Fyldig minestrone – perfekt vintertrøstemad
Jeg holdt en spørgerunde på Facebook, hvor jeg ville høre, om I helst ville have en opskrift på minestrone eller gulerodskage med creamcheese frosting. Faktisk var det egentlig en undskyldning for at lave gulerodskagen, for jeg var helt sikker på, at alle ville hoppe på kagen. Men faktisk var der et lille flertal for minestronen! Og det er selvfølgelig januars skyld.
Så her kommer min opskrift på en rigtig lækker, fyldig og tilfredsstillende minestrone. Eller tøm-køleskabet-suppe, som jeg også kalder det, for jeg laver det rigtig tit og med varierende fyld alt efter hvad jeg har af hele og halve grøntsager i grøntskuffen i køleskabet. Faste indslag er dog altid en form for pasta og drys af parmesan.
Her er den version, jeg lavede i går, hvor vores ven Lars og hans søn Magnus kom forbi til spis-og-skrid.
Fyldig minestrone med bacon, kål og bønner
til 4 personer
½ fennikel
1 porre
150 g bacon
1 løg
2 fed hvidløg
200 g kartofler (ca. 2 styk)
150 g savoykål (eller anden slags kål, f.eks. grønkål eller sortkål)
1 spsk olivenolie
sort peber
3-4 kviste timian
1 laurbærblad
1,4 l hønsebouillon
1 dåse cherrytomater eller flåede tomater
75 g fuldkornsspaghetti
1 dåse borlottibønner (eller andre bønner)
parmesan, god olivenolie og hakket persille til servering
1. Snit fennikel i strimler på tværs og skær porren i skiver på ½ cm. Skær bacon i tern eller lameller. Skær løg i strimler og hak hvidløget fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern og snit kålen i strimler.
2. Varm olien i en suppegryde og kom bacon i. Når baconen begynder at tage farve, tilsættes løg og fennikel og steger med i 3-4 min. Tilsæt så hvidløg, godt med sort peber, timian og laurbærblad. Efter 1 minut tilsættes hønsebouillon, tomater og kartofler i tern. Lad suppen simre under låg i ca. 30 min. Her til kan du lave suppen på forhånd og så vente med at tilsætte pasta og bønner til kort før servering
3. Bræk spaghetti i trediedele, kom det i suppen og lad det koge i 5 minutter. Herefter tilsættes kål og porre sammen med bønner. Kog suppen et par minutter mere til er kogt al dente. Hvis du synes suppen er for tyk på dette tidspunkt kan du tilsætte vand. Smag til med salt og peber og server med friskrevet parmesan, et stænk olivenolie og lidt hakket persille.
Helle
Posted at 18:41h, 22 januarUhm, vi fik den lige til aftensmad i aften – og manden sagde, at det her er hans nye yndlingssuppe 😉