Fyldig toscansk suppe med kartofler, kål og gris

Fyldig toscansk suppe med kartofler, kål og gris

Denne suppe har godt med det hele – der er masser af grøntsager, krydret kød og cremede kartofler. Og nej, en italiener ville sikkert ikke komme fløde i, men det gjorde jeg altså alligevel (Dio mio!) og det var lækkert. Det hakkede svinekød krydrer jeg med masser af fennikelfrø for at give smagen af salsiccie. Du kan selvfølgelig også sagtens bare bruge salsiccie, hvis du kan få det.

Det tog mig bare en halv time at lave suppen, så den er klart i den nemme ende og perfekt til en hverdagsaften. Brug hvad du har af grøntsager i køleskabet – det meste vil smage godt i suppen.

Toscansk suppe med kartofler, kål og gris

4-6 pers.

300 g hakket svinekød
1½ tsk fennikelfrø
salt og sort peber
2 spsk olivenolie
2 stængler bladselleri
1 medium løg
2 porrer
2 fed hvidløg
150 g pancetta i tern
3-4 kviste timian
4 blade salvie
200 g cherrytomater eller små san marzano tomater
1½ l hønsebouillon
600 g kartofler
1 håndfuld (ca. ½ bundt) palmekål
2 dl piskefløde

  1. Kom svinekødet i en skål og bland med fennikelfrø, der lige er knust i en morter. Krydr godt med salt og peber. Varm 1 spsk olie  i en gryde og brun kødet, mens du hakker det i småstykker med en spatel. Tag kødet op og læg til side. Skær løg i tern og porre og bladselleri i skiver. Tag den nederste halvdel af porrerne fra og læg sammen med kødet – det skal i suppen senere. Skær hvidløg i tynde skiver.
  2. Kom resten af olien i gryden, hvor kødet blev brunet og steg pancetta sammen med løg, bladselleri og den grønne del af porrerne. Steg til det begynder at tage farve og tilsæt så hvidløg, timian og salvie. Steg videre et minut og tilsæt cherrytomater i halve og hæld bouillon over. Skræl imens kartoflerne og skær dem i skiver på 2-3 mm. Kom dem i suppen og lad det simre i 15 min.
  3. Snit palmekålen i smalle strimler. Kom dem i suppen sammen med fløden og resten af porrerne og kødet og giv det 5-7 min. Smag til om suppen mangler salt.
2 Comments

Post A Comment

  • Cristina Møllebro
    Posted at 09:21h, 05 marts Svar

    Hej MIra
    Tak for endnu et inspirerende indlæg.
    Skøn suppe! jeg tillod mig at tilføje et skvæt hvidvin, hvilket bestemt ikke forringede den.

    Hilsen Cristina

    • Mira Arkin
      Posted at 09:24h, 05 marts Svar

      Velbekomme, Cristina og tak for kommentaren. Jeg støtter altid op om skvæt af hvidvin 🙂
      Mange hilsner,
      Mira