Fyldte chokolader med Baileys – min første gang som hjemme-chocolatier…da da da daaaaaa!

Fyldte chokolader med Baileys – min første gang som hjemme-chocolatier…da da da daaaaaa!

Annonce

Ok, indrømmet. De blev ikke perfekte. MEN, de kom ud af formen, gjorde de, og de smager skønt og det er da flot for min første gang som chocolatier derhjemme, ikke?

Som I kan se på topbilledet,  er det sexy business, de her chokolader. Sv. Michelsen har udviklet en æske chokolade med tre forskellige slags Bailey chokolader, så man behøver ikke absolut lave dem selv. Men det er jo også lidt sjovt at prøve og Baileys smager altså ret godt i sådan en tyktflydende ganache.

Her får I min version af hjemmelavede Baileys chokolader, så I selv kan prøve det af derhjemme. Jeg brugte en af de hårde plastforme, som chokolader lige så fint fald ud af, da jeg bankede den ned i min fine nye køkkenbordplade. Jeg troede faktisk ikke at det ville lykkes, så jeg var mega glad, da de ploppede ud alligevel uden noget besvær. Det vigtigste er nok, at man får tempereret sin chokolade korrekt. Prøv det selv derhjemme, eller snyd og køb dig til dem her.

Baileys chokolader

21 stk.

Chokoladeskaller
300 g mælkechokolade

Fyld
75 g mælkechokolade
0,5 dl piskefløde
0,5 dl Baileys
1 nip salt

  1. Til fyldet smeltes 75 g chokolade over vandbad og blandes med først halvdelen af fløden, så resten og så Baileys og salt. Rør så den er helt glat og lad den stå og køle af, mens du laver skallerne klar.
  2. Smelt 200 g chokolade til skallerne over vandbad. Jeg bruger chokoladknapper – dem behøver man ikke hakke, men ellers skal du hakke chokoladen rimelig fint. Gem de sidste 100 g. Når chokoladen er smeltet (og er 45-47 gr), tages den af vandbadet og de sidste 100 g røres i, til det smelter. Tag temperaturen på chokoladen – for mælkechokolade skal den være cirka. 29-30 gr, før den er klar til brug. Er den stadig lidt for varm, når du har smeltet det sidste chokolade ud i, kan du lade den stå og vente lidt i sin skål på køkkenbordet.
  3. Hæld den tempererede chokolade i formen, så hullerne fyldes helt. Bank formen let ned i bordet, så evt. lufthuller fjernes. Vend så formen på hovedet og hæld chokoladen tilbage i skålen. Skrab overfladen fri med en palet. Lad formen med skallerne stå og sætte sig i køleskabet i 10 min.
  4. Kom fyldet i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne næsten op – der skal være 3 mm fri til toppen, så der er plads til at fylde chokolade over til bunden. Det fuckede jeg lidt op, men det siger vi ikke til nogen… Lad chokoladerne stå i køleskabet og sætte sig, mens du sørger for at resten af chokoladen til bundene stadig har den rigtige temperatur. Jeg lod det stå on and off på vandbadet, mens jeg holdt øje med temperaturen. Hvis den bliver helt kold, er du nødt til at starte forfra med temperering.
  5. Hæld resten af den stadig 29-30 gr. varme chokolade på som bund og skrab overskydende chokolade væk med en flad spatel. Lad chokoladerne sætte sig 10-20 min. i køleskabet. Nu kan de vendes/bankes ud af formen og spises.

TIP
Den overskydende chokolade, som skrabes af formen til sidst, kan du gemme og komme i en kage en anden gang.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Baileys/Diageo.

No Comments

Post A Comment