Giveaway: Vind bogen Spis i Rom
Fotos: Jesper Storgaard Jensen
“Ingen har tal på antallet af spisesteder i Rom, men de kan tælles i tusindvis. Så hvor skal man gå hen, og hvordan undgår man turistfælderne?”
Sådan skriver Jesper Uhrup Jensen og Jesper Storgaard Jensen på bagsiden af deres nye omfattende spiseguide til Rom, som jeg nu kan lave en giveaway på til jer. For hvem har ikke brug for kyndig vejledning udi det væld af restauranter, trattoriaer og osteriaer, for ikke at nævne vinbarer, caféer og hotelbarer, som findes i Rom? Og endda få hjælp til hvad det lige er et osteria er i forhold til en ristorante?
Jesper Uhrup Jensen, rejser mindst hvert år til Rom, fordi han elsker byen og maden. Han er min redaktør på magasinet Gastro, så jeg ved, det passer! Jeg kan sagtens se ham for mig med spidse (italienske) lædersko på stå ved baren i en af Roms gamle kaffebarer og sippe til en styrkende espresso. Jesper Storgaard Jensen har boet i Rom i over 20 år, så sammen er de to Jespere et perfekt guidepar for alle os, som elsker Rom og kommer der lige så meget for maden som for byens forfaldne, viduderlige skønhed.
Skal du til Rom og/eller elsker du italiensk mad, så er denne bog lige noget for dig. Den guider dig til gode spisesteder i hele byen, slet ikke kun dyre steder (tværtimod). Også i de mindre antikke bydele og i udkants-Rom er med. Det værste, der kan ske på en rejse er jo, at spilde et måltid på et dårligt spisested!
Der er masser af indbydende billeder i bogen, så hvis du ikke allerede har planlagt din næste rejse til Rom, så får du i hvert fald lyst til det. Jeg var ved at dø af længsel!
Spis i Rom
Jesper Uhrup Jensen & Jesper Storgaard Jensen
Muusman Forlag
432 sider, 249,95 kr.
Sådan deltager du i giveawayen:
Skriv Rom nedenfor i kommentarfeltet for at deltage i konkurrencen. Jeg bliver glad, hvis du samtidig har lyst til at dele din(e) favorit(ter) ved det italienske køkken. Jeg elsker at læse jeres kommentarer!
Jeg trækker en vinder på onsdag d. 12. februar kl. 10. Vinderen får direkte besked og man kan kun deltage én gang og kun med postadresse i Danmark.
Sofie Krogh
Posted at 06:35h, 12 februarRom ❤️
Tina forsberg
Posted at 17:58h, 11 februarRom er den skønneste by, dejlig mad og ikke mindst vin. Vi rejser derned mindst en gang om året og vil elske denne bog med gode tip👍
Jakob Dahm Jensen
Posted at 17:18h, 11 februarRom!
Vi elsker Gnocchi her i huset 😍
Sara B. Larsen
Posted at 08:54h, 11 februarRom! Jeg elsker alt ved det italienske køkken – særligt hvor meget italienerne evner at få ud af få, gode ingredienser. Og så elsker jeg at snitte soffritto, synes det er ren meditation at hakke alting i ens størrelser og derefter have den perfekte bund til alt fra supper til pastaretter.
Annemette Aakjær
Posted at 18:29h, 10 februarRom ❤️🍝🍷
Camilla Nyegaard
Posted at 10:12h, 10 februarRom
Elsker ragout
Michael Hansen
Posted at 22:48h, 09 februarRom
Ravioli med spinat, rikotto og skinke
Anders Lund
Posted at 19:09h, 09 februarRom
En lokal udgave af ragout i Rom er delikat !
Anders Lund Bentzen
Posted at 19:02h, 09 februarSvar: Rom
Jeg har en stor passion for Italien, og al Hvad angår italiensk mad.!
Min mand og jeg var i Rom feb. 2018, og jeg må bare sige: sikke en øjenåbner, helt vildt spændende og inspirerende.
Købte den her bog i colluseum, Valentina Harris, ” Classic recipes of Rome” 64 sider, Lorentz books, kan klart anbefales.
jaime amby
Posted at 12:12h, 08 februarJeg er enig- man skal til Rom engang om året!
Elsker din blog.
Lars Olesen Larsen
Posted at 09:20h, 08 februarRom.
Fettuchine m pasta og creme fraiche.
Mette Vork
Posted at 09:14h, 08 februarRom ❤️
Jeg elsker al italiensk mad, men favoritten er pasta. Og gerne enkelt: alio, olio e peperoncino eller cacio e pepe – det er godt!
Lis Bjørndal
Posted at 22:41h, 07 februarElsker Rom 🙂 Vild med frittata, risotto, spaghetti alle vongole og panna cotta
Marie Aasøe
Posted at 19:55h, 07 februarRom
Jeg elsker(!) pasta. Glæder mig til at oplever Roms spisesteder og vil nyde denne bog ❤️
Laura Frandsen
Posted at 17:06h, 07 februarRom
Jeg skal dertil i slutningen af marts, og jeg glææææææder mig så meget til (især) at spise helt simpel Cacio e pepe, som jeg synes er helt genial i al sin simpelthen – når bare råvarerne er i orden 🙂
Christian Lynbech
Posted at 16:39h, 07 februarRom
Camilla Jul Gregersen
Posted at 14:09h, 07 februarRom
Jeg ææææælser cacio e pepe og gelato specielt med citron. Nam!
Louise Kjeldsen
Posted at 13:29h, 07 februarROM
Jesper Jarlskov
Posted at 07:38h, 07 februarRom
Der er nu ikke noget som italiensk mad. Hele idéen om at fokusere på få virkelig gode råvarer og lade hver især gøre det de er bedst til. Så kan man tale om at 1 plus 1 giver 3.
Maria A
Posted at 07:02h, 07 februarRom
En god tagliata og så en tiramisu. Klassisk og godt
Jenny
Posted at 20:21h, 06 februarRom.
Det er byen, jeg forbinder med min bror, der spiser carbonara.
Heidi Christensen
Posted at 19:49h, 06 februarRom! Jeg elsker den by – og særligt den romerske egnsret cacio e pepe. Pasta, ost og smør i rigelige mængder, simpelt, snasket og super lækkert, eneste (1st world) problem kan være, at det kan være svært at få plads til dessert efterfølgende.
Katrine Berling
Posted at 19:46h, 06 februarRom. Elsker det enkle, italienske køkken: Smagfulde strimler tagliata med lidt parmesan, citron og rucola. Grillede små lammekoteletter med ovnbagte rosmarinkartofler og masser af hvidløg. Friturestegte artiskokker. Lynhurtig saltimbocca med delikat marsala-jus. Eller en lækker Lasagna bianco, som jeg kun har oplevet i netop Rom, på Osteria St. Ana, Umm😋🍴
Stine F Andersen
Posted at 19:26h, 06 februarRom ♥️ antipasti og pasta med perfekt bid og en simpel tomatsauce lavet på de bedste ingredienser, så bliver det ikke bedre i min bog!
Simon Bognolo
Posted at 18:57h, 06 februarRom.
En bistecca alla fiontina med en Toscana vin må være noget af det bedste.
Eller måske en pizza fra Napoli.
Eller spaghetti alla vongole.
Eller måske en frisk insalata caprese med tomater så modne og smagfulde som de kun findes i Italien.
Der er så mange forskellige muligheder det er næsten umuligt at vælge.
Windy Nielsen
Posted at 18:42h, 06 februarRom – og en lille pasta a vongole har da aldrig gjort nogen noget…
Michael og Line Lange
Posted at 15:40h, 06 februarRom
Har været i Rom 3 gange dejlig by
arrabiata Er bare en favorit her i huset
Silje Dale
Posted at 15:21h, 06 februarROM
Anne Christensen
Posted at 12:35h, 06 februarRom
Anders sørensen
Posted at 11:54h, 06 februarRom. Jeg ar ikke været i Rom endnu, men har bestemt planer om at opleve byen med familien.
Laura klug
Posted at 11:37h, 06 februarRom
Var i Rom for første gang i oktober sidste år, inviteret af min søster – fx spiste vi den skønneste frokost på Pierluigi.
Skal afsted igen i april med min kæreste, så den lækre bog ville være perfekt
🇮🇹🍷🍝☀️
Laura klug
Posted at 11:34h, 06 februarRom – var i Rom for første gang i oktober sidste år, inviteret af min søster – vi spiste den dejligste frokost på restaurant Pierluigi.
Skal tilbage igen i April sammen med min kæreste, så bogen ville være helt perfekt 🍝🍷🇮🇹
Camilla Lilhav
Posted at 11:30h, 06 februarRom 🤞
Jeg elsker især alle de lækre antipasti!
Brian Bo Jensen
Posted at 11:01h, 06 februarRom – der spiser man rigtig godt på La carbonara i Via Panisperna og Ristorante alle Fratte di Trastevere i, ja, Trastevere.
Lise Roest-Madsen
Posted at 10:59h, 06 februarRom
Signe Wulff
Posted at 10:40h, 06 februarOsso buco! Jeg kan ikke få nok af den ret. Med safranris og gremolata! Men måske skulle jeg udvide min horisont – og læse bogen? 😊
Michele Nicole Hansen
Posted at 10:23h, 06 februarJeg elsker ROM
Steen Mogensen
Posted at 10:22h, 06 februarRom
Penne Al Arabiatta
Når den er perfekt afstemt er det en konge ret.
Dorte Grandt
Posted at 10:14h, 06 februarRom🥰 skal afsted i April med en gruppe gamle kolleger. Vi har I 25 år lavet Italiensk mad sammen to gange om året og tager nu det næste skridt – at rejse sammen i 5 dage. Vi vil elske at blive guidet af bogen🙏🏻
Gitte Holtegaard
Posted at 09:50h, 06 februarROM.
Desserter er en af mine svagheder.
Tiramisu, som findes i så mange afskygninger. Hvert spisested, sin opskrift, og ofte en familieopskrift gennem generationer.
Randi Munk
Posted at 09:50h, 06 februarROM
Og sikke en fantastisk give-away! Der er stor forskel på køkkenet i forskellige de italienske regioner, og jeg blev allermest blæst bagover, da vi kom til Sicilien og prøvede deres version af caponata. Den var ikke lavet som en småtskåret ratatouille, men mere store stykker af aubergine, solmodne tomater, basilikum og alt bundet sammen af lækker sauce/juice. Super simpel, men med stor velsmag 🙂 Bella Italia
Trine Nordentoft Klausen
Posted at 09:44h, 06 februarROM
En af mine italienske favoritter er risotto i forskellige afskygninger. Gerne med asparges, ærter, ricotta – smagfuldt og lækkert med orvieto classico til eller frascati👌
Anette Rundstrøm
Posted at 09:39h, 06 februarRom – en af de mest fantastiske byer i verden. Jeg har desværre kun været der en enkelt gang, men skal helt sikkert derned igen. Den er så fuld af atmosfære, historie, charme, og så selvfølgelig god mad og god vin..