessert ud fra franske opskrifter. Rigeligt med det bedste rødvin og dessertvin fra beholdningen.

 • Christine Hansen
  Posted at 00:32h, 25 februar Svar

  Jeg laver altid en afart af steg (oksesteg, lammekølle på rodfrugter, mørbrad, farsbrød) fordi det er nemt, og alle kan lide det, og så eksperimenterer jeg med salater! 🙂
  Der skal altid være noget grønt, noget fyldigt og noget cremet. Og så mindst én, der indeholder frugt. Kriterierne kan godt kombineres på kryds og tværs, men jeg laver som udgangspunkt tre salater ad gangen. Varianter af coleslaw er altid et hit. 🙂

  Eller en god samle-selv-burger med masser af forskelligt fyld, så der er noget for alle.

 • Mette nielsen
  Posted at 22:20h, 24 februar Svar

  Mad lavet med glæde og kærlighed <3

 • Dea Wille
  Posted at 16:53h, 24 februar Svar

  Elsker tapas eller fingermad som man kan sidde og hyggespise.

 • Leila Jensen
  Posted at 13:05h, 24 februar Svar

  Alt godt fra Middelhavet og omegn:
  Buffet med tapas, fisk, kød, grønt, ost, dessert, skal så vidt muligt kunne gøres klar i forvejen (Jeg vil være med, når gæsterne er der) – og gerne nye/anderledes råvarer. Velsmag og god krydring.
  Og suk: minimum af opvask (min opvasker er gået i stykker!)
  Og så mange farver – både på mad og opdækning. Velbekomme og skål!

 • Jiayi
  Posted at 11:57h, 24 februar Svar

  Til en fest vil jeg foretrække at servere en god dessert så som tiramisu kage eller anden form for kage der ikke er alt for sød

  mvh. Jiayi

 • Karla W
  Posted at 14:37h, 23 februar Svar

  Jeg elsker når der noget friskt på bordet. Det kunne være frugt og grønt i stænger – præcis ligesom man gjorde som barn til børnefødselsdage. Og så med en god humus eller anden dip. Og så er jeg en sucker for et godt ostebord som en afslutning på en god middag ! 😉

 • annika brolund
  Posted at 14:36h, 23 februar Svar

  Mad lavet med kærlighed <3
  Når jeg inviterer gæster mærker jeg efter inde i mig selv om jeg har det store overskud til at servere smukt hjemmelavet sushi med en spicy asiatisk suppe som forret, eller om overskuddet er knap så stort og jeg i stedet servere en lækker bolognaise der har stået og simret og passet sig selv i timevis 🙂 For mig handler det om at have overskud til at være der for mine gæster så vi sammen kan hygge os om maden – og det samme gælder når jeg kommer ud, det handler om samværet <3

 • Katrine G
  Posted at 13:07h, 23 februar Svar

  Tapas – elsker at kunne sidde længe og hapse med små lækre retter mens man drikker god vin / cocktails… 🙂

 • Lars F
  Posted at 09:55h, 23 februar Svar

  Simremad, som gæsterne normalt ikke får tid til at lave

 • Emilie C.
  Posted at 09:23h, 23 februar Svar

  For mig er tapas en sikker vinder til begge begivenheder. Så lækkert med en masse forskellige retter, hvor man får smagt mange ting og ens smagsløg er på dejlig rejse. 🙂

 • Gry Scavenius Bertelsen
  Posted at 09:12h, 23 februar Svar

  Pillemad – tapas, lav-selv-friske-forårsuller eller den slags. Så hyggeligt!

 • Tanja Mejlby
  Posted at 23:44h, 22 februar Svar

  Rustik gourmet 🙂

 • Michael
  Posted at 22:04h, 22 februar Svar

  Lækkert kød, gerne en speciel udskæring, gode spændende fyldige salater

 • Heidi Frantsen
  Posted at 20:51h, 22 februar Svar

  jeg er så meget til små delikate retter. Om det er tapas , suchi eller asiatiske , det er egentlig ikke så vigtigt for mig. Elsker at sidde og hygge over maden med vin eller øl og i godt selskab.

 • Bente
  Posted at 19:46h, 22 februar Svar

  Jeg kan godt lide, at der er noget sødt til kaffen – en stor lagkage, en lille lækker chokoladeballade, hjemmelavet is eller noget i den dur. Og i det hele taget sætter jeg pris på hjemmelavet kræs.

 • Mie Andersen
  Posted at 11:52h, 22 februar Svar

  Vi har til nogle store fester i familien serveret pulled pork – det er nemt, forberedes i god tid inden og alle elsker det 🙂
  Til havefester har det været fantastisk kombineret med gode hjemmebagte burgerboller og koldt øl 🙂

 • Ida Frederiksen
  Posted at 09:25h, 22 februar Svar

  jeg elsker at servere stor buffet med masser af spændende salater og dips

 • Laura
  Posted at 17:53h, 21 februar Svar

  Jeg elsker at servere anti-pasti, og favoritten er, helt klart, (når de er i sæson) ricotta-fyldte zuchini.blomster, som jeg dypper i dej og friture-steger. Det bliver ikke b-e-d-r-e!

 • Erika Rom
  Posted at 17:07h, 21 februar Svar

  Helt klart buffet. Så kan man få smagt og serveret lidt af hvert, og det er en hyggelig og uformel serveringsform.

 • Mette Foged
  Posted at 10:38h, 21 februar Svar

  Tapas er min klare favorit til fest (og hverdag ;))

 • Lisbeth
  Posted at 10:04h, 21 februar Svar

  Jeg elsker at lave en masse små retter, så der er noget for enhver – og mange af dem forbereder jeg i forvejen, så det er mindre stresset op til gæsterne kommer! Sikre gengangere er altid en god tærte af en art, groft hjemmebagt brød og noget charcuterie; ost, pølse etc.
  God weekend 🙂

 • louise hornemann
  Posted at 09:47h, 21 februar Svar

  Det skal være lækre råvarer og mad man kan happe til og nyde i flere timer. Mad til fest skal ikke være for tungt ( der skal være plads til cocktails hele natten lang) og hvad er mere lækkert end faktisk at drikke cocktail til maden ;).
  Lækre små sprøde brød , lakse tatar, fishcakes, steaksalat med gomadressing, gedeosthappere med æble og honning, sprøde grøntsager you name it – et bord fyldt med fade med små tapas lignende hapsere og jeg er solgt

 • Pia H
  Posted at 09:44h, 21 februar Svar

  Har vi gæster, kommer der altid en forret på bordet… og i øjeblikket er hittet “falske kaviar” til fiskeanretning. Jeg har efterhånden lavet dem i mange smags varianter, f.eks. dild, citron og røget paprika – smag.

  Der må gerne være lidt “fis og ballade”, når vi får gæster 😀

 • Louise
  Posted at 08:30h, 21 februar Svar

  Jeg eeeelsker at bage kage, så til fødselsdage eller lignende i familien, står den ofte på det helt store (lag)kage-bord med flere forskellige slags kage og boller. Når man så har spist en masse til eftermiddagen, så skal det helst være noget lidt lettere (både at spise og for os at lave) til aften i form af suppe (vinterfødselsdag = gullasch) og nybagt brød.
  Jeg kunne dog godt tænke mig lidt inspiration til flere spændende fest-retter, da min kæreste og jeg skal giftes til sommer, hvor vi vil holde en reception i haven med familie og venner 🙂

 • Bibi Sprøgel
  Posted at 08:23h, 21 februar Svar

  Hvis jeg selv inviterer: En udfordrende menu, gerne en som jeg ikke har prøvet før, men udstyret med en opskrift fra én, der kan sit kram på madfronten.

  Hvis jeg er ude:: Ligegyldigt hvad, bare det er veltillavet. Det bedste er at kunne lade sig overraske og nyde det, der bliver serveret.

 • Mette Grønnegaard
  Posted at 21:29h, 20 februar Svar

  Vi gør det meget i byg-selv-bar-konceptet herhjemme til store fester 🙂 Fx en hotdog bar med brød, forskellige slags pølser, syltede sager, sprøde og rå løg, en sandwich bar med forskellige skinker og pølser i skiver, oste, salat, mayo’er osv. eller en burgerbar efter lignende koncept. Jeg har også før med succes lavet en “cold stone creamery” dessert bar hvor man kunne blande sine kugler vaniljeis med bounty, m&m’s, kiks, orios, brownies, slik, skumfiduser, karameller osv. – det var et kæmpe hit!

 • Camilla
  Posted at 19:16h, 20 februar Svar

  Jeg er klart mest til små retter, hvis det skal være rigtig fest. Sådanne små lækre hapsede, som man kan stå op og spise.
  Fx tarte flambé og lignende.

 • Jenny ree
  Posted at 18:45h, 20 februar Svar

  Noget nyt. Jeg elsker at få serveret noget jeg ikke har prøvet før, og jeg har en dårlig vane med at lave noget jeg ikke har prøvet før for mine gæster

 • Anne Mette
  Posted at 17:49h, 20 februar Svar

  Jeg synes altid det hitter til stående fester, men et ret olivenolie-snasket foccaciabrød i små tern. Det er både brød og pålæg i sig selv, og så elsker alle altså bare foccacia!

 • Anne-Marie
  Posted at 16:59h, 20 februar Svar

  Vi er glade for buffet med en masse småretter, så man selv kan sammensætte. Altid med salatbar, gerne oksefilet, flødekartofler, samosas, lakseroulade, fritatas, tærter og hvad vi ellers finder på. Og desserten får sit eget buffetbord, med tag selv is og tilbehør. Og så skal der være kaffe med chokolader, småkager og kransekager.

  Kh.
  Anne-Marie

 • Amalie Blichfeld
  Posted at 16:45h, 20 februar Svar

  Jeg er studerene, og har derfor et lidt stramt budget. Dog vil jeg alligevel ikke gå på kompromis med kvaliteten, og finder derfor god tilbud. Når jeg får gæster kan det være simremad, pasta, laksetærte eller muslinger. Det vigtigste er det gode selvskab!

 • Anne PAhl
  Posted at 15:38h, 20 februar Svar

  Jeg er vild med næsten alt mad, elsker nye opskrifter og ekspirimenter. Derfor har jeg ogte rigtig svært ved at begrænse mig når jeg skal lave mad. Måske derfor jeg er så vild med tapas

 • Camilla Kirstine
  Posted at 13:35h, 20 februar Svar

  Jeg elsker at servere noget som på én og samme tid er både nede på jorden men alligevel med et overraskende twist. Smagen er selvfølgelig førsteprioritet men også det visuelle spiller en stor rolle. Menuen og sammensætningen heraf varierer dog særdeles meget! Sommetider er det ‘blot’ tapas (her elsker jeg at købe diverse ingredienser i forskellige små specialbutikker og omhyggeligt udvælge alle de små delikatesser). Andre gange er det mere avanceret og flere retter – fx en frisk forret med fisk, typisk lækkert kød til hovedret og en sød dessert (allerhelst fuldfed og lidt tung som jeg elsker…). Andre gange er det en mere bombastisk menu i form af en god hjemmelavet burger med både hjemmelavet fritter, aioli, pesto osv. Og ja, jeg kan endda sagtens servere lækre hotdogs. Faktisk har jeg ingen regler. Dog forsøger jeg at udvælge råvarer efter sæson og aldrig gå på kompromis med kvaliteten. Hellere lidt men godt.

 • Wendy Schou
  Posted at 13:31h, 20 februar Svar

  Det vigtigste for mig når vi har gæster, er at jeg har tid til selv at deltage i middagen. Og ofte serveres der en cocktail til start, og lam er en rigtig genganger herhjemme.

 • Luna /Bærmonster
  Posted at 12:15h, 20 februar Svar

  Jeg elsker at lave mad og give mine gæster smagsfornøjelige retter. Men samtidig vil jeg også gerne nå at snakke med de gæster, jeg har på besøg. Derfor er gryderetter, tapas og kagebord (man kan altid have en kagefest, ikke?) storhit hos mig, fordi det gør, at jeg kan være til stede sammen med mine gæster, når de er der. 🙂

 • Stine Bjerre
  Posted at 12:03h, 20 februar Svar

  Jeg elsker at have gæster og elsker at kreere små desserter og mundhapsere, såsom marengs med lakrids, hjemmelavede bountys og andre tapas-lignende desserter…

 • Pernille Edrén
  Posted at 11:51h, 20 februar Svar

  Jeg kan lide al veltillavet mad. Jeg bliver glad, når man kan mærke at “kokken” har gjort sig umage – uanset om det der serveres er gastronomi på højeste plan eller blot en lun frikadelle med rugbrød.

  Som værtinde forsøger jeg selv at leve op til ovenstående 🙂

 • Marianne Holst
  Posted at 11:36h, 20 februar Svar

  Min kæreste og jeg elsker at have gæster, for vi elsker at kræse omkring dem. Vi har helt naturligt delt opgaverne op mellem os. Min kæreste tager sig af kød og fisk, vi deles om tilbehøret, og jeg står for det søde køkken.
  Vi serverer lidt af hvert til vores gæster. Fisk, gris, kylling eller okse. For os er det ikke så vigtigt hvad vi serverer, bare det er gode råvarer med masser af velsmag, og at vi har et dejligt samvær med vores gæster.