Giveaway: Meget mere grønt fra River Cottage
Fotos:© Simon Wheeler
OBS – Konkurrrencen er nu afsluttet.
Hurra! Der er giveaway på bloggen med Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage. Hans bog Meget mere grønt fra River Cottage er netop udkommet på dansk fra forlaget Strandberg Publishing, og den kan du vinde. Bogen er smækfyldt med grønne retter med Hughs vanlige sans for at huske masser af velsmag i retterne. Der er ingen grund til at lide afsavn med grønne retter – tværtimod får du tonsvis af farver, smag og lækre teksturer i de mange anvendelige retter. Ikke mindst er der super gode retter her til jul og vinter. Jeg opdagede faktisk ikke engang at alle retter var veganske! Bogen er slet ikke hellig, men bare fuld af inspiration til grønne retter, både til dig der helt vil undgå kød, fisk og mejeriprodukter, men også til dig der bare gerne vil have lidt grøn inspiration.
Sådan deltager du i giveawayen:
Skriv til mig nedenfor i kommentarfeltet hvad din favorit grøntsagsret eller grøntsag er. Jeg trækker en vinder på fredag d. 15. december kl. 10. Vinderen får direkte besked. Man kan kun deltage én gang og kun med postadresse i Danmark.
Anders fich
Posted at 21:57h, 14 decemberPortebello svampe, jordskokker, hokaido græskar bum!
Rikke Lyhne
Posted at 20:10h, 14 decemberUha det er svært at svare på sådan et enkelt spørgsmål! Er vild med alle grønsager – selv rosenkål har jeg lært at holde af. Men her i vintersæsonen må det vist være rødebede i alle variationer 🙂
Camilla Nyegaard
Posted at 15:03h, 14 decemberEr vild med porrer generelt.
Men lige for tiden står den mest på rosenkål.
Sigrid Brun
Posted at 23:45h, 13 decemberJeg ejer alle bøgerne fra River Cottage, så jeg vil virkelig bede til de højere magter magter om, at jeg også kan få tilføjet denne her til min reol.
Kartoflen er faktisk min favorit, når jeg tænker over det. Den er simpelthen så alsidig en lækker lille knold, der kan udgøre et helt hovedmåltid i sig selv. Og så forbinder jeg de små spæde kartofler, man får om sommeren, med lune sommeraftener og en tændt grill. Selv rå kan jeg lide kartoflen! Jeg ved ikke, om det er en skrøne, at den skulle være giftig rå.
Monika
Posted at 20:23h, 13 decemberGrøntkålssalat med granatæble, æble og valnødder ❤️
Marian
Posted at 14:28h, 13 decemberJeg ELSKER grøntsagssupper – men en ren, grøn veggie favorit er klart min indiske kartoffel curry
Pernille Dahl
Posted at 09:19h, 13 decemberUhh jeg kan ikke vælge mellem søde kartofler, hokaido græskar og aubergine, må man godt skrive 3? 😁☺️🍆🍠
Cathrine Esmann
Posted at 05:14h, 13 decemberSpidskål 😉
Marie Skov-Kipp
Posted at 23:38h, 12 decemberSikke en skøn konkurrence – elsker hans programmer.
Jeg har ikke én yndlingsgrønsag, men synes det er fantastisk når grøntsagsskuffen bugner med en masse forskellige. Dog ligger kål højt, lige nu især grønkål, både som salat, i retter og som chips, men det er nok også pga. årstiden.
Birgitte Christesen
Posted at 23:33h, 12 decemberRød peberfrugt. Second to none
Fuld af velsmag og a vitamin..
Lotte Kovdal
Posted at 20:18h, 12 decemberDet er nærmest umuligt at vælge, men gulerødder, tænker jeg
Ida
Posted at 12:25h, 12 decemberElsker hans bøger! Og jeg kan ikke vælge en ret, men min yndlingsgrøntsag er kål i alle former og farver. Det er så utrolig alsidigt og velsmagende!
Dina Damlund
Posted at 10:04h, 12 decemberBagte sødekartofler med sød/syrlig avokado creme😊 Mums
Gudrun Knudsen
Posted at 08:41h, 12 decemberBroccoli.
Kate Birkemose
Posted at 04:47h, 12 decemberPyhh, den er svær, men løg og Champions brugen nok mest her i hjemmet.
Martin Bast
Posted at 23:48h, 11 decemberJeg elsker kål. Kan bruges i verdens køkkenet, men har nordisk rå udtryk.
Bente
Posted at 07:23h, 11 decemberAubergine 🍆
Jakob Dahm Jensen
Posted at 22:54h, 10 decemberTomat
Nadia WH
Posted at 19:05h, 10 decemberDet kan jeg simpelthen ikke vælge. Ligesom at jeg heller ikke kan vælge en yndlingskage eller yndlingsret. Det afhænger af humør, årstid osv. Men alle slags kål står højt på listen 🙂
Lærke B
Posted at 17:53h, 10 decemberMin ynglings grønsag er et hvidløg, den kan berige et væld af madretter, samtidig smager den skønt både syltet og bagt. Prøvet at lave en hvidløgssovs til bøffen næste gang? Det er dælme også kræs😉😉
God aften herfra et lille hjem, hvor lasagnen i ovnen udsender en liflig duft til resten af huset. For mig er duften af en boblende lasagne duften af et varmt hyggeligt barndomshjem☺️
Signe
Posted at 15:30h, 10 decemberJeg kan ikke, kan ikke, vil ikke, magter ikke, at vælge bare én grøntsag. Det skifter hele tiden med mit humør, årstiden osv. Lige nu tror jeg det er rosenkål. Mmm..!
Fenja Søndergaard Terp
Posted at 12:19h, 10 decemberAjmen, jeg kan da ikke vælge en. Jeg elsker alt grønt og grøn mad gør mig glad! Jeg håber virkeligt at vinde denne skønne bog 🙂
Pernille Kjellerup
Posted at 12:05h, 10 decemberGrøntsagslasagne!
Stinne Thuesen
Posted at 10:38h, 10 decemberMin favoritgrøntsagsret er noget så simpelt som ratatouille. Lavet helt simpelt, men med en så kraftig fantastisk smag (med de rigtige friske råvarer).
Jakob hansen
Posted at 09:55h, 10 decemberMin ynglings grønsagsret – er grønsags karry, efter opskrift fra River cottage tidligere kogebog 🙂
Camilla Kirstine Vemmelund
Posted at 03:58h, 10 decemberJeg ville simpelthen ikke kunne unvære mine gulerødder! Rå, tilberedte, you name it!
Iben Sänger
Posted at 22:38h, 09 decemberSPINAT!!!
Rå, sprød og frisk, så kan man lave de dejligste salater. Varm i div retter. Er fuld af jern og så er det så pænt med noget knaldgrønt på tallerkenen.
Mette Hoffmann
Posted at 21:26h, 09 decemberFavorit grøntasgsret er helt sikkert ratatouille..
Pia Klausen
Posted at 21:00h, 09 decemberAuberginer er fantastiske. Grillede, som mos, i retter som moussaka og bare en god “bøf” til vegetarer som mig 😊
Ane Vibe Jensen
Posted at 20:27h, 09 decemberSelleri! Revet med æbler i salat – og bagt og stegt og alt det andet.
Mette G. Hansen
Posted at 19:09h, 09 decemberUha, kun en? Når der er så mange det er gode sammen…..Aubergine 🍆😊 – man behøver ikle andet 👍🏻
Maiken Bundgaard Hansen
Posted at 18:59h, 09 decemberDet er virkelig svært, der er så mange skønne grøntsager, og jeg vil sige, at jeg har et par favoritter for hver sæson. Lige nu er det vist palmekål, som er favoritten. Vi køber den på torvet i Odense fra en lokal producent – og det smager simpelthen skønt i så mange retter! 🙂
Kristina
Posted at 18:12h, 09 decemberAvocado. Punktum!
Tanja F.
Posted at 17:06h, 09 decemberFriske, danske ærter. Der er ingen grøntsager, der når dem til sokkeholderne. Desværre er de har jo i ret kort tid, men så byder årets øvrige måneder heldigvis på andre lækkerier, bl.a. rodfrugterne om efteråret og vinteren. Og hokaido-græskar. Og hvidkål. Og gulerødder. Osv. Ja, det er faktisk lidt svært kun at nævne én favorit, når man er sådan én, der er meget glad for grønt til alle dagens måltider.
Nina Dyrmose
Posted at 13:04h, 09 decemberLøg! Den har så mange varianter i smagen afhængig af tilberedelsen og den kan på både være en lækker ret i sig selv og en vigtig grundingrediens i næsten alt.
Karen hasle
Posted at 12:36h, 09 decemberJeg er vild med udsendelserne; og ville elske at prøve opskrifterne af i mit eget køkken.Min favorit grøntsag er selleri og min favorit ret er linsefrikadeller med Rødkålssalat.
Line M.
Posted at 11:20h, 09 decemberBroccoli helt klart. Bruger den oftest til broccolipizza, hvor bunden er lavet af broccoli, og så med det fyld man lige har lyst til den dag.
Camille Engedal
Posted at 10:19h, 09 decemberElsker elsker elsker grøntsager – i alle afskygninger! Har lige genopdaget palmekål via din parpadelle-marscapone-palmekålsopskrift her fra bloggen. Lavede den for en flok veninder forleden – det var er kæmpe hit!
Janne Krogh
Posted at 09:51h, 09 decemberAubergine, fx som melanzane parmigiana😋
Lise
Posted at 23:34h, 08 decemberLige nu er det chili sin carne
Marita Flø
Posted at 23:07h, 08 decemberPorrer …smager godt i næsten alle retter 😋
Mette
Posted at 22:11h, 08 decemberEr vild med Hugh og River Cottage🍀
Mette
Posted at 22:11h, 08 decemberOg favorit grøntsag er spidskål
Annemarie Lai
Posted at 21:49h, 08 decemberMin favoritgrøntsag afhænger af sæsonen: Lige nu er det hokkaidogræskaret, som jeg bruger til supper, salater og som tilbehør. Min yndlingssuppe lige nu består udover hokkaido af persillerødder, pastinak, kartofler, løg, hvidløg, citron, ingefær og andet godt, der sørger for modspil til det søde græsker. Resultatet er en fyldig og krydret suppe med masse af smæk på smagen 🙂
Dea wille
Posted at 19:51h, 08 decemberKartofler i alle former.
Jenny
Posted at 19:49h, 08 decemberTjaa, hokaido i skiver vendt i olie, drysset med chilli, bagt i ovn, er favoritten i øjeblikket.
Lillian Rosenknop
Posted at 19:37h, 08 decemberPorrer …med ost,med sennep, i suppevisken., som slikporrer 🙂
Desværre elsker min mand ikke porrer så højt som jeg gør…så ny inspiration, tak 🙂
Lillian Rosenknop
Posted at 19:32h, 08 decemberPorrer …med ost,med sennep, i suppevisken., som slikporrer 🙂
Desværre elsker min mand ikke så højt som jeg gør…så ny inspiration, tak 🙂
Hans West
Posted at 19:12h, 08 decemberYum! Min yndlingsgrøntsagsret er pappardelle med pureret palmekål. Meget grønt og meget lækkert!
Liv
Posted at 18:55h, 08 decemberMums, min favoritgrøntsag er helt sikkert gulerødder og ynglingsretten må være humus..
Elsebeth G Munk
Posted at 18:19h, 08 decemberMin favoritgrøntsag må afgjort være løg. Det kan bare alt, kan ikke undværes og er grundingrediens i så meget. Det er nok den grøntsag jeg nødigst ville undvære.
Anne-Marie Andersen
Posted at 17:32h, 08 decemberFennikel er så lækker😋
Michelle Kristensen
Posted at 16:41h, 08 decemberRodfrugter! Elsker pastinakker 🙂
Louise Stampe Hansen
Posted at 16:23h, 08 decemberSikke en fed præmie <3
Jeg elsker salater og om vinter skal de meget gerne indeholde frisk grønkål.
Derudover har jeg netop opdaget at jeg faktisk godt kan lide
Louise Stampe Hansen
Posted at 16:24h, 08 decemberkogte rosenkål skulle der stå 😛
Anna Langlet
Posted at 16:08h, 08 decemberEn af mine favoritter er smørristede svampe på godt ristet brød. Det bliver aldrig dårligt 🙂
Laura N
Posted at 15:49h, 08 decemberEj jeg er så ovenud vild med Hugh og jeg har hans Grøn hverdagsmad som jeg benytter flittigt – så jeg krydser lige fingre indtil den 15.dec 😉
Nå, men min yndlingsgrøntsag må være blomkål! Jeg synes simpelthen at blomkål er genialt fordi den kan tilberedes på så mange forskellige måder og skifter smag alt efter hvordan den tilberedes!
Althea Ro
Posted at 15:28h, 08 decemberGulerødder i alle farverne 🙂
Sanne R
Posted at 14:14h, 08 decemberEn af mine absolut favoritretter er Svampe Bourguignon, en fantastisk vinterret der bare smager for godt – kan så meget anbefales :o)
Susanne Gottlieb
Posted at 14:04h, 08 decemberHvide asparges (i sæsonen)
Lulu Appelquist-Nielsen
Posted at 12:54h, 08 decemberÅhh jamen jeg ELSKER grønsager! En af mine favoritretter er Melanzane alla parmigiana. Aubergine kan altså noget 🙂
Louise Eckhardt
Posted at 11:57h, 08 decemberSom de fleste andre elsker jeg en god lammefjords hvid asparges. Med brunet smør, sprødt brød og kørvel. Og så køber jeg friske danske ærter hver dag i sæsonen. Men min ynglings grøntsag er solmodne søde tomater. Med god olivenolie, brød og burrata er det mit “sidste måltid”.
Bodil Steffensen
Posted at 11:54h, 08 decemberEr vild med porrer i alle afskygninger
Helle Bonderup
Posted at 11:30h, 08 decemberJeg har mange yndlinge , men Lige nu er jeg meget glad for selleri. I knold-udgaven, altså…
Mai P.
Posted at 11:26h, 08 decemberDet må være gulerødden. Den er en god basis grøntsag som fungerer til mange retter. God til supper, til snack (specielt med dip 😉) og rigtig god til juice, revet gulerødder til boller og ikke mindst til mis til den lille. Så ja, vi har ALTID en pose gulerødder (øko) i køleskabet.
stinna frydkjær liholm
Posted at 11:19h, 08 decemberJeg ELSKER Hokkaido græskar… Og det behøver ikke blive til en decideret ret… Bager det ofte bare helt uden noget i stykker og spiser det med salt .. kan endda finde på at spise det råt… Mhhh knas. Er bange for jeg ender helt orange 😉
Susie Hess-Nielsen
Posted at 11:14h, 08 decemberRatatouille
Dorte Schleidt
Posted at 10:56h, 08 decemberJulesalat
alberte stengaard
Posted at 10:26h, 08 decembertotal fan af gulerødder, har altid dem stående skællet i køleskabet så man lige kan hapse en og de er bare gode at dyppe i alt fra PB til ketchup 🙂 og nå ja så jeg fan af hokkaido og sød kartoffel
rigtig go jul
Ulla Christine Scheil
Posted at 10:20h, 08 decemberMin favorit for tiden er grønkål og granatæble ,super lækkert sammen
Clara Hansen
Posted at 10:08h, 08 decemberJeg elsker butternut-squash – enten ovnbagt eller som suppe 🙂 SÅ lækkert.
Inge Hald
Posted at 10:06h, 08 decemberJeg kan rigtig godt lide rosenkål efter at jeg har fundet ud af at stege den på panden. Vil dog gerne have endnu mere grøn inspiration, så send endelig bogen i min retning.
Lisbeth Sørensen
Posted at 10:01h, 08 decemberRødbede! Som juice går det lige i blodet 🙂 Jeg har altid hjemmesyltede rødbeder i køleskabet til glæde for store og små. De smager vidunderligt, er hurtige at lave og har ultimativ mormor-vibe
Sarah Faber
Posted at 09:57h, 08 decemberJeg elsker alt med ovnbagt græskar! Og det er (en) af mine favoritgrøntsager.
Maja Laungaard
Posted at 09:52h, 08 decemberDet er nok guleroden.. den spiser jeg nærmest til alle måltider 😛
Karen Lisbeth Jørgensen
Posted at 09:41h, 08 decemberMin yndlingsgrønsag er kål, særligt spidskål, som jeg bruger stort set dagligt.
Esben Dahl
Posted at 09:25h, 08 decemberDet må være løg – den mest versatile grøntsag! Den kan bruges i stort set alle retter, på utallige måder. Når det er sagt, ville det være godt med inspiration til at af flere grøntsager ind i madlavningen
Sidse Godske
Posted at 09:06h, 08 decemberHer om vinteren er min frelste yndlingsret grønkålssalat med appelsin, hytteost og tranebær.. Den syndigt er deep-fried-sweetpotatoes….;-)
Jesper Jarlskov
Posted at 09:02h, 08 decemberI øjeblikket er jeg ret vild med pasta med broccolicreme. Pastaretter er altid superlækre, og broccolien fungerer som en super lækker frisk cremet sauce, som fungerer godt i en pastaret, og så er det bare en lækker måde at spise rigtig meget broccoli!
Christine de Fønss
Posted at 08:58h, 08 decemberJeg er glad for, at vi er nået vinteren, da jeg så kan få min favoritsuppe: kørvelsuppe. En skefuld af den, og jeg sendes direkte tilbage til min mormor og morfars varme køkken.
Fie Bittmann
Posted at 08:56h, 08 decemberTæller kål mon? Jeg er vild med de mange forskellige typer og de uendelig mange måder de kan bruges på. Derudover synes jeg det er fascinerede hvordan kål var så upopulært da jeg var barn og nu har fået en renæssance. Længe leve kål!
Merete Vandmose
Posted at 08:46h, 08 decemberJeg elsker generelt bare grøntsager – men jeg har en helt stor svaghed for græskar og søde kartofler.
Morten Lydal
Posted at 08:45h, 08 decemberLøg i alle afskygninger er helt klart min ynglings grøntsag.
Er vild med, at løg kan så meget både alene og sammen med en masse andet.
Og at de kan smage så vildt for forskellligt afhængigt af type, tilberedningen mm.
Mette Bay-Kastrup
Posted at 08:32h, 08 decemberDejlige giveaway, med så meget Inspirstion fra River Cottage😊
Spidskål er min favorit- med så mange muligheder. 😍
Mette Riber
Posted at 08:23h, 08 decemberJeg er helt vild med Hugh og hans programmer.
Jeg er blevet ret glad for Dahl dette efterår med en masse grøntsager i – især hokkaido græskar, aubergine eller gulerødder. Det er kun fantasien som sætter grænser 🙂
Tak for en god blog.
Randi
Posted at 08:02h, 08 decemberElsker Hugh! Kunne være skønt hvis kogebogen kom med en lydbog, hvor han selv havde indlæst opskrifterne 😉
Jeg er vild med Caponata, særligt hvis jeg er på Sicilien! Laver den også herhjemme, men det er svært at finde aubergine og tomater med lige så god smag i. Men aubergine er en klar favorit grønsag.
Terese
Posted at 07:45h, 08 decemberJeg er vild med Hugh Fearnley-Whittingstall og River Cottage-programmerne! Og jeg er også temmelig vild med (næsten alle slags!) kål – især broccoli 🙂
Mette KG
Posted at 07:22h, 08 decemberJeg er helt pjattet med søde kartofler – bagt, stegt, friteret, pureret. Alle varianter af søde kartofler er gode varianter i min bog!
Ida Nathan
Posted at 06:25h, 08 decemberMin yndlingsgrøntsag er lilla spidskål. Den er smuk og kan på ingen tid forvandles om til størstedelen af et sundt måltid, både fintsnittet og rå, stegt eller dampet. Hurra for den.