Giveaway: Vind den nye Ottolenghi-bog Plenty More

Giveaway: Vind den nye Ottolenghi-bog Plenty More

Plenty More stor

Nu kan du vinde britisk/israelske Yotam Ottolenghis nyeste kogebog – Plenty More, som er udkommet på dansk. 

Yotam er kendt for sine smukke og eksotiske retter, og i denne opfølger til bogen Plenty kommer han med endnu flere lækre vegetariske retter. Jeg elsker Ottolenghis mad – måden han inkorporerer sin mellemøstlige baggrund i sit køkken og hans evne til at lave yummy grøntsagstunge retter med tonsvis af smag. Han er også god til at bruge spændende krydderier og andre ingredienser – noget jeg selv bliver meget inspireret af.

Se længere nede, hvordan du deltager.

Corsican-Pie

Korsikansk tærte med courgetteblomster. Mums!

apricot-walnut-and-lavender-cakeinline

Der er også lækre desserter og kager i Plenty More. Tjek lige denne abrikoskage med valnødder og lavendel. Så smuk!

Plenty More – forny dit grønne køkken
Yotam Ottolenghi
352 sider
Lindhardt og Ringhof
kr. 349,95

Jeg var vild med Ottolenghis TV-serie, Ottolenghi’s Mediterranean Feast. DR sender anden sæson af serien i løbet af i år. Det glæder jeg mig til!

Sådan deltager du: 

Skriv om dit forhold til grøntsager i kommentarfeltet nedenfor. Hvad elsker du? Har du en yndlingsret? Du kan kun deltage én gang og kun hvis du har postadresse i Danmark. Jeg trækker vinderen tirsdag d. 2. juni kl. 11. Vinderen får direkte besked.

30 Comments

Post A Comment

 • Sara Lerer
  Posted at 16:26h, 04 juni Svar

  Jeg er, ligesom Yotam, opvokset i Israel, og det betyder at grøntsager i min idé om hverdagsmad har en meget større og vigtig rolle end hos de fleste danskere jeg kender. Udfordringen for mig er at de grøntsager der er i sæson året rundt i Israel godt nok også kan fås året rundt i Danmark – men i en bleg drivhusversion uden saft og kraft. Så jeg har i mange år nu prøvet at ride med på den ny nordiske bølge for at blive bedre til at bruge de grøntsager de nu en gang vokser i Danmark. De er mere tunge og kræver ligesom en anden grundtilgang, og derfor har jeg lagt meget af min barndomslære om madlavning på hylden. Yotams bøger har inspireret mig til på ny at tage fat i den mellemøstlige madlavningstradition og anvende den også på grøntsager der vokser på vores breddegrader. Et eksempel på en hans opskrifter som jeg synes er en genistreg er en salat af ovnbagte blomkålshoveder men blegselleri, hasselnødder og granatæble (den sidste vokser selvfølgelig ikke i Danmark men tåler godt transporten fra mellemøsten).

 • StineBjerre
  Posted at 09:03h, 03 juni Svar

  jeg elsker grøntsager.. Elsker dem fordi man altid kan lege med dem i køkkenet – de kan jo stort set bruges i alt i det salte og søde køkken og ofte(dog ikke altid) bliver jeg positivt overrasket…

 • Lone Tingskou
  Posted at 22:04h, 02 juni Svar

  “Plenty” er en af mine yndlingsbøger. Grønsager bliver transformeret til de lækreste retter og selv min mand kan lide dem uden at skulle spise kød. Vi spiser mange grønsager og det kunne være dejligt med ny inspiration. Lige nu spiser vi salater med masser af årstidens grønt.
  Mange sommerbilleder Lone

 • Signe
  Posted at 22:47h, 01 juni Svar

  Uh jeg har lige købt den første, da jeg var i New York i april. SÅ lækker! Mit forhold til grøntsager er et rimelig kærligt et. Især her i den tidlige sommer, hvor alle de friske grønne sager kommer frem igen. Plejer tit at sige, at min yndlingsgrøntsag er tomater. Men også squash. Og artiskokker! Og friske ærter. Og nye majskolber, friske krydderurter, sprøde agurker, og og og.. Bottom Line. Bogen ville være perfekt til at fejre sommeren og min mege snarligt overståede bachelor!

 • Line Nilsson
  Posted at 08:44h, 01 juni Svar

  Haps haps haps, Ottolenghi er min one time favorit når det kommer til lunch-take-away i London! Når vi nu ikke er så heldige at have en Ottolenghi restaurant her i Danmark, er hans flotte flotte kogebog en perfekt substitut til at sikre sig de lækre salater og grøntsagsretter til frokost såvel som middag.

 • Lars Rosengren
  Posted at 08:22h, 01 juni Svar

  For mig er det ypperste i haven, når jeg hiver de første rabarber op. Det er intet mindre end smukt.

  Men ellers er det bare lækkert, at kunne plukke bær til marmelade, saft, kage og curd.

  Jeg har haft fornøjelsen af at besøge Israel 4 gange og skal afsted til efteråret igen.
  Selv om jeg har set en del af landet, er det stadig når jeg tager op til Hadar, i Haifa, at jeg føler mig hjemme. At gå i duften af krydderier. At se udvalget af grøntsager. At smage på oliven og diverse nødder. Så bliver jeg bare glad 🙂

 • Oliver Peerless
  Posted at 23:09h, 31 maj Svar

  Jeg har en svaghed for bønner, Nok ikke så spændene ville mange mene men det passer ikke. Bønner…. hvis der ikke lige er noget kød der frister.
  Hvide bønner i tomat med hvidløg, ingefærd, spidskommen, frisk koriander med naan brød. Det er noget af det jeg virkelig holder af.

 • Pia H
  Posted at 05:52h, 31 maj Svar

  Med en kolonihave skulle man være et skarn, hvis ikke man har hjemmedyrket grønt hele sommeren og langt ind i efteråret 😀 75 m2 er plantet til og bliver jævnligt nusset om… Specielt glæder jeg mig til squashen kommer, de skal bruges til både brød, suppe men ikke mindst fyldte squash.

 • Simone Møller
  Posted at 22:56h, 30 maj Svar

  Jeg er så politisk ukorrekt ikke at have den helt store kærlighed til frugt. Til gengæld er jeg tosset med grøntsager, og jeg har længe drømt om at lave en kogebog med navnet Camouflerede grøntsager. Det er selvfølgelig synd at gemme disse sagerne væk, men ser det som politisk ukorrekthed med berettigelse. Nu har jeg endelig fået taget det første skridt og oprettet en blog med samme navn, og hvis jeg får fingre i bogen, bliver madlavningen selvfølgelig dokumenteret på bloggen

 • Camilla Lilhav
  Posted at 20:54h, 30 maj Svar

  Det lyder lige som en bog for mig! Jeg elsker grønsager og hos mig spiller de oftest hovedrollen i måltidet. Især er jeg vild med alle former for rustikke salater!

 • Lars Melgaard
  Posted at 20:31h, 30 maj Svar

  Grønt er meget mere sensitiv og frækt end kød . . Du kan få saft og kraft peberrod og selleti, eller små passions kys af hindbær og jordbær

 • Pernille Edrén
  Posted at 15:27h, 30 maj Svar

  Jeg elsker grøntsager og Ottolenghi er min helt
  Et måltid er efter min mening ikke fuldstændigt uden grøntsager. men de fortjener mindst ligeså meget opmærksomhed som resten af måltidet. Ingen er tjent med smagsløs iceberg med vandede tomater, agurk og dåsemajs med en klat gyselig lyserød købedressing.

  Det er umuligt at nævne én yndlings grøntsagsret, men champignons ala creme på et stykke ristet brød og med dryp af citronsaft og persilledrys bliver jeg nok aldrig træt af.

 • Louise Eckhardt Poulsen
  Posted at 14:31h, 30 maj Svar

  Jeg elsker grøntsager og den variation der er alt efter årstiden. Lige nu er asparges så dejligt, gerne i en fuldfed version med brunet smør, parmasan og purløg. Jeg har et lille køkkenhaveprojekt i gården, så glæder mig til at høste tomater, ærter og nye løg til sommer. Mere Urban farming for os som bor i byen!

 • Wendy Schou
  Posted at 13:51h, 30 maj Svar

  Jeg er med i et fødevarefællesskab, og får derfor grønt fra Danmark. Det er derfor meget sæson betinget hvad vi spiser. Lige nu får vi nærmest ikke andet end ramsløg og asparges, hvilket er mega lækkert. I morges blev det til asparges med pocheret æg, ramsløgpesto og røget laks. Mmmm

 • Bibi Sprøgel
  Posted at 08:58h, 30 maj Svar

  Grøntsager er uundværlige som tilbehør i mit køkken. Enkle kombinationer og friske grøntsager – så kan det næsten ikke mislykkes.
  En ret med hvidløg og frisk spinat ristet på panden til pasta med parmesan og en ovnstegt laks – det har været vores let-i-en-fart ret i mange år.
  Tak for konkurrencen 🙂

 • Terese Lund
  Posted at 08:48h, 30 maj Svar

  Jeg er generelt meget glad for grøntsager, men har især et dybt kærlighedsforhold til kål – alle slags kål! En kærlighed som ikke alle helt forstår 😉 Og da jeg var studerende, var den kærlighed også vældig praktisk, da kål både kan være billigt fyld i en kødret eller være lækkert billigt tilbehør i sig selv.

 • Jenny Ree
  Posted at 18:12h, 29 maj Svar

  Jeg elsker grønsager, den væsentligste årsag til at jeg ikke er erklæret veganer er at det er besværligt, hvis jeg er ude som gæst, når jeg nu godt kan spise kød, bare hellere vil have grønsager.
  Det bedste er en gang ristet brocolli

 • Clara Hansen
  Posted at 16:46h, 29 maj Svar

  Det bedste ved grøntsager er deres sprødhed og friskhed. Det kan man virkelig smage hvis man laver en gang friske forårsruller med masser af grøntsager: avocado, peberfrugt, gulerødder, agurker, spinat, mango og masser af koriander. Men en god chilidip på soya/fiskesovs, lime og chili er det en af mine absolut yndlingsretter.

 • La Cucina Nada
  Posted at 13:52h, 29 maj Svar

  Mit forhold til grøntsager er som et livslangt kærlighedsforhold –
  jeg kan slet ikke leve uden!
  De inspirerer mig, glæder mine smagsløg og alle mine sanser og de mætter mig på allerbedste vis.

  Efter jeg er begyndt at dyrke dem selv, er kærligheden blevet endnu mere intens, og jeg vogter, nurser og vander dem som var det små børn.

  Som med al mulig andet mad, så kan man jo ikke have én yndlingsret, især når man er sådan et madøre som jeg også er – så mit svar må blive, at jeg elsker at årstiderne skifter, og dermed også udbuddet af grøntsager: om vinteren er jeg vild med at give de grove grøntsager en masse ekstra smag, eks vis krydre de ovnbagte, eller lade dem simre længe med noget ordentlig kød, i foråret bliver jeg som nyforelsket i alle de spæde vækster og kan allerbedst lide dem rå eller let tilberedte uden for mange dikkedarer. Om sommeren kommer jeg dem allerhelst i salatskålen, eller serverer dem i mange udgaver som tilbehør eller ren grøntsags tapas, og i efteråret ryger de på panden, i simregryden, op i linserne mv igen.

  Kh ByBonden og grøntsagselskeren

 • Lars Jacobsen
  Posted at 13:20h, 29 maj Svar

  Tomater – kan bruges til alverdens forskellige retter ..,

 • Lisbeth
  Posted at 11:27h, 29 maj Svar

  Jeg er blevet rigtig glad for at tænke grøntsager mere ind som grundelement i min mad, og jeg spiser vegetarisk flere gange om ugen. Min yndlingsgrøntsag lige for tiden er aubergine; jeg elsker simpelthen dens tekstur i stegt tilstand! Og jeg laver, hvis jeg selv skal sige det, en ret god kinesisk-inspireret spicy aubergine-ret med chinkiang eddike og masser af soja + koriander 😉

 • Jesper Jarlskov
  Posted at 11:18h, 29 maj Svar

  Jeg kan godt lide grøntsager, men spiser langt fra nok af dem. Jeg kunne godt tænke mig at spise flere, men det kan godt være lidt svært at komme i gang med. Når jeg står i supermarkedet og kigger på udvalget ender jeg ofte med de samme gammelkendte muligheder, brugt på en ret ensartet måde. Nye og (for mig) mere ukendte grøntsager ved jeg ikke rigtigt hvordan jeg skal bruge, og hvordan, så fornyet inspiration serveret på en spændende måde tror jeg kunne hjælpe mig langt i forhold til at afprøve og lære nyt.

 • Anna
  Posted at 11:12h, 29 maj Svar

  Jeg er nok (sikkert som mange andre) efterhånden som jeg er vokset op blevet mere og mere glad for grønsager – og i dag (som 18 årig) kan jeg nærmest ikke spise et måltid uden en form for grønsag til at give noget sprødhed eller friskhed. Jeg er blevet fuldstændig vild med det! Jeg er især fan af en simpel spidskålssalat med æbler, tranebær og citron-olivenolie-honning dressing eller ovnristede blomkål 🙂

 • Marianne Luna
  Posted at 10:47h, 29 maj Svar

  Mums, den kogebog ser lækkert ud.
  Grøntsager er for mig basen: det har i flere år været det, jeg tænker som udgangspunkt for i hvert fald middagsretter, og så arbejder jeg mig derudfra. Jeg elsker grøntsager (og frugt), og jeg elsker, at årstiderne varierer.
  Noget af det bedste jeg ved, er at gå på madmarkeder og kigge på de farvestrålende boder, dufte, smage og købe en masse sager med hjem, som jeg kan lave lækker mad ud fra. Eller vandre rundt i mine bedsteforældres store køkkenhave og knække friske asparges af stænglerne.
  Grøntsager er for mig nydelse, næring og sundhed – koblet sammen med andre gode sager, og her er jeg ikke hellig. Ost, brød osv. hører også til her. 🙂

 • Anne-Marie
  Posted at 10:37h, 29 maj Svar

  Når jeg er i frugt og grøntafd. er jeg nærmest som et barn i en slikbutik. Lige nu er jeg helt vild med grillede auberginer og det er så pragtfuld en tid vi går i møde, med friske grøntsager.

 • Ditte Lund
  Posted at 10:30h, 29 maj Svar

  Jeg eeeeeeelsker alle grøntsager – især den hjemmedyrkede slags. Et par favoritter er danske hvide asparges (helst med sauce mousseline) og friske sprøde grønne ærter spist direkte fra bælgen!

 • Anna Beckmann
  Posted at 10:08h, 29 maj Svar

  Grønt er godt, virkelig godt. Jeg savner dog inspiration til nye retter, anderledes råvarer og måske endda tilberedelse, der ikke involverer smør og fløde. Så jeg gad godt vinde den der fine bog der… : )

 • Elizabeth Kirkegaard
  Posted at 10:01h, 29 maj Svar

  Den kogebog vil jeg da helt vildt gerne vinde! Det er smukke bøger han laver, som inspirerer til at bruge grøntsager på andre måder end vi er vant til i Danmark. Min ynglingsgrøntsag må være artiskokken. Når den bruges i salater eller pastaretter erstatter den efter min mening kød på bedste vis, både i smag og konsistens. Så jeg stemmer på artiskokkerne hvis der bliver grøntsagsvalg!

 • Sidse Godske Olsen
  Posted at 09:57h, 29 maj Svar

  Jeg er fuldstændig vild med grøntsager og når nemt op på de 600 g om dagen – det er en fornøjelse med nye inspirerende opskrifter, som får mig til at tænke i nye baner. F.eks. opskriften fra Plenty More med bagte rødbeder og rabarber…MUMS!!!

 • Bente
  Posted at 09:46h, 29 maj Svar

  Jeg er vild med grøntsager, og ville så gerne spise mange flere – men det er lidt op ad bakke, da min kæreste ikke helt har samme kærlighed til grønt! :-/