Fundraisingmiddag og kokketræf på Kurhotel Skodsborg

Fundraisingmiddag og kokketræf på Kurhotel Skodsborg

final4085s
Foto: Claudia Dons/Fonden Dansk Gastronomi

Fonden Dansk Gastronomi var vært for en ret så fabulous middag, som jeg var med til forrige weekend på Kurhotel Skodsborg. En samling af nogle af landets bedste kokke arbejdede frivilligt på denne søndag aften i samarbejde med forskellige sponsorer for at samle penge ind til Fonden. Pengene går til unge kokke under uddannelse. Vi var flere hundrede mennesker og stadig leverede de dygtige kokke de lækreste retter. Faktisk fik vi 7 retter plus hapsere og helts vilde petits fours. Her kan du se et udpluk af aftenens dejlige mad.
final3860s

Dygtige Mikkel Marschall, som bl.a. står bag kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem var koordinator på hele eventen og lagde også ud med den første ret, østers og kammusling med æbler og kål. Dejligt frisk og lækkert, hvor østers fungerede som en slags frisk havkrydderi i retten.

final3984s

Torsten Vildgaard fra Studio stod for den smukke ret med blæksprutte, miso og brunet smør. Blæksprutten var silkeblød og alt med brunet smør og jo som bekendt utroligt lækkert.

final3962s
Her har vi Torsten i køkkenet.

final4389s

For mig var aftenens mest spændende ret denne med rå og tørret oksehjerte, rødbede og peberrod fra Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel, som jeg elsker at komme på.

Jeg bliver altid imponeret, når kokke formår at lave en servering med råvarer, som mange finder grænseoverskridende at spise, arrangeret så man pludselig elsker at spise råt oksehjerte og smulder af lufttørret hjerte, som Kenneth har haft hængende i det kolde køkken på Svinkløv her i vinterhalvåret, hvor der er lukket for gæster. Godt gået!

final4532s

Her er det Thomas Pasfall og det gastronomiske koryfæ og tidligere Bocuse vinder, Jens Peter Kolbeck, der sammen gør Pasfalls heftige kødret færdig.

final4539s

Og her er den så. Krogmodnet grisebryst med smulder af svær og krydderurter. En kroket med saftig rillettes og kål og et fyldt løg og så selvfølgelig en kraftig glace til. Barolo med alder i glasset og ikke et øje var tørt – der var vist heller ingen der var sultne bagefter.

final4552s

Efter en isdessert fra Jacob & Jacob is var der sjovt nok alligevel plads til en fuldstændig vild chokoladeservering fra konditor Tor Stubbe fra Bojesen. Mage til perfektion. Det der æble var simpelthen så flot – jeg spiste det MED DET SAMME. En virkelig overlegen chokoladeservering.

Og så tog jeg ellers hjem med min meget sansemættede krop og tænkte, at det var da ikke sidste gang, jeg ville med til sådan en supermiddag med Fonden Dansk Gastronomi. Hvis du holder øje med deres Facebookside, kan du selv købe billetter, næste gang der er middag.

No Comments

Post A Comment