Fyldte squash med krydderurter og feta

Fyldte squash med krydderurter og feta

Vi kom hjem i går aftes efter tre dage på Møn. Jeg gik straks i haven for at se hvordan, det stod til. Og GISP! Der var MONSTERSQUASH!

Altså helt åndssvagt store squash eller courgetter, som var vokset amok mens vi var væk. Jeg sværger, at de bare var små squashbabyer, da vi kørte afsted. Det er altså crazy, hvor hurtigt squash vokser. Og lidt ærgerligt, for de er nu en gang bedst, når der er små og unge.

Men hvad gør man så med alle de store squash, man uundgåeligt kommer til at have over en sommer, hvis man har en squashplante? Der er mange muligheder.

Ovre på min insta var der mange gode forslag. Bl.a.

  • Ratatouille
  • Squashtærte
  • Squashfritters
  • Syltet squash
  • Squash gazpacho
  • Grillede skiver af squash med hummus
  • Riv dem og kom dem i brød, boller og kødsovser
  • I en slags syltet remoulade-marmelade ting

Jeg kan godt lide at farsere dem – både med og uden kød. Meget som man gør i Provence. Her får I min opskrift på grønne farserede squash med krydderurter og feta.

Fyldte squash med krydderurter og feta

4 pers.

1½ kæmpe squash eller 2-3 almindelige
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
En håndfuld persille – bred eller krus-
1 salvieblad
1 kvist mynte
1 kvist basilikum
3 spsk olivenolie
salt og sort peber
3 spsk rasp (eller mandelmel hvis du vil undgå for mange carbs)
100 feta
1 håndfuld fintrevet parmesan

  1. Skær squashen i brede skiver på 6-7 cm tykkelse. Brug en teske til at grave kødet ud af midten af hvert stykke squash, så der er plads tl fyld. Hak det, du skraber ud, i små tern. Skær også løg i tern og hak hvidløg og krydderurter fint.
  2. Varm olien i en pande og steg squashkød og løg i 7-10 min. til de er færdige med at smide væske. Tilsæt hakket hvidløg og krydderurter og vend det sammen, mens der steges videre et par minutter mere. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen.
  3. Læg de udhulede squashstykker i et ovnfast fad. Rør rasp og fyldet og smuldr fetaen ned i. Fordel fyldet i squashstykkerne og tryk det lidt sammen. Kom revet parmesan på toppen og bag squashen i 20-30 min. ved 180ºC.. Lad dem køle lidt ned, før de spises – de smager bedst ved lune eller varme.
No Comments

Post A Comment