Fynsk Aspargesfrokost i Odense

Fynsk Aspargesfrokost i Odense

_1280700s

Det er i den grad aspargestid og jeg vælter mig i sprøde stængler for tiden.

_1280559s _1280564s

I weekenden var jeg på en kulinarisk rundtur på Fyn. Og fynboerne er vældig stolte af deres asparges, så vi var både på besøg hos en aspargesbonde og til stor fællesfrokost ved den årlige begivenhed Aspargesfrokost i Odense.

Hos Knabegaarden laver Lars dejlige asparges i flere farver. Vi gik en tur med ham i marken og så de smukke planter, der kækt stikker op af jorden. På en varm dag vokser en asparges helt op i fuld længde på én dag! Det er lige før, man kan se dem vokse. Det var så fin en oplevelse at stå der midt i marken og knække asparges af og spise dem, mens man kunne høre svalerne fise omkring.

Knabegaarden har vejsalg, hvor du lige nu kan købe asparges, kartofler og jordbær og en masse krydderurter.

aspargesfrokost odense

Jeg var også til den store årlige Aspargesfrokost på Flakhaven i Odense. Det er en kæmpe begivenhed, hvor hundredevis af mennesker mødes ved langborde under telte og spiser en aspargesret og drikker en god øl fra en af Fyns mange store og små bryggerier. Det var super hyggeligt – selv om det styrtregnede udenfor. Man køber billet på forhånd (kr. 130) og man ved ikke, hvilken ret man får. Der er nemlig knap 20 fynske restauranter, der deltager med hver sin ret, og retterne placeres tilfældigt foran gæsterne.

_1280710s _1280699s

Der var masser af spændende retter, som jeg ikke fik smagt.

_1280705s

Jeg fik denne ret fra Eatmosfære, der ligger helt utroligt smukt ned til Odense Å. Stedet laver primært selskaber, men der er også søndagsmiddage en gang om måneden. Sidst jeg var der kom jeg hjem med en gigantisk buket brøndkarse fra skoven. Retten her var hvid asparges med en torskesoufflé omkring, pakket ind i marineret agurk. Der var fjordrejer til og ramsløgsmayonnaise og så var der godt brød og utroligt godt brunet smør til.

_1280707s

Det her fik min sidemand. Det var lammepølse, syltede asparges og rejer fra Kok & Vin.

_1280712s

Jeg fik også lige tiltusket mig denne tallerken fra Falsled Kro med hjemmerøget laks med citronskal, terrine af hvid asparges og ricotta med ramsløg. Super lækker laks!

_1280716s

Meget koncentreret aspargesspisning og øldrikning!
Det var rigtig hyggeligt at være til Aspargesfrokost. Det var folkeligt på den allerbedste måde. Niveauet på maden var generelt virkelig højt og det var sjovt at kunne smage løs på en masse forskellige øl og komme hinanden lidt ved. Prøv det endelig næste år, hvis du er i Odense på det tidspunkt.

No Comments

Post A Comment