Giveaway: Vind bogen Meze og opskrift på fattoush
Det bedste, jeg ved, er at sidde og spise flere små retter. I mellemøsten alder man den slags for meze og det er der kommet en ny bog om, som udkommer i morgen. Du kan vinde bogen her på bloggen – yay!
Rukiye Benli, som har dansk-tyrkisk baggrund, har tidligere udgivet kogebogen Mit Tyrkiske Køkken, som jeg selv har brugt meget. Jeg er lige så vild med hendes nye bog her.
Samtlige retter har jeg lyst til både at lave og spise – de er nemt tilgængelige og alle ser de indbydende ud. Hun forklarer de ingredienser, der kan virke eksotiske, og bruger kun ting, der er til at få fat i. Selv for sådan en maddame, som mig, er der masser at lære om det mellemøstlige køkken.
For eksempel har jeg pga. bogen fået øjnene op for et krydderi som isot chili, som jeg ikke kendte før. Det er en type peberfrugt, som soltørres og som har lidt styrke, men ikke som en stær chili. Den tilfører en let røget, fyldig peberfrugt/chilismag med let sødme, som er virkelig lækker. Det er noget, du kan finde hos din tyrkiske eller arabiske købmand.
Jeg bliver meget inspireret af Rukiyes opskrifter – ikke mindst af de virkelig pæne fotos, som hun selv har taget. Meget lækker bog. Læs videre nedenfor for at få opskriften på Rukiyes lækre fattoush.
Sådan deltager du
Deltag i giveaway’en om Rukiye Benlis nye bog, Meze, sådan her: skriv MEZE i kommentarfeltet nedenfor. Jeg trækker en vinder på fredag d. 25. juni kl. 11. Vinderen får direkte besked. Du kan kun deltage med postadresse i Danmark og kun én gang.
Ruikye har givet mig lov til at dele hendes opskrift på den libanesise brødsalat, Fattoush, som hun her laver i en version med ristede croutoner (man ser den ofte lavet af fladbrød eller pitabrød). Den minder om den italienske panzanella, men med både mynte og koriander i, smager den pludselig mere af mellemøsten.
Fattoush
Ingredienser
croutoner:
100 g brød
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
½ tsk. spidskommen, stødt
salt
salat:
500 g tomater
15 g bredbladet persille
15 g koriander
10 g mynte
½ citron, saften herfra
1 tsk. sukker
salt
olivenolie
3 forårsløg
3 skoleagurker
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bræk brødet i mindre stykker. Riv eller knus hvidløget, og bland det sammen med olivenolie, spidskommen og lidt salt. Vend brødstykkerne med krydderolien, og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne. Lad dem køle af.
- Skær tomaterne i mindre stykker, gerne forskellige størrelser. Hak krydderurterne fint. Vend tomaterne sammen med de finthakkede krydderurter, saften af citronen, sukker, salt og olivenolie. Lad tomaterne trække lidt, mens dine croutoner køler af.
- Skær forårsløg og agurker i tynde skiver. Vend forårsløg og agurker sammen med croutonerne og tomaterne, og smag evt. til med ekstra olivenolie og salt. Servér salaten med det samme.
Arendse
Posted at 15:48h, 24 juniMEZE
Camilla Proy Møhlenberg Olsen
Posted at 12:52h, 24 juniMEZE
Jette Pedersen
Posted at 11:43h, 24 juniMEZE
Susanne Coretto
Posted at 18:21h, 23 juniMEZE
Jane Brejning
Posted at 15:08h, 23 juniMeze
Louise Eckhardt
Posted at 12:25h, 23 juniMeze
Super dejlig opskrift, hvor koriander og mynte er nyt for mig i en fattoush!
Dorte Frøkiær
Posted at 10:30h, 23 juniMEZE
Anette Rundstrøm
Posted at 07:24h, 23 juniEn af de bedste ting ved at rejse rundt i Tyrkiet og Mellemøsten er helt sikkert MEZE.
Susanne Pagh
Posted at 22:42h, 22 juniMEZE
Ja tak – mange små retter er SÅ skønt
Astrid Werge Svendsen
Posted at 20:56h, 22 juniMEZE
Gry Bertelsen
Posted at 20:17h, 22 juniMEZE
Ann Boysen
Posted at 19:36h, 22 juniMEZE
Liv Eline Hetland
Posted at 15:50h, 22 juniMEZE
Majbrit Anja Højby Si-Salah
Posted at 09:16h, 22 juniMEZE
Helene Ligard
Posted at 08:58h, 22 juniMEZE
Jytte Isaksen
Posted at 06:51h, 22 juniMEZE
Bibi Sprøgel
Posted at 06:35h, 22 juniMEZE
Jane Dissing
Posted at 21:34h, 21 juniMeze
Frederikke Abildtrup
Posted at 21:24h, 21 juniMeze 😋
Jenny
Posted at 20:46h, 21 juniMese ❤️❤️❤️
Susanne Gottlieb
Posted at 20:17h, 21 juniMEZE
Michael Hansen
Posted at 19:55h, 21 juniMEZE
Michelle Kristensen
Posted at 19:40h, 21 juniMEZE
Louise Falster
Posted at 19:25h, 21 juniMeze – jeg krydser fingre!
Susanne Knudsen
Posted at 18:23h, 21 juniMeze
Leni Krogh
Posted at 17:27h, 21 juniMEZE
Klaus Wilmann
Posted at 17:24h, 21 juniMEZE
Laura
Posted at 16:33h, 21 juniMEZE
Hvor lækkert – jeg elsker det mellemøstlige køkken, men får sjældent bevæget mig ud i andet en hummus, herhjemme, så mere inspiration vil være skønt!
Randi
Posted at 16:11h, 21 juniMEZE!!!
Louise Adelholm Svenningsen
Posted at 16:29h, 21 juniMEZE
Den lyder spændende, jeg kunne godt bruge ny inspiration i køkkenet,..
Hilsenadnørden😊
Louise Zacher Graugaard
Posted at 15:56h, 21 junimeze
Louise Kjeldsen
Posted at 15:53h, 21 juniMEZE
Maria Nielsen
Posted at 15:23h, 21 juniMeze
Lottie Holm
Posted at 15:07h, 21 juniMEZE
Cecilie Bang Melsen
Posted at 14:54h, 21 juniMEZE
Isabella Møller
Posted at 14:53h, 21 juniMeze 😍
Karin Thomassen
Posted at 14:42h, 21 juniMeze:-)
Ditte Birkjær
Posted at 14:40h, 21 juniMEZE 😋
Caroline Lysgaard Thomsen
Posted at 14:32h, 21 juniMEZE
Emilie Nyrop-Jelsdorf
Posted at 14:28h, 21 juniMEZE
Tine S
Posted at 14:01h, 21 juniMEZE
Marlene Aakjær
Posted at 13:57h, 21 juniMEZE
Signe
Posted at 13:37h, 21 juniMeze!
Nina Dyrmose
Posted at 13:10h, 21 juniMEZE ❤️
Kirsten Nørgaard
Posted at 12:29h, 21 juniMEZE
Sarah Ravn
Posted at 12:17h, 21 juniMEZE
Tina Binderup
Posted at 11:46h, 21 juniMEZE
Jesper Jarlskov
Posted at 11:28h, 21 juniMEZE
Matilde Thorsøe
Posted at 11:16h, 21 juniMeze 😃
Connie schrøder
Posted at 11:13h, 21 juniMEZE
Bente Christensen
Posted at 11:04h, 21 juniMeze
Anne Højmark Jensen
Posted at 11:00h, 21 juniMeze 😎🤞🏻
Anne-Mette Freinsilber
Posted at 10:53h, 21 juniMEZE 🤞🏻🥳
line dalsgaard
Posted at 10:40h, 21 juniMEZE