Give away: A Taste of Italy madmesse i Tivoli

Give away: A Taste of Italy madmesse i Tivoli

toi_corner_logo_web

Hurra! Så er det endelig tid til en ny give away på bloggen. Jeg har fået billetter til en ny madmesse, A Taste of Italy, som foregår i Tivoli d. 12-14 april. Jeg kan give 10 billetter væk til messen søndag d. 14. april. Billetten inkluderer adgang til Tivoli og til messen i Lumbyessalen.

På messen kan du smage 500 forskellige smagsprøver på italienske produkter. Der kommer mange importører af alt fra pasta til pesto, olivenolie, oliven, honning, ost og vin. Arrangørerne har haft det mantra omkring eventen, at der altså bare skal være masser af smagsprøver, så det er der, og du må gerne smage mere end én gang!

Du kan læse mere om A Taste of Italy her.

Sådan deltager du

For at vinde en af de 5×2 adgangsbilletter, jeg udlodder, skal du nedenfor i kommentarfeltet skrive, hvad du elsker mest ved Italien. Det kan være en ret, et sted, en vin, et ord. Whatever.

Jeg trækker 5 vindere tirsdag d. 2. april kl. 10. Vinderne bliver herefter kontaktet af mig pr. email, så jeg kan få jeres postadresse og sende billetterne til jer 🙂
Du skal være bosiddende i Danmark for at kunne deltage, og du må kun deltage én gang pr. person.

In bocca al lupo!

OBS – konkurrencen er udløbet.

Kategorier:
Forskelligt
71 Comments

Post A Comment

  • Pernille
    Posted at 09:42h, 05 april Svar

    Italien er skiferie i Dolomitterne, en fornøjelse at det næsten altid er solskin, pisterne er velpræparerede og frokosten i terrænet er en fornøjelse. At finde de små gamle steder, hvor det er Mama, der har tilberedt maden er fantastisk. Afterski er hyggeligt og skal altid indholde en bombardino og en aperol spritzer, aftensmad taler for sig selv – altid dejligt i italien. Kh Pernille

  • Hanne Balling
    Posted at 20:51h, 01 april Svar

    Åh jeg eeelsker Rom. Vi har været der 8 gange og skal derned igen om et par måneder. Glæder mig. Farverne, maden, lugtene. Cypresser og pinjetræer som ligner sammenfoldede og opslåede paraplyer. Kan ikke vente. Viva Italia.

  • hanne
    Posted at 19:02h, 01 april Svar

    Solsikkemarker. Duften af sommer og syden. Gelato. Vin, Olivenolie. Pasta-åååhh pasta.. Italien, et “frirum” – følelsen af velvære, tilfredshed og afslappethed – følelsen af blot at være 🙂

  • Charlotte
    Posted at 13:49h, 01 april Svar

    Uhmm… en frokost ved Como søen med familien. Det var så hyggeligt, at sidde ved havnen spise pizzaer, gå en tur og så en stor italiensk is… det er et italiensk sommer minde ;o) som er dejligt.

  • tanja
    Posted at 21:33h, 31 marts Svar

    mad mad mad! jeg kan ikke vælge én ret, jeg vil spise det hele

  • Henriette
    Posted at 20:02h, 31 marts Svar

    PARMESAN!

  • Ditte
    Posted at 19:36h, 31 marts Svar

    Jeg elsker at MAD betyder alt!

  • Rikke Christiansen
    Posted at 10:24h, 31 marts Svar

    Jeg elsker et bestemt gammelt træ i Italien, det står ikke så langt fra gardasøen i Riva del Garda, når jeg sidder der med en kurv af lækkert fra forskellige butikker, med en flaske vin i en genbrugs flaske, der er blevet fyldt af en vinbonde fra cykelturen dagen før, og skal til at dele med min mand og børn (de får altså ikke noget af vinen, men en lækker lemonade) så er lykken stor!

    Mvh Rikke 🙂

  • Liv H.
    Posted at 10:22h, 31 marts Svar

    Friske, solmodne råvarer som bliver til de lækreste simple retter!

  • Laura
    Posted at 07:28h, 31 marts Svar

    Deres simplicitet hvad angår madlavning. Det er jo genialt set, at der ikke skal mere til, at lave den perfekte pastaret, end blot GOD: pasta, olivenolie, hvidløg, salt, peber og lidt chili.
    Faktisk tror jeg, at jeg vil hylde Italien ved at lave netop “Pasta aglio e olio” til MORGENmad. Oh yes, bare fordi jeg kan og fordi at jeg tror det forbedrer min vinderchance 😉

  • Michelle Juul
    Posted at 01:59h, 31 marts Svar

    Jeg elsker allermest alt det hvide og usunde pasta svøbt i masser af gode råvarer! 😀

  • Charlotte H
    Posted at 22:46h, 30 marts Svar

    Jeg elsker deres mad. De gode , men ofte få , råvarer i hver enkelt ret.

  • Stine Sørensen
    Posted at 19:45h, 30 marts Svar

    Deres tanke om at samles om måltidet – og at det ikke behøver at være super fint men at det kan være god mad af få gode råvarer..
    Kh Stine

  • Mette G.
    Posted at 19:35h, 30 marts Svar

    Gæstfriheden! Alle steder bliver man mødt med smil og åbne arme. Dét er uden tvivl grunden til at mit hjerte banker for Italien!

  • Joya
    Posted at 14:39h, 30 marts Svar

    Årh, nu er jeg selv derfra så er temmelig farvet, men min teresse i Toscana med tomater i kasser, friske urter og et lille bitte citron træ er et yndet sted at nyde aftens første glas vin efter en dag på markedet, ved stranden eller på havet. Og hvis man roadtripper rundt kan det kun anbefales at smutte inden om Montalcino.

  • Jette Pedersen
    Posted at 13:59h, 30 marts Svar

    Åh, at sidde på en lille plads under et skyggefukdt træ, kigge ud over de bølgende sletter og pinjerne, der i snarlige rækker nærmer sig en vingård. Føre gaflen med skinken til munden, smage den salte oliven og nippe til den modne Barolo i glasset……kort sagt….TOSCANA

  • Emil
    Posted at 11:35h, 30 marts Svar

    Jeg var til Arkitektur biennale i Venedi i 2006. Synes Venedi er drømmeagtig smuk.
    Og så elsker jeg alverdens fortolkninger af Italienske retter som Pasta, Pizza og Risotto. Tak for det Italien 🙂

  • Mikael
    Posted at 10:32h, 30 marts Svar

    Kombinationen af mad og vin matcher mine smagsløg helt genialt.

  • Cecilie
    Posted at 22:27h, 29 marts Svar

    Jeg elsker at tænke tilbage på de dejlige oplevelser, jeg har haft i landet sammen med mennesker jeg holder af med lækre lækre friske madvare.

  • Mads Jacob
    Posted at 22:24h, 29 marts Svar

    Vinen og vinmarkerne

  • Cecilie B N
    Posted at 22:23h, 29 marts Svar

    Jeg elsker maden i Italien og det varmere vejr 🙂

  • Jan christensen
    Posted at 22:22h, 29 marts Svar

    Der er nok et flottere sted en como-søen i denne verden, jeg kender det bare ikke, og vi er kommet her i den samme lejlighed med forrygende udsigt over søen i mere end 25 år.

  • Irene
    Posted at 21:40h, 29 marts Svar

    Jeg er vild med de enkle pastaretter, f.eks. den med olie, hvidløg og chili. Og så vin fra Amarone. Og sko fra Prada. Det er svært at vælge en ting. God påske 😉

  • Tina
    Posted at 20:59h, 29 marts Svar

    Det bliver svært at begrænse mig!!!!!!! Jeg elsker så mange ting ved Italien.

    Men især maden har en særlig plads i mit hjerte…. Ravioli med spinat og ricotta, med brunet smør og salvie….. Spaghetti med en god hjemmelavet pesto… pizza med mascarpone og kartofler…… Ja jeg kunne blive ved 🙂

    Og alle de fantastiske vingårde, hvor man kan smage de skønneste vine og olivenolie.

    Jeg har den dejligste søster som laver den bedste hjemmelavet pasta, jeg ville elske at tage hende med til madmessen, så vi begge kan få mere inspiration til madlavningen.

  • Annemette Valant
    Posted at 19:38h, 29 marts Svar

    Deres rødvin, og deres lækre retter med få men lækre kvalitetesråvarer!

  • Laura
    Posted at 19:12h, 29 marts Svar

    Uha, den er svær! Men når man nu skal vælge, er det svært at slå en kølig aften efter en lang, tør toscansk julidag, hvor den står på et kæmpe fag spaghetti med skaldyr (UDEN tomat men med masser af hvidløg og persille!) efterfulgt af et par gode kugler italiensk is (hvoraf den ene skal være med chokolade!). Nam!

  • Line
    Posted at 18:28h, 29 marts Svar

    Ferie, kærlighed, rødvin, varme og Venedig 🙂

  • Anni Kahl Nielsen
    Posted at 15:48h, 29 marts Svar

    Det jeg elsker mest ved Italien er deres kærlighed til de enkelte råvarer.

  • Mikkel
    Posted at 14:51h, 29 marts Svar

    Egentlig alt bortset fra politikerne. Måden de kan bruge lam til de mest fantastiske retter. Eller peperonata med solmoden peberfrugter, løg, hvidløg og gode tomater. Gerne sammen med en god flaske rødvin og udsigten fra en af de fem cinqeterre-byer

  • Sysleren
    Posted at 13:16h, 29 marts Svar

    Jeg elsker, at italienerne ikke accepterer sprogbarrierer og bare taler løs. Og så er jeg helt vild med de smagfulde grønsager, som strutter af saft og kraft. Med den kvalitet skal der virkelig ikke meget til, før man har et festmåltid.

  • Agnete Beierholm
    Posted at 12:56h, 29 marts Svar

    Der er mange ting at elske ved Italien. Jeg sad faktisk i dette øjeblik og prøvede at finde den rigtige opskrift på en tunsauce til Vitello Tonnato, det var derfor jeg klikkede forbi din blog for at se om du havde en.
    Så det ville jeg sige er en af mine ynglings opskrifter blandt mange andre i det fantastiske italienske madunivers. Mums… min mund løber i vand.

  • Frederikke
    Posted at 11:48h, 29 marts Svar

    Min far er fra Italien (Venedig) og han er flyttet her til (lidt kolde..) Danmark for os. Jeg tror han indimellem savner de lækre råvarer og fine smagskombinationer. Det jeg mest elsker ved Italien – og som jeg tror han savner – er gæstfriheden/impulsivitet, råvarerne og ostene! Derfor ville jeg elske at kunne tage ham med til ”A taste of Italy”.

    Rigtig god weekend og påske – og tak for at dele dit madunivers, Mira 🙂

  • Ida Lawaetz
    Posted at 11:25h, 29 marts Svar

    Jeg elsker den enkle madlavning i det italienske køkken. Jeg har været i Toscana flere gange, hvor de har den bedste olivenolie og god stemning. Jeg elsker alt ved Italien og derfor vil jeg også vildt gerne vinde billetter til madmessen “Taste of Italy”.

    God påske!

    Med venlig hilsen

    Ida

  • Birte
    Posted at 10:14h, 29 marts Svar

    Toscana, vinslotte og Firenze og den måde, at alt fremstilles som et kunstværk – skabt af enkelthed – lige fra maden til butiksvinduernes udstilling.

  • Anna
    Posted at 10:08h, 29 marts Svar

    Det jeg elsker mest ved Italien er markederne og de utroligt friske og lækre råvarer 🙂

  • Louise Larsen
    Posted at 10:05h, 29 marts Svar

    Det jeg elsker mest ved Italien er de gode råvarer, som gør det muligt at lave det lækreste mad. Jeg tænker særligt på tomaterne – kæmpe, knaldrøde, ikke helt kuglerunde tomater. De er simpelthen så propfyldte af smag, at danske tomater blegner fuldstændig i forhold til Italiens… Desuden er det italienske køkken mit yndlingskøkken.

  • Lasse
    Posted at 09:51h, 29 marts Svar

    Toscana 🙂

    Cykelferie, lokal mad og rødvin!

  • Eva Jørgensen
    Posted at 09:27h, 29 marts Svar

    Jeg er helt pjattet med Italien – italienske krydderier, pesto, pasta, deres is og gnocci – mmm og sproget og og og og – ja jeg kunne blive ved….

  • Jannie Erlandsen
    Posted at 07:02h, 29 marts Svar

    Det jeg elsker mest ved Italien er maden! Fik bla. som 18 årig en gril-kylling i Firenze som jeg stadig drømmer om. Hvert år er Firenze oppe og vende som sommerferie-destination bare for at jeg kan komme ned og smage om den er lige så god her 13 år efter. Men er ikke lykkedes mig at overtale gemalen endnu. Og så er jeg vild med alle de kulturelle oplevelser man kan få der.

  • Gitte Seloy
    Posted at 06:39h, 29 marts Svar

    Vejret, sproget, menneskene… <3

  • Thea
    Posted at 02:46h, 29 marts Svar

    Maden, de gode råvarer og de enkle smagskombinatiner. Og den smukke natur! Og solen..

  • Christian Høyer
    Posted at 23:57h, 28 marts Svar

    Jeg elsker at tage forbi de små lokale vingårde, tappe den lækreste rødvin på medbragte beholdere (alt fra 5 liters balloner ned til brugte plastik-vandflasker) til ingen penge og så nyde solnedgangen over en toscansk solsikkemark.
    Så ved man at man lever!

  • Agnethe
    Posted at 22:04h, 28 marts Svar

    Jeg er virkelig en stor fan af italiensk is. Den kan være let, fyldig, sød, sur og smagene er fantastiske! 😉
    Deres is er skøn, og overrasker mig hver gang jeg er i Italien!

    god påske

  • Bibi
    Posted at 22:02h, 28 marts Svar

    Varmen og de lækre råvarer

  • Toke Sundgaard
    Posted at 21:31h, 28 marts Svar

    Jeg elsker Italien og har en særlig svaghed for den lille by Gubbio i Umbrien, hvor jeg har tilbragt en del tid hos en italiensk vens familie. Skøn by uden alt for mange turister.

    Ellers er vinen og maden med de gode råvarer generelt fantastisk.

    Og nå ja, så naturligvis fodboldholdet Inter!

  • Tone Jensen
    Posted at 19:32h, 28 marts Svar

    Jeg elsker frisk mozzarella, det kan bruges til næsten alt.

  • Peter
    Posted at 18:53h, 28 marts Svar

    Landet, maden og kvinderne ;o)

  • Sofie Lam
    Posted at 18:30h, 28 marts Svar

    Spaghetti bolognese!

  • Martin Jensen
    Posted at 17:45h, 28 marts Svar

    En hel solmoden tomat, med lidt basilikum og parmesan, vendt sammen med frisk pasta. Eller en lækker frisk pesto; med pinjekerner, olivenolie, parmesan og basilikum. Der egås meget lækkert!

  • Stine
    Posted at 17:33h, 28 marts Svar

    Uhhhh hvor lækkert…

    Jeg tror det allerbedste ved Italien er deres sommervejr… Det er sgu dejligt med sol og varme… Af madvarer må det være deres trøffel-pecorino. Jeg smagte den første gang i Mercato Centrale i Firenze i sommers. Jeg var totalt solgt… Selvom boden ved siden af med alverdens forskellige cantucci var en hård konkurrent.. 😉

  • Maj
    Posted at 17:15h, 28 marts Svar

    Det italienske køkken har altid været mit favoritkøkken. Numero uno. Og så har jeg stor respekt og kærlighed til deres konserves. Verdens bedste.

    God påske.

    Mange hilsner
    Maj

  • Anne-Marie Andersen
    Posted at 16:05h, 28 marts Svar

    Jeg elsker frisk basilikum, og alle de lækre måder det bliver brugt på i Italien.

  • La Cucina Nada
    Posted at 15:22h, 28 marts Svar

    Det er for letkøbt at sige TUTTI på nær Berlusconi, ikk´? 😉

    Jeg elsker virkelig det lands sammensætning af forholdsvis få og enkle råvarer i én ret! Og min absolutte favorit ret i det italienske køkken må være Saltimbocca ..

  • Lise
    Posted at 14:45h, 28 marts Svar

    Rødvinen, Risottoen og Rom

  • Bat-El
    Posted at 13:33h, 28 marts Svar

    lyder som en skøn gave at vinde 🙂 Er vild helt med pasta – i alle former. Det er så dejligt nemt at have med at gøre og man kan næsten altid fremtrylle en hurtig ret med krydderurter, olie, grøntsager, kød, ost you name it.

  • Sofie
    Posted at 12:51h, 28 marts Svar

    Italienernes bedste ret er risotto… Den ret smager fantastisk, og kan laves på så vanvittig mange måder, og med så mange dejlige ting i den.
    RISOTTO!

  • poul Petersen
    Posted at 12:36h, 28 marts Svar

    Parmesan ost er og bliver noget af det bedste.Italiensk mad uden dette superprodukt ville ikke være det samme. olivenolie har jo mange steder og den spanske skinke er jo lidt bedre end den italienske.

  • Stine
    Posted at 12:29h, 28 marts Svar

    Jeg elsker MADEN! Elsker især italienernes evne til at få fantastisk velsmag ud af enkle produkter, og deres evne til at opnå uanede gastronomiske højder ved brug af få råvarer af sublim kvalitet. Hvis råvarerne er i orden, er der intet der slår en caprese eller pasta med olivenolie og friskkværnet peber.

    Stine

  • Mike Borg Cardona
    Posted at 12:25h, 28 marts Svar

    Hej Mira – jeg kan huske engang, jeg var i en lille mørk butik i Siena. Der var alt hvad hjertet kunne begære – kød og skanker der hang fra loftet og forskellige oste osv. Bag disken stod der 3 store, tykke brødre med armene over kors klædt i hvidt tøj og store overskæg (næsten som i en tegnefilm). De spurgte hvad jeg ville have. Jeg købte en flaske vildsvine- og trøffelsauce, en stor salami og noget ost. Det er lige præcis sådan et sted man skal finde for at få de gode italienske varer – ikke et tilfældigt supermarked. Jeg glemmer det aldrig. Kh. Mike

  • Helle Kristensen
    Posted at 12:19h, 28 marts Svar

    Hej Mira,
    jeg elsker de helt små lokale restauranter, som man næsten ikke kan se udefra at det er en restaurant. Dér hvor maden er lavet helt fra bunden og man virkelig kan smage, at det er hjemmelavet – uden at kunne gå hjem og lave den samme ret. Dét er fantastisk ved Italien!
    Kh. Helle

  • Wenche
    Posted at 11:59h, 28 marts Svar

    ….hrm.. Der er mange ting! Jeg elsker Cabonara og Barolo. Jeg elsker sproget. Jeg elsker at stå tidligt op og gå gennem et nærmest mennesketomt Rom og opleve byen vågne. Men mest af alt elsker jeg at spise (italiensk) jordbæris med udsigt til Pantheon… 🙂

  • Anja Friis
    Posted at 11:37h, 28 marts Svar

    Sikke en god give-away! Jeg elsker jo virkelig mange ting ved Italien, men hvis jeg kun skal vælge én ting er det nok risotto! Namme!!

    Tak for en god blog og god påske 🙂

    //Anja

  • Bettina Amden
    Posted at 11:35h, 28 marts Svar

    Jeg elsker noget så simpelt som gnocci, frisk tomat, hvidløg, basilikum og olivenolie. Især intaget på min yndlingsrestaurant i Rom.

  • kirsten jepsen
    Posted at 11:34h, 28 marts Svar

    Uhm olivenolie 🙂

  • Signe
    Posted at 11:24h, 28 marts Svar

    Sproget

  • Prinsesse Suh
    Posted at 11:12h, 28 marts Svar

    Bistecca alla fiorentina på en lille restaurant tæt på der hvor min mors kusine bor – lige uden for Firenze. Fantastisk mør og velstegt og stemningen i den lille familedrevne restaurant var helt fantastisk.

  • Sifka
    Posted at 11:05h, 28 marts Svar

    Venezia – sol, kunst og madkulltur.

  • Tinna A
    Posted at 10:54h, 28 marts Svar

    ITALIENERNE <3

  • Vibeke Bjerregaard
    Posted at 10:52h, 28 marts Svar

    Det som gør mig hverdagsglad for Italien er klart olivenolien, som jeg bruger i al slag madlavning. – Jeg har faktisk også lige brugt italiensk olie til at smøre min køkkenmaskine med, så den slipper redskaberne lidt nemmere.
    God påske og tak for en inspirerende blog og facebook-side.

  • Diana Sommer
    Posted at 10:47h, 28 marts Svar

    Det jeg elsker mest ved Italien er først og fremmest deres markeder hvor man kan gå på opdagelse i det italienske smagsunivers! Ydermere er jeg også meget begejstret for “brunello di montalcino” 🙂

  • Stephanie
    Posted at 10:41h, 28 marts Svar

    Sexede mænd!