Giveaway: Vind Budding & andre dirrende desserter

Giveaway: Vind Budding & andre dirrende desserter

budding_og_andre_dirrende_desserter-marie_holm-33607771-frntl

Nu kan du vinde Marie Holms nye flotte bog, Budding & andre dirrende desserter. Marie skrev om budding i sin sidste bog, Foodie, og det med så stor passion, at hun simpelthen blev nødt til at dedikere en hel bog til emnet. 

Hun er buddingedronningen og hun får max point fra mig for at formå at bringe noget så mormor og old school som budding frem igen, så man rent faktisk har lyst til at kaste sig over dem og for altid at være læksi med røde læber og vampet 50’er hår.

Har du også lyst til at savle over dirrende desserter i Maries bog, så skriv til mig nedenfor i kommentarfeltet og fortæl mig om din favorit mormordessert. Jeg trækker lod bland deltagerne på mandag d. 19. oktober kl. 10. Vinderen får direkte besked. Du kan kun deltage én gang og kun hvis du har postadresse i Danmark.

 

11906366_1634487566830307_571691888_n

Budding & andre dirrende desserter 
People’s Press
160 sider
Vejl. pris kr. 199,95

46 Comments

Post A Comment

 • Tina Janne Thorsø
  Posted at 20:20h, 18 oktober Svar

  Da min mormor levede stod den på rombudding og chokoladebudding – i dag står det nærmeste vi kommer på budding creme brule og panna cotta. Det smager også super dejligt, men det kunne være så lækkert at overraske min vaniliebuddinge-glade mand med dine variainter.

 • Yvonne Thygesen
  Posted at 15:40h, 18 oktober Svar

  Jeg mindes stadig den chokoladebudding der blev serveret på Ortopædisk hospital i Århus.
  Min mor laveden nemlig kun vaniljebudding. Desværre.

 • Jeanette Melchior
  Posted at 16:26h, 16 oktober Svar

  citronfromage, er en af mine ynglings mormordesserter, men er også vild med rombudding, Mums !

 • Wim Nielsen
  Posted at 20:57h, 15 oktober Svar

  Citronfromage. Måske fordi at det er den eneste mormordessert jeg kan finde ud af at lave… 😉 Og mormor kan også godt lide den!

 • Stine Munch
  Posted at 19:29h, 15 oktober Svar

  Min ynglings mormordessert er helt klart øllebrød (UDEN kerner) med masser af flødeskum! Og så skal det selvfølgelig være min elskede mormor, der laver den 😉

 • Anna B
  Posted at 13:40h, 15 oktober Svar

  Jeg elsker gammeldaws ævlekage! Og det skal helst være mormors 😉

 • Ida Lorenzen
  Posted at 22:41h, 14 oktober Svar

  Hej Mira. Min favorit dessert er, næsten uden sammenligning kærnemælks fromage med syltede brombær. Som min farmor lavede den (Brombærrene måtte endelig ikke koge!) Bliver bedst med “syrnet” kærnemælk, den moderne “gammeldags” fra smørfremstilling er ikke syrlig nok (og fandtes nok ikke i 70´erne…:-)
  – Tak for en dejlig blog!

 • Henny Gylling
  Posted at 20:03h, 14 oktober Svar

  Det er helt klart karamelrand

 • Annette J
  Posted at 17:46h, 14 oktober Svar

  Æblekage med flødeskum og hvis man så selv har været ude at plukke æblerne enten i haven eller en plantage smager den mindst dobbelt så godt! 🙂

 • Pia H
  Posted at 14:59h, 14 oktober Svar

  Jeg elsker hjemmelavet nougat parfait 😀

  Af de dirrende desserter er vaniljebudding favoritten 😀

 • Anita Christensen
  Posted at 14:12h, 14 oktober Svar

  Fløderand for pokker da 🙂
  Elsker fløderand og man skulle tro jeg havde smurt den direkte på min krop, som i øvrigt indeholder det eneste på mig som kan betegnes som højt; nemlig mit BMI tal

 • Mette Lange
  Posted at 12:37h, 14 oktober Svar

  Helt sikkert citronfromage – tilpas balance mellem syrlig og sød og den lækreste (og ikke mindst let dirrende) konsistens. Mmh, det bringer minder frem.

 • Louise
  Posted at 10:06h, 14 oktober Svar

  Elsker mormor desserter og især min mormors! :). Fløderand med kirsebærsovs er især en af dem jeg godt kan lide mums.

  • Louise
   Posted at 17:53h, 16 oktober Svar

   Hjemmelavet kringle smager heller ikke dårligt 🙂

 • Susan Vasegaard
  Posted at 09:11h, 14 oktober Svar

  Vanillebudding – the real thing.
  Da jeg flyttede hjemmefra gjorde jeg op med poseudgaven og brugte en herlig, udfordrende eftermiddag på at lave vanillebudding fra bunden, efter en blanding af Frk. Jensens kogebog og Karolines køkken. Skrabede vanillekorn ud, kogte cremen, piskede fløde for sig, og hældte det hele op i familieklenodiet, min mormors gule løvebuddingform,. Men noget gik galt – vanillekornene sank hastigt til bunden og flødeskummet lejrede sig i toppen af det hele. Af hensyn til de dyre ingredienser og den store indsats besluttede jeg at den vel nok kunne spises i dæmpet belysning, men der skete faktisk et mirakel: Formen slap med det samme og fødte en glinsende cremefarvet buddingløve, smukt lejret på en luftig flødefromageagtig hvid sokkel, og let overstrøet med fine sorte vanillekorn, der mindede om stjernedrys. Voilà!
  Jeg har aldrig kunnet reproducere dette mesterværk.

 • Rikke Bisgård Sørensen
  Posted at 06:54h, 14 oktober Svar

  Min farmor lavede altid vaniljebudding med kirsebærsovs til. Jeg ELSKER den dessert, og er generelt meget glad for alle former for buddinger 🙂 Sjovt nok, har jeg aldrig selv kastet mig ud i at lave budding, men hvis jeg var så heldig, så var det jo en oplagt mulighed 🙂

  Kh Rikke

 • bybusk
  Posted at 22:21h, 13 oktober Svar

  Frugtsalat med råcreme får altid gode minder frem i mig. Min farmor lavede det tit 🙂

 • Anne Mette Torp
  Posted at 22:02h, 13 oktober Svar

  Min mormor syltede ikke sin frugt selv. Til det var hun simpelthen for travl en kvinde. Alligevel så er Pære Belle Helene virkelig én af favoritterne – med dåsepære!!

 • maria
  Posted at 21:19h, 13 oktober Svar

  Uden tvivl; Min farmor var mester i gul budding med saftsovs 🙂

 • Birgitte
  Posted at 20:58h, 13 oktober Svar

  Citronfromage – men uden janker!

 • Bente
  Posted at 20:41h, 13 oktober Svar

  Min mormors fløderand!

 • Yvonne i
  Posted at 20:37h, 13 oktober Svar

  Elsker mormor desserter.
  Hos os er den simple jordbær kage/dessert altid en vinder 😉
  En god hjemmelavet jordbær grød med masser af Vanilla prikker.
  I en skål kommes et lag jordbærgrød, knuste makroner, bananer i skiver, et lag grød mere, og så et ordentlig lag flødeskum på toppen.
  Mums 🙂

 • Dina Malling Damlund
  Posted at 20:06h, 13 oktober Svar

  Faktisk må jeg indrømme at jeg er vild med karamel budding og vanilje creme. Sød, halv vammel og skøn mormor desseret

 • Terese Lund
  Posted at 19:47h, 13 oktober Svar

  Jeg ELSKER mormor-desserter (er faktisk lidt af en mormor indeni til trods for mine kun 27 år) og særligt de, der blævrer! Men min kærlighed er nok størst til den klassiske citronfromage… 🙂

 • Låvise
  Posted at 18:03h, 13 oktober Svar

  Min yndlings mormordessert er uden tvivl citronfromage.

  Men budding følger stærkt efter. Men det var faktisk en dessert jeg først lærte at kende og ikk mindst elske under min læretid

 • Kirsten Jepsen
  Posted at 17:56h, 13 oktober Svar

  Uh rombudding, karamelrand, brødbudding og gelerand med creme til er blandt favoritminderne 🙂

 • Mai P.
  Posted at 17:29h, 13 oktober Svar

  Deværre var min mormor ikke særlig god til at kokkere deriblandt desserter. Så når vi var hjemme hos hende stod den på Dr. Oetker budding pulverblanding. Og selv det ikke var hjemmelavet smagte den “som Mormor” lavede den ; )

 • Martin Jensen
  Posted at 17:20h, 13 oktober Svar

  Fløderand med kirsebærsovs, mega mormor, alt for meget, men så GODT!

 • Jenny
  Posted at 17:17h, 13 oktober Svar

  Æblekage og kun som min mormor lavede den, æblegrød, knuste tvebakker og flødeskum. Ingen markroner og ingen gele

 • Anette Dalskov
  Posted at 16:56h, 13 oktober Svar

  Karamelbudding – tilbage i 1970’erne som min mor lavede den

 • Gry Bertelsen
  Posted at 16:51h, 13 oktober Svar

  Uden tvivl Karamelrand og citronfromage!!! Og “byg-selv-vaffelis” !

 • Clara Koczulab
  Posted at 16:43h, 13 oktober Svar

  Citronfromage – uden tvivl. Men helst den min mor laver!

 • Susanne Christensen
  Posted at 16:21h, 13 oktober Svar

  jeg er en sucker for citronfromage med flødeskum. Jeg husker også at min oldemor lavede appelsinfromage til mig, men har aldrig selv lavet det. Til gengæld laver jeg ofte gammeldaws ævlekage som olde lavede den?

 • Bente B
  Posted at 16:04h, 13 oktober Svar

  Mums – vi fik ofte serveret budding fra dr. O i min barndom og til trods for det ææælsker jeg budding dog den gode hjemmelavede slags. Min yndlings mormor dessert er karamelrand – fløderand – jordbærkage – jeg kan ikke vælge ? Kh Bente

 • Brian Bo Jensen
  Posted at 16:04h, 13 oktober Svar

  Citronfromage – men ikke min mormors, for hun kommer ikke citronskal i af frygt for, at den skal smage for meget af citron. Det er jo netop dét, den skal!

 • Louise Eckhardt Poulsen
  Posted at 15:38h, 13 oktober Svar

  Er vild med “og andre dirrende desserter”, det er sjovt! Angående mormordesserter er det svært at vælge med æblekage, citronfromage, rødgrød, ymerfromage og pære belle Helene. Men det må nok blive Helene som løber med sejren, med vaniljekogte pærer, is, rigeligt chokoladesauce og så lidt knas på toppen. Det er mums. Som kan man drikke en lille poire fra en smuk flaske med en hel pære i, det er i øvrigt min ynglings mormorsprut!

 • Anne-Grethe Eugenia Brejnebøl
  Posted at 15:09h, 13 oktober Svar

  Riscreme med frugtsauce. Som risalamande blot uden mandler – serveret fx. med hindbærcoulis. Det er en frygtelig fredagsfristelse efter novemberonsdagens risengrød.

 • Mette Sørensen
  Posted at 14:58h, 13 oktober Svar

  Gammeldags æblekage

 • Anette Kvist
  Posted at 14:28h, 13 oktober Svar

  Det er jo slet ikke budding, men da min mormor stadig var i live kunne man engang imellem snige en lun hjemmelavet kringle ud af hende hjemme i den hjemmelavede udestue i sydjylland. Så det er mormor for mig 🙂

 • Nadia WH
  Posted at 13:43h, 13 oktober Svar

  Rødgrød med fløde er min favorit i den kategori.

 • Laura
  Posted at 13:42h, 13 oktober Svar

  Jeg æææælsker karamelrand, Seriøst, det smager jo så godt!

 • Maria
  Posted at 13:01h, 13 oktober Svar

  Citronfromage!!!

 • Mette K. Grønnegaard
  Posted at 11:25h, 13 oktober Svar

  Min all time favorit er hjemmelavede kræmmerhuse med flødeskum og bærkompot! Det er mormor-desserten over den alle!

 • Stine Bjerre
  Posted at 11:00h, 13 oktober Svar

  Jeg knuselsker gammeldags æblekage.. Jeg kender ikke voldsomt meget til buddinger (bortset fra dem på brev som min mor forvildede sig ud i engang i halvfemserne) – men eftersom jeg elsker desserter vil jeg elske at afprøve nogle af dem..

 • Marianne Holst
  Posted at 10:38h, 13 oktober Svar

  Citron fromage med flødeskum er helt klart min favorit.

 • Birgit Brinch Pedersen
  Posted at 10:33h, 13 oktober Svar

  Min favorit mormordessert er absolut citronfromage ? jeg elsker den luftigehed, den har sammen med den syrlige smag af citron.