Frokost på smukke Alouette

Frokost på smukke Alouette

Inviteret

Jeg fik endelig besøgt nye restaurant Alouette, der ligger godt gemt i et udefra set lidt smadret baghus på Islands Brygge med værksteder og øvelokaler til rockbands.

Jeg kender området, for det var i baggården lige ved siden af, jeg startede min karriere som opskriftsudvikler og madstylist hos fotograf Line Klein, der dengang havde studie der. Og det var også der, jeg første gang stiftede bekendtskab med de utroligt dygtige folk fra Københavns Møbelsnedkeri, som har værksted der, og som har indrettet Alouette, så det er den måske smukkeste restaurant EVER! Så pænt, at man næsten dør!

Det var Fiskars, der inviterede på pressefrokost i anledning af lanceringen af deres nye flotte Norden serie med støbejernsgryder- og pander og smukke knive med finsk birketræshåndtag. Så fint og finsk!

Lige når man  kommer ind af den pæneste dør i verden, dufter man bålet fra den åbne grill, hvor der blev grillet kød og grøntsager til vores frokost. Meget stemningsfuldt og rart.

Vi startede med lidt hapsemad. Her er det tempura af søde, sprøde babymajs med en ostecreme og bagved drænet yoghurt med friske pattison squash.

Og en sygt godt baby taco med konfiteret perlehønelår og syltede løg. Den smagte afsindigt godt og jeg kunne seriøst have spist 10 af dem!

Disse fine briocheboller var bagt i en af de nye gryder – jeg elsker formen, som kan rumme en kylling, en steg eller et flot brød – også et grydebrød. Jeg brugte en rund version af gryden til et grydebrød og fik så flot et brød, der var lige til at tippe ud af gryden uden noget sad fast.

Til de bløde, fluffy briocheboller var der pisket smør med æble og bacon, som selvfølgelig smagte vildt godt.

Denne fine, fine forret med utroligt gode tomater var simpelthen så smuk. Nogle af tomaterne var let røgede – sikkert ovre ved bålet. Nolge af dem var tørret. Til at tilføre ekstra sexyness var der bitte små stykker af fedt fra Mangaliza gris, som er en ulden ungarsk grisetype med meget fedt kød. De små grønne dutter er friske fennikelfrø. Det smagte fabelagtigt!

Til hovedret kom køkkenchef Nick Curtin, der driver restauranten sammen med sin kæreste Camilla Hansen, og præsenterede en gryde med grillet kød, som jeg faktisk er i tvivl om var elg eller krondyr. Det blev præsenteret som “elk”, som er en amerikansk type kronhjort. Jeg synes nu det smagte mere af oksekød og tænker om det derfor måske har været elg og det er oversættelsen, der er smuttet?

Det var entrecôte og var dejligt mørt og kom med en svampesky og en svampe-duchesse, grillet babyrødkål og så tro jeg også der var lidt ramsløgs “kapers” rundt omkring. Der var i hvert fald noget der smagte fermenteret og lidt løget – på den rigtigt gode måde. En dejlig ret og så var det faktisk rart med lidt proteiner på en helt moderne og fancy restaurant. Det får man jo ikke så meget af nu om stunder.

Vi drak en lækker grenache-domineret Côte du Rhone til kødet – jeg kan desværre ikke huske vinen til forretten.

Jeg sad under glastaget ved det flotte runde borde af røget eg og tilhørende stole. Det hele er så smukt med træ og messingdetaljer.

Desserten var en blommesag med blommetræ-røget parfait, blommesirup og tørrede og friske blommer. Så fint og let og egentlig ukompliceret.

Dette var et udpluk af retterne fra en fuld menu på Alouette. Normalt tror jeg det er 5 retter, der serveres om aftenen, men til vores event, fik vi en kortere version. Jeg var meget glad for det hele og håber jeg snart kan komme tilbage og prøve hele oplevelsen.

 

1Comment

Post A Comment

  • Leon Borella
    Posted at 15:16h, 13 marts Svar

    Glæder mig til mødet med rest. Alouette