Giveaway: Vind Budding & andre dirrende desserter
Nu kan du vinde Marie Holms nye flotte bog, Budding & andre dirrende desserter. Marie skrev om budding i sin sidste bog, Foodie, og det med så stor passion, at hun simpelthen blev nødt til at dedikere en hel bog til emnet.
Hun er buddingedronningen og hun får max point fra mig for at formå at bringe noget så mormor og old school som budding frem igen, så man rent faktisk har lyst til at kaste sig over dem og for altid at være læksi med røde læber og vampet 50’er hår.
Har du også lyst til at savle over dirrende desserter i Maries bog, så skriv til mig nedenfor i kommentarfeltet og fortæl mig om din favorit mormordessert. Jeg trækker lod bland deltagerne på mandag d. 19. oktober kl. 10. Vinderen får direkte besked. Du kan kun deltage én gang og kun hvis du har postadresse i Danmark.
Budding & andre dirrende desserter
People’s Press
160 sider
Vejl. pris kr. 199,95
Tina Janne Thorsø
Posted at 20:20h, 18 oktoberDa min mormor levede stod den på rombudding og chokoladebudding – i dag står det nærmeste vi kommer på budding creme brule og panna cotta. Det smager også super dejligt, men det kunne være så lækkert at overraske min vaniliebuddinge-glade mand med dine variainter.
Yvonne Thygesen
Posted at 15:40h, 18 oktoberJeg mindes stadig den chokoladebudding der blev serveret på Ortopædisk hospital i Århus.
Min mor laveden nemlig kun vaniljebudding. Desværre.
Jeanette Melchior
Posted at 16:26h, 16 oktobercitronfromage, er en af mine ynglings mormordesserter, men er også vild med rombudding, Mums !
Wim Nielsen
Posted at 20:57h, 15 oktoberCitronfromage. Måske fordi at det er den eneste mormordessert jeg kan finde ud af at lave… 😉 Og mormor kan også godt lide den!
Stine Munch
Posted at 19:29h, 15 oktoberMin ynglings mormordessert er helt klart øllebrød (UDEN kerner) med masser af flødeskum! Og så skal det selvfølgelig være min elskede mormor, der laver den 😉
Anna B
Posted at 13:40h, 15 oktoberJeg elsker gammeldaws ævlekage! Og det skal helst være mormors 😉
Ida Lorenzen
Posted at 22:41h, 14 oktoberHej Mira. Min favorit dessert er, næsten uden sammenligning kærnemælks fromage med syltede brombær. Som min farmor lavede den (Brombærrene måtte endelig ikke koge!) Bliver bedst med “syrnet” kærnemælk, den moderne “gammeldags” fra smørfremstilling er ikke syrlig nok (og fandtes nok ikke i 70´erne…:-)
– Tak for en dejlig blog!
Henny Gylling
Posted at 20:03h, 14 oktoberDet er helt klart karamelrand
Annette J
Posted at 17:46h, 14 oktoberÆblekage med flødeskum og hvis man så selv har været ude at plukke æblerne enten i haven eller en plantage smager den mindst dobbelt så godt! 🙂
Pia H
Posted at 14:59h, 14 oktoberJeg elsker hjemmelavet nougat parfait 😀
Af de dirrende desserter er vaniljebudding favoritten 😀
Anita Christensen
Posted at 14:12h, 14 oktoberFløderand for pokker da 🙂
Elsker fløderand og man skulle tro jeg havde smurt den direkte på min krop, som i øvrigt indeholder det eneste på mig som kan betegnes som højt; nemlig mit BMI tal
Mette Lange
Posted at 12:37h, 14 oktoberHelt sikkert citronfromage – tilpas balance mellem syrlig og sød og den lækreste (og ikke mindst let dirrende) konsistens. Mmh, det bringer minder frem.
Louise
Posted at 10:06h, 14 oktoberElsker mormor desserter og især min mormors! :). Fløderand med kirsebærsovs er især en af dem jeg godt kan lide mums.
Louise
Posted at 17:53h, 16 oktoberHjemmelavet kringle smager heller ikke dårligt 🙂
Susan Vasegaard
Posted at 09:11h, 14 oktoberVanillebudding – the real thing.
Da jeg flyttede hjemmefra gjorde jeg op med poseudgaven og brugte en herlig, udfordrende eftermiddag på at lave vanillebudding fra bunden, efter en blanding af Frk. Jensens kogebog og Karolines køkken. Skrabede vanillekorn ud, kogte cremen, piskede fløde for sig, og hældte det hele op i familieklenodiet, min mormors gule løvebuddingform,. Men noget gik galt – vanillekornene sank hastigt til bunden og flødeskummet lejrede sig i toppen af det hele. Af hensyn til de dyre ingredienser og den store indsats besluttede jeg at den vel nok kunne spises i dæmpet belysning, men der skete faktisk et mirakel: Formen slap med det samme og fødte en glinsende cremefarvet buddingløve, smukt lejret på en luftig flødefromageagtig hvid sokkel, og let overstrøet med fine sorte vanillekorn, der mindede om stjernedrys. Voilà!
Jeg har aldrig kunnet reproducere dette mesterværk.
Rikke Bisgård Sørensen
Posted at 06:54h, 14 oktoberMin farmor lavede altid vaniljebudding med kirsebærsovs til. Jeg ELSKER den dessert, og er generelt meget glad for alle former for buddinger 🙂 Sjovt nok, har jeg aldrig selv kastet mig ud i at lave budding, men hvis jeg var så heldig, så var det jo en oplagt mulighed 🙂
Kh Rikke
bybusk
Posted at 22:21h, 13 oktoberFrugtsalat med råcreme får altid gode minder frem i mig. Min farmor lavede det tit 🙂
Anne Mette Torp
Posted at 22:02h, 13 oktoberMin mormor syltede ikke sin frugt selv. Til det var hun simpelthen for travl en kvinde. Alligevel så er Pære Belle Helene virkelig én af favoritterne – med dåsepære!!
maria
Posted at 21:19h, 13 oktoberUden tvivl; Min farmor var mester i gul budding med saftsovs 🙂
Birgitte
Posted at 20:58h, 13 oktoberCitronfromage – men uden janker!
Bente
Posted at 20:41h, 13 oktoberMin mormors fløderand!
Yvonne i
Posted at 20:37h, 13 oktoberElsker mormor desserter.
Hos os er den simple jordbær kage/dessert altid en vinder 😉
En god hjemmelavet jordbær grød med masser af Vanilla prikker.
I en skål kommes et lag jordbærgrød, knuste makroner, bananer i skiver, et lag grød mere, og så et ordentlig lag flødeskum på toppen.
Mums 🙂
Dina Malling Damlund
Posted at 20:06h, 13 oktoberFaktisk må jeg indrømme at jeg er vild med karamel budding og vanilje creme. Sød, halv vammel og skøn mormor desseret
Terese Lund
Posted at 19:47h, 13 oktoberJeg ELSKER mormor-desserter (er faktisk lidt af en mormor indeni til trods for mine kun 27 år) og særligt de, der blævrer! Men min kærlighed er nok størst til den klassiske citronfromage… 🙂
Låvise
Posted at 18:03h, 13 oktoberMin yndlings mormordessert er uden tvivl citronfromage.
Men budding følger stærkt efter. Men det var faktisk en dessert jeg først lærte at kende og ikk mindst elske under min læretid
Kirsten Jepsen
Posted at 17:56h, 13 oktoberUh rombudding, karamelrand, brødbudding og gelerand med creme til er blandt favoritminderne 🙂
Mai P.
Posted at 17:29h, 13 oktoberDeværre var min mormor ikke særlig god til at kokkere deriblandt desserter. Så når vi var hjemme hos hende stod den på Dr. Oetker budding pulverblanding. Og selv det ikke var hjemmelavet smagte den “som Mormor” lavede den ; )
Martin Jensen
Posted at 17:20h, 13 oktoberFløderand med kirsebærsovs, mega mormor, alt for meget, men så GODT!
Jenny
Posted at 17:17h, 13 oktoberÆblekage og kun som min mormor lavede den, æblegrød, knuste tvebakker og flødeskum. Ingen markroner og ingen gele
Anette Dalskov
Posted at 16:56h, 13 oktoberKaramelbudding – tilbage i 1970’erne som min mor lavede den
Gry Bertelsen
Posted at 16:51h, 13 oktoberUden tvivl Karamelrand og citronfromage!!! Og “byg-selv-vaffelis” !
Clara Koczulab
Posted at 16:43h, 13 oktoberCitronfromage – uden tvivl. Men helst den min mor laver!
Susanne Christensen
Posted at 16:21h, 13 oktoberjeg er en sucker for citronfromage med flødeskum. Jeg husker også at min oldemor lavede appelsinfromage til mig, men har aldrig selv lavet det. Til gengæld laver jeg ofte gammeldaws ævlekage som olde lavede den?
Bente B
Posted at 16:04h, 13 oktoberMums – vi fik ofte serveret budding fra dr. O i min barndom og til trods for det ææælsker jeg budding dog den gode hjemmelavede slags. Min yndlings mormor dessert er karamelrand – fløderand – jordbærkage – jeg kan ikke vælge ? Kh Bente
Brian Bo Jensen
Posted at 16:04h, 13 oktoberCitronfromage – men ikke min mormors, for hun kommer ikke citronskal i af frygt for, at den skal smage for meget af citron. Det er jo netop dét, den skal!
Louise Eckhardt Poulsen
Posted at 15:38h, 13 oktoberEr vild med “og andre dirrende desserter”, det er sjovt! Angående mormordesserter er det svært at vælge med æblekage, citronfromage, rødgrød, ymerfromage og pære belle Helene. Men det må nok blive Helene som løber med sejren, med vaniljekogte pærer, is, rigeligt chokoladesauce og så lidt knas på toppen. Det er mums. Som kan man drikke en lille poire fra en smuk flaske med en hel pære i, det er i øvrigt min ynglings mormorsprut!
Anne-Grethe Eugenia Brejnebøl
Posted at 15:09h, 13 oktoberRiscreme med frugtsauce. Som risalamande blot uden mandler – serveret fx. med hindbærcoulis. Det er en frygtelig fredagsfristelse efter novemberonsdagens risengrød.
Mette Sørensen
Posted at 14:58h, 13 oktoberGammeldags æblekage
Anette Kvist
Posted at 14:28h, 13 oktoberDet er jo slet ikke budding, men da min mormor stadig var i live kunne man engang imellem snige en lun hjemmelavet kringle ud af hende hjemme i den hjemmelavede udestue i sydjylland. Så det er mormor for mig 🙂
Nadia WH
Posted at 13:43h, 13 oktoberRødgrød med fløde er min favorit i den kategori.
Laura
Posted at 13:42h, 13 oktoberJeg æææælsker karamelrand, Seriøst, det smager jo så godt!
Maria
Posted at 13:01h, 13 oktoberCitronfromage!!!
Mette K. Grønnegaard
Posted at 11:25h, 13 oktoberMin all time favorit er hjemmelavede kræmmerhuse med flødeskum og bærkompot! Det er mormor-desserten over den alle!
Stine Bjerre
Posted at 11:00h, 13 oktoberJeg knuselsker gammeldags æblekage.. Jeg kender ikke voldsomt meget til buddinger (bortset fra dem på brev som min mor forvildede sig ud i engang i halvfemserne) – men eftersom jeg elsker desserter vil jeg elske at afprøve nogle af dem..
Marianne Holst
Posted at 10:38h, 13 oktoberCitron fromage med flødeskum er helt klart min favorit.
Birgit Brinch Pedersen
Posted at 10:33h, 13 oktoberMin favorit mormordessert er absolut citronfromage ? jeg elsker den luftigehed, den har sammen med den syrlige smag af citron.