Giveaway: Vind Bogen om bålmad – og så lige en østersopskrift…
Foto: Eva Helbæk Tram
I morgen udkommer Bogen om bålmad, lavet af parret Nicolai og Eva Tram, som trak stikket ud af deres fortravlede byliv og flyttede ud i en skov i Sverige. Her er alt kommet helt ned i tempo og Nicolai er gået amok i at lave al mad på bål. Eva har taget billeder og det er der kommet en fin og livsbekræftende kogebog ud af. Jeg har fulgt med på Evas og Nicolais Instagramprofiler og kan se, hvordan de stråler af udeliv med røde kinder og beskidte fingre. Det er så sejt og modigt gået og det må være super dejligt for deres unger at bo i en skov og have to glade forældre, der dimser rundt om et bål og henter dem tidligt. Spændende livsomlægning! Og så smager alting jo bedre, når man har lavet det på et bål. Især hvis man også spiser det ude.
Jeg har fået lov at dele en af opskrifterne fra bogen – en fræk østers grillet i gløderne og serveret med sommerlig smag af hybenrose. Se opskriften nederst i indægget.
Sådan deltager du
NB – KONKURRENCEN ER NU AFSLUTTET
Du kan vinde bogen her på bloggen ved at skrive BÅL i kommentarfeltet. Hvis du har et lille minde eller en favoritspise, som er bålrelateret, så vil jeg meget gerne også høre om den. Jeg trækker en vinder på fredag d. 12. juli kl. 10. Man kan kun deltage én gang og kun med adresse i Danmark. Vinderen får direkte besked.
Østers med hybenrose
2 personer
Ingredienser
2 dl hybenroseeddike og lidt syltede hybenroser
1 spsk tapiocaperler
1 skalotteløg
4 østers
Tænd bålet og lad det brænde ud til gløder.
Start med tapiocaperlerne. Kog dem i rigeligt med vand indtil du akkurat kun kan ane den lille hvide kugle i midten ca. 10-12 min. Si vandet fra med en sigte. Læg perlerne i halvdelen af hybenroseeddiken og lad dem ligge her i minimum en time, gerne natten over.
Skræl og snit skalotteløget så fint du overhovedet kan. Læg dem i en anden skål i resten af hybenroseeddiken.
Når gløderne er klar lægger du østersene direkte i dem. Lad dem ligge her indtil de åbner sig af sig selv. Nogle gange går det hurtigt andre gange tager det lidt tid, men du skal ikke stresse dem, de skal nok komme. Ligeså snart de åbner sig løfter du dem op og skærer dem fri af de to muskler i henholdsvis top- og bundskal. Vend østersen på hovedet og duft til den for at tjekke om den er frisk. Du er ikke i tvivl hvis den ikke er god. Fjern eventuelle skalrester og urenheder med kniven.
Fordel lidt skalotteløg og perler over hver østers. Læg til sidst et hybenroseblad ovenpå og server.
Opskriften er fra Bogen om bålmad af Nicolai og Eva Tram (udkommer den 9. juli 2019 på Muusmann Forlag)
Camilla Nyegaard
Posted at 14:42h, 11 juliBÅL
Henrik Løje
Posted at 08:52h, 11 juliBÅL
Ramsløg snobrød med pølser + skumfiduser og pandekager over bål til børnene 🙂
Gullash suppe med ramsløg/brændenælder til de voksne + snobrød.
Mads Morning
Posted at 00:29h, 11 juliBål
Hanne Rasmussen
Posted at 20:49h, 10 julibål
Birgitte Nyholm
Posted at 18:38h, 10 juliBål
Bibi Sprøgel
Posted at 06:34h, 10 juliBÅL
Dina Damlund
Posted at 16:16h, 09 juliBÅL
Skumfiduser med ungerne i sommerhus med tæpper om skulderne
Kristoffer Schou
Posted at 15:58h, 09 juliBÅL☺️
Rullesteg med vilde urter smager forskelligt og godt hver gang.
Svend Kurt Jespersen
Posted at 14:46h, 09 juliBål!!
Nakkefilet over bål i haven. Serveret for konen en lun sommeraften. Det var en score ting.
God sommer.
Steffan Nielsen
Posted at 13:31h, 09 juliBÅL
Jeg har faktisk mest bare lavet snobrød med drengene derhjemme på 4 år og 7 år. Men jeg vil rigtigt gerne udfordre den type madlavning noget mere, så nogle gode opskrifter og guides ville da være perfekt! Ikke mindst når også sommerferien starter 12/7 for vores vedkommende… 🙂
Østers er jeg dog ikke blevet vild med endnu. Og dét til trods for, at jeg var på en super hyggeligt tur i Vadehavet, hvor vi høstede østers til den store guldmedalje 😀
Astrid Bruhn
Posted at 10:53h, 09 juliBål.
At sidde på stranden og grille mens solen går ned ude i horisonten.
Susanne H Jacobsen
Posted at 08:43h, 09 juliBÅL Løg i folie i gløderne på bålet er altid et hit! Lyder sim en skøn bog! Bh Susanne
Susanne H Jacobsen
Posted at 08:42h, 09 juliLøg i folie i gløderne på bålet er altid et hit! Lyder sim en skøn bog! Bh Susanne
Jeanet Haubjerg
Posted at 07:47h, 09 juliBÅL.
Vores absolutte favorit er Bål – Paella med skaldyr. Fantastisk spise.
I går fik vi varmen med en Bål – Minestrone i haven med bl.a. nyopgravede kartofler og urter af egen avl. Det er helt Back to Basics 🙂
Martin Villumsen
Posted at 07:09h, 09 juliBÅL
Gitte H
Posted at 22:38h, 08 juliBål! Jeg har gode minder om mad, som måske har fået lidt for meget varme på bålet, men bare smager godt, fordi det er lavet i det fri.
Jenny
Posted at 20:50h, 08 juliBål
Og mit bedste minde er de utallige forkullede snobrød jeg har indtaget gennem tiden.
Clara Tabari
Posted at 17:05h, 08 juliBÅL
Min favorit spise på bål er røget fisk og grillede auberginer rørt op med æg og krydderier.
Michael og Line Lange
Posted at 16:41h, 08 juliBål
Michael Hansen
Posted at 13:12h, 08 juliBÅL
Et godt bål minde må være foliebakkemad. Kartofler, kød, snittede grøntsager og friske krydderurter pakket i foliebakke med boulion/vin/væske og så ind i bålgløderne at hygge sig inden vi kunne spise direkte fra bakken 🙂
Thomas Piekut
Posted at 11:45h, 08 juliBåL. Chili com carne på bål er både fantastisk velsmagende og hyggeligt 🔥
Randi Munk
Posted at 11:39h, 08 juliBÅL
Randi Munk
Posted at 11:38h, 08 juliBÅL
S’mores er min alltime favorit, selvom det måske ikke rigtig kvalificerer til at være en ret… Semi ubagt snobrød også vækker dejlige minder om de glade spejderdage 😀
Jesper Stenderup
Posted at 10:40h, 08 juliBål.
Sidste uges familiespejdertur sluttede efter morgenmaden som var bacon viklet omkring 3 skiver brød hvor den midterste var udhulet og fuldt med et æg. Det hele blev pakket ind i lidt folie og stegt i gløderne. Lækkert, nemt, og mættende til nedpakning og turen hjem.
Mette Julie Bundgaard-Nielsen
Posted at 10:13h, 08 juliBÅL BÅL BÅL ELSKER BÅLMAD
Anders Clausen
Posted at 10:13h, 08 juliBål